Finn Stokkers

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Finn Stokkers

Finn Stokkers is een Nederlandse centrumspits. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van RKC Waalwijk naar Go Ahead Eagles.

  • Stokkers speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De spits won in 2024 de play-offs om Europees voetbal
  • Hij promoveerde met Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard naar de Eredivisie
  • Stokkers speelde daarnaast voor NAC Breda en RKC Waalwijk
  • Hij is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière Finn Stokkers

Stokkers werd op 18 april 1996 geboren in Barendrecht. Tussen 2001 en 2009 vertoonde de rechtspoot zijn kwaliteiten bij amateurclub BVV Barendrecht, waar Sparta Rotterdam zijn potentieel ontdekte. Bij De Kasteelheren doorliep hij vervolgens het restant van de jeugdopleiding.

Droomdebuut bij Sparta

Op 26 oktober 2013 mocht Stokkers debuteren in het betaald voetbal. In de Jupiler League-wedstrijd tegen FC Den Bosch (7-1 zege) viel de spits na 83 minuten in voor Johan Voskamp. De Barendrechter had drie minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken en noteerde vlak voor tijd ook nog een assist op Donovan Deekman. Daarmee groeide hij uit tot de jongste doelpuntenmaker van Sparta aller tijden. Met vijf doelpunten in veertien wedstrijden behaalde Stokkers een fraai moyenne, maar dat bleek niet voldoende voor promotie. FC Dordrecht trok in de play-offs aan het langste eind.

Stokkers mocht ondanks zijn bliksemstart nauwelijks aantreden in het seizoen 2014-2015. De technische staf gunde hem welgeteld drie keer speeltijd, waarvan tweemaal in de competitie. Tijdens het jaargang 2015-2016 wisselde de spits basisplaatsen en invalbeurten met elkaar af. Met vier doelpunten en zes assists bewees de rechtspoot opnieuw zijn waarde voor Sparta Rotterdam, dat mede daardoor het kampioenschap van de Jupiler League bemachtigde. Na zes jaar keerde de club eindelijk terug in de hoogste divisie.

Op 13 augustus 2016 maakte Stokkers zijn Eredivisie-debuut in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-3 zege). Zijn perspectief bleef in de daaropvolgende maanden echter minimaal. Na 52 officiële wedstrijden (negen doelpunten) besloot hij de club in januari 2017 achter zich te laten. Met Fortuna Sittard koos de aanvaller voor een laagvlieger op het één na hoogste niveau.

Tweeënhalf jaar Fortuna

Stokkers debuteerde op 3 februari 2017 in het shirt van Fortuna Sittard, dat FC Dordrecht op een 2-2 gelijkspel hield. Net als bij Sparta Rotterdam wist de spits zijn debuut op te vrolijken met een doelpunt én assist. Hij beleefde een droomstart bij de Limburgers door zes keer te scoren in diens eerste vijf wedstrijden. Nadien stokte zijn teller grotendeels, maar met zeven doelpunten in zestien wedstrijden realiseerde Stokkers alsnog een fraai moyenne. Bovendien fungeerde hij nog eens viermaal als aangever.

In december 2017 maakte Stokkers een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht (3-1 overwinning). Gaandeweg het seizoen 2017-2018 liep zijn aandeel op naar veertien doelpunten en negen assists in 41 officiële wedstrijden. Met zijn winnende doelpunt tegen Jong PSV (1-0) kopte hij Fortuna Sittard naar de Eredivisie. Een fraaie prestatie van de Limburgers, die de Eredivisie-rentree na zestien jaar vierden met lijfsbehoud. Stokkers produceerde in het seizoen na de promotie zes doelpunten in 22 officiële duels.

Halve finale met NAC

In de zomer van 2019 liep Stokkers uit zijn contract bij Fortuna Sittard. De aanvaller besloot terug te keren naar de Keuken Kampioen Divisie, waar hij een contract ondertekende bij NAC Breda. Op 9 augustus 2019 maakte hij zijn debuut voor de Parel van het Zuiden in de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Ditmaal lukte het de Barendrechter niet om te scoren in zijn debuutwedstrijd, maar tegen Helmond Sport was het een week later wel raak (5-1 zege). Ook hier combineerde hij die mijlpaal met een assist.

Met zeven doelpunten en drie assists haalde Stokkers in het seizoen 2019-2020 niet zijn topniveau bij NAC Breda. De spits bereikte met zijn team de halve finale van de KNVB Beker, maar Feyenoord bleek in die ronde meer dan een maatje te groot (7-1). Door de uitbraak van de coronapandemie werd dit seizoen voortijdig beëindigd. Aan het begin van het seizoen 2020-2021 mocht hij nog tweemaal opdraven voor NAC (één doelpunt). Hij koos voor RKC Waalwijk, waar Mario Bilate de omgekeerde weg bewandelde.

Waardevol voor RKC

Stokkers maakte op 13 september 2020 zijn debuut voor RKC Waalwijk, dat met 0-1 verloor van Vitesse. Ditmaal had de spits vier competitieduels nodig om de ban te breken. Op 21 oktober moest de defensie van PEC Zwolle zich gewonnen geven, met een 1-1 gelijkspel als resultaat. Tussen speelronde tien en veertien raakte hij op stoom met vier doelpunten, maar desondanks bleef zijn teller in het seizoen 2020-2021 steken op een handvol treffers in 31 wedstrijden. Wel wist RKC zich veilig te spelen.

Met zeven doelpunten en vijf assists in dertig officiële wedstrijden maakte Stokkers een beter tweede contractjaar door bij RKC Waalwijk. Met de Brabanders wist hij de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. Na twee seizoenen vertrok de spits uit het Mandemakers Stadion om zich aan te sluiten bij Go Ahead Eagles.

Finn Stokkers (Go Ahead Eagles)
Stokkers met Go Ahead Eagles in actie tégen RKC (Pro Shots)

Europees voetbal met Go Ahead

Stokkers maakte op 7 augustus 2022 zijn debuut voor Go Ahead Eagles, dat een 2-0 nederlaag incasseerde bij AZ. De Deventenaren maakten een dramatische start van het seizoen door met vijf opeenvolgende nederlagen, maar langzaamaan wist men zich te herstellen. Op 1 oktober droeg hij met een assist bij aan het fraaie 1-1 gelijkspel op bezoek bij Ajax. Stokkers bezorgde zijn werkgever zelf een punt tegen sc Heerenveen (1-1) door in extremis doelman Andries Noppert te passeren.

Met drie doelpunten in 26 wedstrijden had Stokkers het niet makkelijk in het seizoen 2022-2023. Dat viel echter in het niet bij diens oogblessure, waardoor de spits tussen mei 2023 en januari 2024 buitenspel stond. Zelf vreesde hij zelfs voor het einde van zijn carrière. Stokkers bewees in mei 2024 zijn meerwaarde met een doelpunt in de play-offwedstrijd tegen NEC (1-2 zege). Drie dagen later pakte Go Ahead Eagles het voorronde Conference League-ticket ten koste van FC Utrecht (1-2 na verlenging). Door toedoen van SK Brann Bergen bleek dat avontuur van korte duur.


Interlandcarrière Finn Stokkers

Stokkers is een voormalig jeugdinternational. Tussen 2011 en 2015 speelde de spits een aantal wedstrijden voor achtereenvolgens de Onder-16, Onder-17 en Onder-20.

Laatste update: 15 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie