Evert Linthorst

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Evert Linthorst

Evert Linthorst is een Nederlandse middenvelder. In januari 2022 maakte hij de overstap van Al-Ittihad Kalba naar Go Ahead Eagles.

  • Linthorst speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De middenvelder won in 2024 de play-offs om Europees voetbal
  • Hij speelde eerder voor VVV-Venlo en Al-Ittihad Kalba
  • Linthorst speelde twee jaar in de PSV-jeugd

Clubcarrière Evert Linthorst

Henricus Gerardus Hubertus Maria (Evert) Linthorst werd op 3 maart 2000 geboren in Venlo. De rechtsbenige middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af bij het lokale Venlosche Boys, dat hij in 2009 inruilde voor de jeugdopleiding van VVV-Venlo. In 2014 besloot de Limburger zijn geluk te beproeven in de jeugd van PSV, maar op eigen initiatief vertrok Linthorst al na twee seizoenen.

PSV weigerde in 2016 mee te werken aan de overschrijving naar VVV-Venlo. Linthorst was daardoor genoodzaakt om het seizoen 2016-2017 mee te draaien met Venlosche Boys, waarna hij alsnog aan de slag kon bij de profclub uit zijn geboortestad. De middenvelder wist op vertrouwde grond het laatste fundament te leggen voor een professionele voetbalcarrière.

Doorbraak bij VVV

Linthorst maakte op 19 april 2018 zijn debuut voor VVV-Venlo, dat op bezoek bij Ajax ondanks een snelle voorsprong met 4-1 ten onder ging. Trainer Maurice Steijn liet de Venlonaar na 89 minuten invallen voor Moreno Rutten. Zijn basisdebuut maakte de middenvelder op 6 december van datzelfde jaar tegen een andere topclub: Feyenoord. Ook deze wedstrijd ging met 4-1 verloren. Na deze wedstrijd mocht hij vaker opdraven voor VVV, waardoor zijn teller in het seizoen 2018-2019 opliep naar dertien gespeelde wedstrijden.

Op 17 augustus 2019 maakte Linthorst zijn eerste doelpunt als profvoetballer. De middenvelder beleefde deze primeur opnieuw tegen Ajax, dat wel weer te sterk bleek (1-4). Zijn treffer smaakte duidelijk naar meer. Ruim een week later besliste hij zelfs de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2 zege) door tweemaal te scoren. Ook tegen FC Groningen (2-1 zege) pikte de rechtspoot een treffer mee. Zijn teller steeg in het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 naar negentien gespeelde wedstrijden.

Met drie doelpunten en vier assists in negentien wedstrijden bleef Linthorst in het seizoen 2020-2021 van waarde voor VVV-Venlo. Aan het einde van de winterse transferperiode van 2021 besloot de Limburger afscheid te nemen in zijn geboorteplaats. Hij accepteerde een aanbod van Al-Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten, dat hem een contract voor tweeënhalf jaar liet tekenen. VVV ontving een bedrag van ongeveer 600.000 euro als transfersom.

Eén jaar in het Midden-Oosten

Linthorst speelde in de praktijk maar één jaar voor Al-Ittihad Kalba. Als invaller maakte de middenvelder op 5 februari 2021 zijn debuut in het Midden-Oosten, thuis tegen Ajman Club (2-1 zege). Gedurende het kalenderjaar steeg zijn aandeel naar zeventien officiële wedstrijden en produceerde daarin twee assists. “Ik heb absoluut genoten bij Al-Ittihad Kalba, maar één jaar was wel lang genoeg voor mij”, verklaarde hij later op de website van zijn nieuwe werkgever Go Ahead Eagles.

Europees voetbal met Go Ahead

Op 30 januari 2022 ondertekende Linthorst een contract voor tweeënhalf jaar bij Go Ahead Eagles. Net als in zijn VVV-periode debuteerde de middenvelder tegen Ajax (2-1 zege) door diep in blessuretijd in te vallen voor Ogechika Heil. Door een conditionele achterstand besloot trainer Kees van Wonderen amper een beroep op hem te doen gedurende zijn eerste halfjaar in Deventer. Alleen in de laatste speelronde van het seizoen mocht hij nog een helft opdraven tegen sc Heerenveen (3-1 nederlaag).

Van Wonderen vertrok medio 2022 naar datzelfde sc Heerenveen. Onder de nieuwe trainer René Hake wist Linthorst zich te ontpoppen tot een waardevolle kracht door 24 officiële wedstrijden in actie te komen voor Go Ahead Eagles. Op 19 april 2023 maakte de middenvelder zijn eerste treffer voor de Deventenaren in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De 1-1 kwam voor zijn rekening. In oktober van dat jaar werd zijn contract opengebroken tot de zomer van 2025.

Evert Linthorst (Go Ahead Eagles)
Als speler van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Met 36 wedstrijden (één doelpunt) fungeerde Linthorst in het seizoen 2023-2024 als een vaste waarde. Met Go Ahead Eagles zorgde de Venlonaar voor een stunt door de play-offs om Europees voetbal te winnen. Zijn team mocht in de voorrondes van de Conference League aantreden tegen SK Brann Bergen. De Noorse opponent bleek over twee duels nipt te sterk (0-0 thuis, 2-1 uit).

Laatste update: 9 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie