Facundo González

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Facundo González

Facundo González is een Uruguayaanse centrale verdediger met Italiaanse roots. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Valencia naar Juventus, dat hem in augustus 2024 verhuurde aan Feyenoord.

  • González speelt momenteel voor Feyenoord
  • De verdediger werd in augustus 2024 uitgeleend door Juventus
  • Hij kwam eerder uit voor Espanyol (jeugd), Valencia B en Sampdoria

Clubcarrière Facundo González

Facundo González Molino zag op 6 juli 2003 het levenslicht in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. De linkspoot startte zijn voetbalcarrière in Spanje bij UD Vista Alegre de Castelldefels. In 2011 maakte de verdediger de overstap naar de jeugdopleiding van Espanyol, dat hij na acht jaar inruilde voor Valencia.

Debuut voor Valencia B

González debuteerde op 17 oktober 2020 in het Spaanse profvoetbal. Met FC Valencia Mestalla, ook wel bekend als Valencia B, mocht de Uruguayaan meteen negentig minuten aantreden in het uitduel met Atzeneta UE (2-2). Tijdens het seizoen 2020-2021 mocht hij in totaal twintig keer opdraven in de Segunda División B, met één assist als rendement.

In de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 mocht González eveneens zijn kunsten vertonen namens FC Valencia Mestalla. Tijdens deze periode liep zijn teller op naar 59 officiële wedstrijden, waarin de verdediger viermaal wist te scoren. Zijn debuut in de A-selectie van Los Che bleef uit, maar hij verdiende medio 2023 wel een transfer naar het Italiaanse Juventus. Door de club uit Turijn werd hij meteen ondergebracht bij Sampdoria.

Verhuurd aan Sampdoria

González begon zijn periode in Italië op de reservebank van Sampdoria. Pas in speelronde zes mocht de linkspoot debuteren in de Serie B-wedstrijd tegen Parma Calcio 1913 (1-1) door vier minuten voor tijd in te vallen. Zijn eerste doelpunt voor de club uit Genua maakte hij op 28 oktober 2023 in de uitwedstrijd tegen FC Südtirol. Een positief resultaat leverde dat echter niet op: 3-1. Gedurende het seizoen 2023-2024 steeg zijn teller naar dertig gespeelde wedstrijden en twee doelpunten.

Facundo González (Juventus)
In de oefencampagne van 2024 bij Juventus (Pro Shots)

Sampdoria besloot het seizoen 2023-2024 met een zevende plaats in de Serie B. De tijdelijke werkgever van González plaatste zich daarmee voor de play-offs, maar werd daarin meteen uitgeschakeld door Palermo. In de zomer van 2024 sloot de Uruguayaan zich officieel aan bij Juventus. Aanspraak op speeltijd maakte hij nog niet in Turijn, waardoor De Oude Dame hem in augustus 2024 verhuurde aan Feyenoord.

Laatste update: 29 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie