Facundo Buonanotte

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Facundo Buonanotte

Facundo Buonanotte is een Argentijnse middenvelder met Italiaanse roots. De international van Argentinië speelt sinds januari 2023 voor Brighton & Hove Albion, dat hem medio 2024 aan Leicester City verhuurde.

  • Buonanotte speelt momenteel voor Leicester City
  • De middenvelder is gehuurd van Brighton & Hove Albion
  • Hij kwam eerder uit voor Rosario Central
  • In 2023 debuteerde Buonatte als Argentijns international

Clubcarrière Facundo Buonanotte

Facundo Valentín Buonanotte werd op 23 december 2004 geboren in Pérez, een plaats in de Argentijnse provincie Santa Fé. De linkspoot werd op tienjarige leeftijd toegevoegd aan de jeugdopleiding van Rosario Central. Bij de Canalla doorliep hij het gehele traject.

Debuut voor Rosario Central

Buonanotte maakte op 11 februari 2022 zijn debuut voor de A-selectie van Rosario Central. In de uitwedstrijd tegen Arsenal Sarandí (1-1) mocht de middenvelder na 74 minuten invallen. Op 9 juli maakte hij zijn eerste doelpunt voor de club en besliste daarmee meteen de thuiswedstrijd tegen CA Sarmiento Junin (1-0). De technische staf had inmiddels een basisplaats gereserveerd voor de getalenteerde speler.

In de loop van 2022 liep de teller op naar 34 officiële wedstrijden en vier doelpunten. Zijn prestaties bij Rosario Central vielen behoorlijk in de smaak. In november 2022 besloot Premier League-club Brighton & Hove Albion toe te happen voor een prijskaartje van circa zes miljoen euro. De daadwerkelijke overstap naar The Seagulls vond plaats in januari 2023.

Transfer naar Brighton

Op 4 februari 2023 maakte Buonanotte zijn debuut voor Brighton & Hove Albion. Manager Roberto De Zerbi liet de Argentijn een kwartier voor tijd invallen in de met 1-0 gewonnen Premier League-wedstrijd tegen AFC Bournemouth. Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 26 april tijdens het bezoek aan Nottingham Forest (3-1 nederlaag). In het restant van het seizoen 2022-2023 liep zijn teller in Engelse dienst op naar veertien gespeelde wedstrijden.

Facundo Buonanotte
In het shirt van Brighton & Hove Albion (Pro Shots)

Buonanotte mocht in het seizoen 2023-2024 in totaal 36 keer opdraven in alle competities, waaronder de Europa League-wedstrijd tegen Ajax (2-0 zege). De middenvelder wist vier keer te scoren in zijn eerste volledige contractjaar in Engeland. De Zerbi gebruikte hem afwisselend als basis- en reservespeler. Dat perspectief nam af in de zomer van 2024, waardoor Feyenoord kans zag om hem over te nemen. In plaats daarvan koos hij uiteindelijk voor een huurtransfer naar Leicester City.

Huurling in Leicester

Op 19 augustus 2024 mocht Buonanotte debuteren voor Leicester City. In de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-1) werd de middenvelder na 79 minuten afgelost door Boubakary Soumaré.


Interlandcarrière Facundo Buonanotte

Buonanotte doorliep de hoogste jeugdelftallen van Argentinië. Zijn debuut als A-international van Argentinië maakte de linkspoot op 19 juni 2023 tijdens de oefeninterland tegen Indonesië (0-2 zege). In maart 2024 mocht hij eveneens opdraven in de vriendschappelijke confrontatie met El Salvador (3-0 zege). De middenvelder behoorde die zomer niet tot de Copa América-selectie van de regerend wereldkampioen.

Laatste update: 21 augustus 2024

Meer nieuws over Facundo Buonanotte

20:00
197+
‘Feyenoord meldt zich in Premier League’
15:34
273+
‘Feyenoord aast op tweevoudig Argentijns international’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie