Gustaf Lagerbielke

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Gustaf Lagerbielke

Gustaf Lagerbielke is een Zweedse centrale verdediger. De international van Zweden staat onder contract bij Celtic, dat hem in het seizoen 2024-2025 verhuurde aan FC Twente.

  • Lagerbielke speelt momenteel voor FC Twente
  • De verdediger werd in de zomer van 2024 gehuurd van Celtic
  • Hij kwam eerder uit voor clubs als AIK Solna, Sollentuna FK en IF Elfsborg
  • Lagerbielke debuteerde in 2023 als Zweeds international

Clubcarrière Gustaf Lagerbielke

Gustaf Johan Lagerbielke werd op 10 april 2000 geboren in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De rechtspoot, wiens grootvader Jan Waldenström eveneneens op respectabel niveau voetbalde, groeide op in Djursholm. In laatstgenoemde plaats trapte de verdediger zijn carrière af bij FC Djursholm. In 2017 speelde hij een vijftal wedstrijden in de A-selectie op het zesde niveau van Zweden (Division 4 Stockholm Norra).

Doorbraak in Zweden

Medio 2017 maakte Lagerbielke de overstap van FC Djursholm naar AIK Solna. De verdediger voetbalde hier in de Onder-19, maar vertrok in het volgende jaar transfervrij naar Sollentuna FK. Hier debuteerde hij op 3 november 2018 in het betaald voetbal tijdens de met 0-2 gewonnen uitwedstrijd tegen BK Forward. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 2 juni 2019 in de met 6-0 gewonnen thuiswedstrij tegen IF Sylvia.

Lagerbielke speelde in totaal 52 officiële wedstrijden (twee doelpunten) voor Sollentuna FK. In januari 2021 maakte de verdediger de overstap naar Västeras SK, maar die club ruilde hij al na negentien wedstrijden (vier doelpunten) in voor IF Elfsborg. De rechtspoot speelde tot de zomer van 2023 in totaal 27 wedstrijden (drie doelpunten) namens Di Gule. Tussendoor speelde Lagerbielke nog even op huurbasis bij Degerfors IF (veertien wedstrijden, drie doelpunten).

Transfer naar Celtic

In augustus 2023 maakte Lagerbielke voor circa 3,4 miljoen euro de overstap van IF Elfsborg naar Celtic. De Schotse topclub liet de verdediger op 26 augustus debuteren in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen St. Johnstone. Een week later mocht hij opnieuw in de basis starten tijdens de beladen uitwedstrijd tegen Rangers FC. Teamgenoot Kyogo Furuhashi besliste deze editie van The Old Firm door in de blessuretijd van de eerste helft toe te slaan (0-1).

Gustaf Lagerbielke (Celtic)
Voorafgaand aan een wedstrijd van Celtic (Pro Shots)

Lagerbielke wist zich niet vast in het elftal van Celtic te spelen. In het seizoen 2023-2024 deed de club uit Glasgow überhaupt maar tien officiële wedstrijden een beroep op de Zweed, waaronder de dubbele Champions League-krachtmeting met Feyenoord. Op 13 december 2023 maakte de verdediger zelfs het winnende doelpunt in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers (2-1).

Verhuurd aan FC Twente

In de zomer van 2024 verbeterde het perspectief van Lagerbielke niet. Verschillende clubs toonden belangstelling voor de verdediger, waaronder sc Heerenveen en FC Twente. Op 27 augustus maakte laatstgenoemde club zijn komst bekend. De Tukkers kwamen met Celtic een huurcontract voor één seizoen overeen.


Interlandcarrière Gustaf Lagerbielke

Lagerbielke doorliep verschillende jeugdelftallen van Zweden. Zijn debuut als A-international van Zweden maakte de rechtspoot op 12 januari 2023 in de vriendschappelijke wedstrijd tegen IJsland (2-1 nederlaag). Hij maakte meteen de negentig minuten vol. Op 12 oktober van datzelfde jaar vierde de verdediger zijn tweede interland met een doelpunt tegen Moldavië (3-1 zege).

Laatste update: 27 augustus 2024

Meer nieuws over Gustaf Lagerbielke

22:58
244+
Celtic helpt Feyenoord aan CL-topstart met rodekaartenregen
23:24
673+
‘Ajax-scouts reizen af naar Zweden’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie