Endrick Felipe

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Endrick Felipe

Endrick Felipe is een Braziliaanse aanvaller. De international van Brazilië maakte in de zomer van 2024 de overstap van Palmeiras naar Real Madrid.

  • Endrick speelt momenteel voor Real Madrid
  • De aanvaller beleefde zijn doorbraak bij Palmeiras
  • Hij won hier tweemaal de Braziliaanse titel
  • In 2023 debuteerde Endrick als international van Brazilië

Clubcarrière Endrick Felipe

Endrick Felipe Moreira de Sousa werd op 21 juli 2006 geboren in het Braziliaanse Taguatinga. Naast zijn ouders bestond het gezin uit één broer en twee zussen. Zijn vader Douglas de Sousa Silva Ramos probeerde zelf een voetbalcarrière tot stand te brengen, maar wist zijn droom niet te realiseren. Moeder was in die tijd werk- en dakloos, waardoor de kinderen tijdelijk in een weeshuis verbleven.

Op vierjarige leeftijd ontdekte Endrick zijn liefde voor het voetbal. Zijn vader besloot diens doelpunten te filmen en op YouTube te plaatsen. Dit leidde op achtjarige leeftijd tot een uitnodiging van zijn favoriete club Real Madrid, waar hij een stage mocht afwerken. Als elfjarige maakte de aanvaller de overstap naar SE Palmeiras. Bij de club uit São Paulo doorliep de linkspoot het volledige jeugdtraject.

Doorbraak bij Palmeiras

In de jeugdopleiding van Palmeiras maakte Endrick maar liefst 165 doelpunten in 169 wedstrijden. Met zijn prestaties wekte de aanvaller de belangstelling van verschillende topclubs uit Europa. Hij maakte zijn debuut in de A-selectie op 7 oktober 2022 in de thuiswedstrijd tegen Coritiba FC (4-0 zege). Met zijn eerste twee doelpunten wist Endrick op 26 oktober de uitwedstrijd tegen Club Athletico Paranaense in eigen voordeel te beslissen (1-3). Met drie doelpunten in zijn eerste zeven Série A-wedstrijden beleefde hij een voortvarende start.

Endrick Felipe (Palmeiras)
In het shirt van Palmeiras (Pro Shots)

In 2022 kroonde Endrick zich meteen tot kampioen van Brazilië. Palmeiras wist dit succes in 2023 te prolongeren. Met veertien doelpunten in 53 officiële wedstrijden groeide de aanvaller uit tot een vaste waarde. Op dat moment was hij al verzekerd van een transfer naar Real Madrid. Op 15 december 2022 bekrachtigden beide clubs een transfer ter waarde van circa zestig miljoen euro, maar vanwege de regelgeving bleef hij tot de zomer van 2024 actief in de Braziliaanse competitie.

Endrick speelde in de eerste helft van 2024 zijn laatste 22 wedstrijden voor Palmeiras (vier doelpunten). Dat aantal had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat de aanvaller meermaals ontbrak vanwege interlandverplichtingen. In totaal speelde hij 82 wedstrijden voor de Braziliaanse topclub (21 doelpunten).

Transfer naar Real Madrid

In augustus 2024 won Endrick de Europese Supercup met Real Madrid. Minuten werden hem niet gegund tegen Atalanta Bergamo (2-0), maar op 25 augustus mocht hij dan toch schitteren tegen Real Valladolid. Een invalbeurt van vier minuten volstond om de eindstand op 3-0 te bepalen.


Interlandcarrière Endrick Felipe

Endrick speelde voor verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Brazilië. Nog voor zijn debuut in de Onder 23-selectie (januari 2024) mocht de aanvaller debuteren in de nationale ploeg van Brazilië. Bondscoach Fernando Diniz liet de Palmeiras-speler op 17 november 2022 opdraven in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia (2-1 nederlaag). Zijn eerste doelpunt als A-international maakte hij op 23 maart 2024 in de oefeninterland tegen Engeland en dat bleek meteen de winnende (0-1).

In 2024 scoorde Endrick eveneens in de oefenduels met Spanje (3-3) en Mexico (2-3 zege). De spits ontving dan ook een uitnodiging voor de Copa América van die zomer, maar in de Verenigde Staten maakte hij weinig indruk. De Seleção werd zelfs al in de kwartfinale uitgeschakeld door Uruguay (na strafschoppen).

Laatste update: 5 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie