Gerrit Nauber

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Gerrit Nauber

Gerrit Nauber is een Duitse centrale verdediger. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap van SV Sandhausen naar Go Ahead Eagles.

  • Nauber speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De verdediger won in 2024 de play-offs om Europees voetbal
  • Eerder promoveerde hij met SF Lotte naar de 3. Liga
  • Nauber speelde tevens voor Leverkusen II, MSV Duisburg en SV Sandhausen
  • Met Duitsland Onder-17 won hij de Europese titel

Clubcarrière Gerrit Nauber

Nauber werd op 13 april 1992 geboren in Georgsmarienhütte. Op jonge leeftijd zette de rechtspoot de eerste stappen op het voetbalveld bij de lokale clubs TuS Glane en Viktoria Georgsmarienhütte. Nadien vertrok de verdediger naar VfL Osnabrück, waarna hij in 2008 de overstap waagde naar de jeugdopleiding van Bayer Leverkusen.

Debuut voor Leverkusen II

In de zomer van 2011 promoveerde Nauber naar het tweede team van Bayer Leverkusen. Op 5 augustus van dat jaar debuteerde de verdediger als basisspeler in de doelpuntrijke Regionalliga West-wedstrijd tegen Schalke 04 II (3-3). Zijn eerste doelpunt op dat niveau maakte hij diezelfde maand in de thuiswedstrijd tegen FSV Mainz 05 II, dat met 0-3 klop kreeg. In het seizoen 2011-2012 kreeg Nauber speeltijd in alle 36 competitieduels van zijn team.

Vijf seizoenen in Lotte

Nauber verliet Bayer Leverkusen in de zomer van 2012 voor Sportfreunde Lotte, dat eveneens in de Regionalliga West speelde. Op 4 augustus debuteerde de verdediger met een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SC Verl. Bijna vier maanden later, op 1 december, maakte hij tegen SSVg Velbert 02 (2-0) zijn eerste doelpunt voor de club. Zijn team maakte dat seizoen aanspraak op promotie naar de 3. Liga, maar verloor in de play-offs van RB Leipzig (na verlenging).

In 2015 won Nauber de Westfalen Cup met Sportfreunde Lotte. Een jaar later realiseerde men een nieuw succesverhaal door SV Waldhof Mannheim te verslaan in de play-offwedstrijden, waardoor de club promoveerde naar de 3. Liga. Als aanvoerder had de verdediger een belangrijk aandeel. Met een twaalfde plaats wist zijn team lijfsbehoud af te dwingen in het seizoen 2016-2017. Nauber nam vervolgens na 197 officiële wedstrijden (elf doelpunten) afscheid in Lotte.

Vier jaar in de Tweede Bundesliga

Nauber promoveerde in 2017 naar de Tweede Bundesliga door in te gaan op een aanbieding van MSV Duisburg. Op dat niveau debuteerde de rechtspoot op 30 juli 2017 met een 1-0 nederlaag bij Dynamo Dresden. Zijn eerste doelpunt voor de Zebra’s maakte hij op 29 april 2018 in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SSV Jahn Regensburg. Over een periode van twee seizoenen speelde hij hier 67 officiële wedstrijden (twee doelpunten).

Na twee jaar vertrok Nauber naar competitiegenoot SV Sandhausen. Op 27 juli 2019 trok hij voor het eerst het officiële wedstrijdtenue van deze club aan, uit bij Holstein Kiel (1-1). Met zijn eerste doelpunt wist de verdediger op 30 mei 2020 bij te dragen aan de 3-1 overwinning op Hannover 96. Het bleek zijn enige treffer namens SVS in 57 officiële wedstrijden.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Als speler van Go Ahead Eagles voor De Adelaarshorst (Pro Shots)

Europees voetbal met Go Ahead

Nauber kreeg medio 2021 de kans om voor het eerst op het hoogste niveau te spelen. De verdediger vertrok naar Nederland door een eenjarig contract te ondertekenen bij Go Ahead Eagles, dat net was gepromoveerd. Op 13 augustus van dat jaar debuteerde de Duitser op Eredivisie-niveau met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1 nederlaag). De rechtspoot speelde 31 officiële wedstrijden in zijn eerste contractjaar, waaronder de halve finale tegen PSV (1-2 nederlaag) in de KNVB Beker.

Medio 2022 verlengde Nauber zijn contract bij Go Ahead Eagles met een jaar. Die beslissing herhaalde de verdediger zowel in 2023 als 2024. In dat laatstgenoemde jaar zorgden de Deventenaren voor een regelrechte stunt door de play-offs om Europees voetbal winnend af te sluiten. Kowet wist zowel NEC als FC Utrecht (na verlenging) met 1-2 te verslaan. Het Europese avontuur duurde door toedoen van SK Brann Bergen maar twee wedstrijden. Nauber moest die duels ook nog eens missen door een blessure.


Interlandcarrière Gerrit Nauber

Nauber is een voormalig jeugdinternational van Duitsland. Hij speelde wedstrijden voor de Onder-15 tot en met de Onder-18. Met de Onder-17 kroonde de verdediger zich in 2009 tot Europees kampioen door de leeftijdsgenoten van Nederland te verslaan (2-1).

Laatste update: 13 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie