Filip Krastev

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Filip Krastev

Filip Krastev is een Bulgaarse middenvelder. In januari 2024 werd hij door Lommel SK voor anderhalf jaar uitgeleend aan PEC Zwolle.

  • Krastev speelt momenteel voor PEC Zwolle
  • De middenvelder is uitgeleend door Lommel SK
  • Hij kwam eerder uit voor Slavia Sofia, Troyes AC, SC Cambuur, Levski Sofia en Los Angeles FC
  • Krastev debuteerde in 2020 als international van Bulgarije

Clubcarrière Filip Krastev

Krastev werd op 15 oktober 2001 geboren in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De rechtsbenige middenvelder startte zijn voetbalcarrière bij Slavia Sofia, waar hij de volledige jeugdopleiding wist te doorlopen. Op 13 mei 2018 maakte hij zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv. Trainer Zlatomir Zagorcic gunde hem na 74 minuten een invalbeurt door Galin Ivanov naar de kant te halen.

Transfer naar City Football Group

In het seizoen 2018-2018 mocht Krastev regelmatig opdraven voor Slavia Sofia (zeventien keer). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 24 februari 2020 in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Dunav Ruse. Met drie doelpunten en één assist in zestien officiële wedstrijden liet de middenvelder bij vlagen zijn klasse zien. Dat was voor de City Football Group aanleiding om hem voor 2,3 miljoen euro binnen te halen.

De City Football Group besloot Krastev onder te brengen bij Lommel SK. Wel mocht de middenvelder het restant van 2020 afwerken bij Slavia Sofia, dat nog eens vijftien keer een beroep op hem deed. In januari 2021 vertrok hij echter niet naar België, maar werd koers gezet naar Troyes AC. Een succes bleek dat niet. Pas na het veiligstellen van de promotie naar de Ligue 1 mocht de Bulgaar tweemaal invallen.

Nieuwe uitleenperiodes

In de zomer van 2021 vertrok Krastev op huurbasis naar SC Cambuur. De rechtspoot maakte op 11 september van dat jaar zijn debuut in de doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-2 zege). Zijn eerste doelpunt voor de Leeuwarders maakte hij op 28 oktober 2021 in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Ajax. Het bleek zijn enige hoogtepunt gedurende zijn periode in de Friese hoofdstad. Met slechts een handvol wedstrijden op zak kwam de huurconstructie begin 2022 al ten einde.

Na zijn vertrek bij SC Cambuur keerde Krastev terug naar Bulgarije, waar hij zich aansloot bij Levski Sofia. Tussen januari 2022 en de zomer van 2023 mocht de middenvelder in totaal 56 keer opdraven voor dit team. Met twaalf doelpunten en elf assists liet hij een goede indruk achter. Op 15 mei 2022 produceerde Krastev één van zijn assists in de Bulgaarse bekerfinale tegen aartsrivaal CSKA Sofia. Het doelpunt van Iliyan Stefanov volstond voor een 1-0 overwinning.

In de tweede helft van 2023 vertrok Krastev op huurbasis naar Los Angeles FC. De Bulgaar vierde zijn debuut in de Leagues Cup-wedstrijd tegen Real Salt Lake City (4-0 overwinning). Tijdens deze periode mocht de middenvelder twaalf keer opdraven, waarin hij nog een tweede keer wist te scoren. In de MLS Play-offs bleef de huurling aanvankelijk aan de kant, maar in de finaleronde werd hem toch nog speeltijd gegund. Columbus Crew stond ultiem succes in de weg (2-1).

Filip Krastev (PEC Zwolle)
Als speler van PEC Zwolle (Pro Shots)

Huurdeal met PEC Zwolle

Lommel SK liet Krastev in januari 2024 wéér op huurbasis vertrekken. Uitgerekend in de burenruzie tegen Go Ahead Eagles (1-1) mocht de middenvelder op 11 februari debuteren voor zijn nieuwe team PEC Zwolle. Op 31 maart van datzelfde jaar produceerde hij diens eerste doelpunt in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. Trainer Johnny Jansen deed in dit halfjaar in totaal veertien keer een beroep op de Bulgaar, die ook tegen Heracles Almelo een doelpunt meepikte (3-1 zege).

De huurconstructie werd medio 2024 met een jaar verlengd. Krastev redde in de tweede speelronde van het seizoen 2024-2025 op fraaie wijze de eer voor PEC Zwolle tegen Feyenoord (1-5 nederlaag).


Interlandcarrière Filip Krastev

Krastev doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Bulgarije. Op 6 september 2020 maakte de middenvelder zijn debuut als A-international van Bulgarije, dat in de Nations League een 1-0 nederlaag incasseerde tegen Wales. Bondscoach Georgi Dermendzhiev liet hem na 84 minuten invallen voor Todor Nedelev. Zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg maakte Krastev op 25 maart 2024 in de oefeninterland tegen Azerbeidzjan (1-1).

Laatste update: 22 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie