Hwang In-Beom

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Hwang In-Beom

Hwang In-Beom is een Zuid-Koreaanse middenvelder. De international van Zuid-Korea maakte in september 2024 de overstap van Rode Ster Belgrado naar Feyenoord.

  • In-Beom speelt momenteel voor Feyenoord
  • De middenvelder won in 2024 de Servische dubbel met Rode Ster Belgrado
  • Hij kwam in Europa eerder uit voor Rubin Kazan en Olympiakos Piraeus
  • In-Beom speelde daarnaast voor clubs als FC Seoel en Vancouver Whitecaps
  • Zijn debuut als Zuid-Koreaans international maakte hij in 2018

Clubcarrière Hwang In-Beom

In-Beom zag op 20 september 1996 het levenslecht in Daejeon. De tweebenige middenvelder startte zijn voetbalcarrière in het shirt van Daejeon Moonhwa Elementary School, dat hij in 2008 inruilde voor Daejeon Citizen. Hier doorliep de Zuid-Koreaan de hoogste jeugdelftallen.

Doorbraak in Zuid-Korea

Op 21 maart 2015 maakte In-Beom zijn debuut voor de hoofdmacht van Daejon Citizen, dat op bezoek bij Jeju United een roemloze nederlaag incasseerde (5-0). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 30 mei van datzelfde jaar in de uitwedstrijd tegen Pohang Steelers. Ook deze wedstrijd ging verloren (2-1), maar de middenvelder mocht zich wel de jongste doelpuntenmaker uit de clubgeschiedenis noemen. Door een blessure bleef zijn aandeel in 2015 steken op vijftien officiële wedstrijden (vier doelpunten en één assist).

Daejon Citizen degradeerde in zijn debuutjaar uit de Zuid-Koreaanse K League 1. In 2016, 2017 en 2018 voetbalde hij met diens club in de K League 2. Tijdens deze periode liep zijn aandeel op naar 94 officiële wedstrijden, waarin de middenvelder vijftien doelpunten en dertien assists produceerde. In 2018 vertrok In-Beom naar Asan Mugunghwa, een politieteam, om de alternatieve dienstplicht te vervullen. Na het winnen van de Asian Games met Zuid-Korea mocht de voetballer dit traject evenwel al beëindigen.

Via Vancouver naar Rusland

In-Beom verdiende in januari 2019 een transfer naar Vancouver Whitecaps. De club uit de Major League Soccer (MLS) haalde hem binnen als zogeheten Young Designated Player. Beide partijen werden het eens over een tweejarig contract met een tweejarige optie. De Zuid-Koreaan maakte op 3 maart 2019 zijn debuut in de MLS-wedstrijd tegen Minnesota United (2-3 nederlaag). Zijn eerste doelpunt volgde ruim een maand later thuis tegen Los Angeles FC, dat hem meteen de status van matchwinner opleverde (1-0).

Na 41 officiële wedstrijden (vier doelpunten) koos In-Beom tijdens de zomerse transferperiode van 2020 voor een transfer naar Rubin-Kazan. Met 38 gespeelde wedstrijden, zes doelpunten en zeven assists liet hij een goede indruk achter op Russische bodem. De Aziaat had zomaar nog betere statistieken kunnen overleggen, maar een coronabesmetting en een hielblessure gooiden roet in het eten. De Russische invasie in Oekraïne gaf In-Beom bovendien de kans om zijn contract met Rubin op te schorten.

In mei 2022 keerde In-Beom tijdelijk terug naar Zuid-Korea. In zijn thuisland mocht hij in totaal tien keer opdraven, waarna de middenvelder weer naar Europa vloog. Op 29 juli 2022 maakte hij de overstap naar de Griekse topclub Olympiakos Piraeus.

Eén seizoen bij Olympiakos

In-Beom maakte op 18 augustus 2022 zijn debuut voor Olympiakos Piraeus. In de voorronde Europa League-wedstrijd tegen Apollon Limassol (1-1) wist de middenvelder meteen te scoren. Gedurende het seizoen 2022-2023 steeg zijn aandeel naar veertig wedstrijden, waarin hij vijfmaal wist te scoren en viermaal als aangever fungeerde. Achter Panathinaikos en AEK Athene eindigde de Griekse topclub op een teleurstellende derde plaats in de nationale Super League. In-Beom werd evenwel verkozen tot Speler van het Jaar bij Olympiakos.

Gedurende de zomer van 2023 ontstonden er problemen tussen Olympiakos Piraeus en In-Beom. Een conflict over zijn contract liep hoog op. De Zuid-Koreaan verklaarde in het bezit te zijn van een contract voor één seizoen met twee optiejaren, waar de clubleiding de volle drie seizoenen claimde. Uiteindelijk zorgde Rode Ster Belgrado voor een oplossing door vijf miljoen euro neer te tellen voor diens handtekening.

Hwang In-Beom (Rode Ster Belgrado)
Als speler van Rode Ster Belgrado (Pro Shots)

Topseizoen in Belgrado

In-Beom mocht op 16 september 2023 debuteren voor Rode Ster Belgrado, dat een 2-1 nederlaag incasseerde bij FK Cukaricki. Zijn eerste doelpunt in Servische dienst maakte de middenvelder op 9 december 2023 in de thuiswedstrijd tegen FK Mladost Lucani (3-1 zege). Zijn team beleefde een topseizoen door zowel de landstitel als de nationale beker aan de erelijst toe te voegen. Met zes doelpunten en zeven assists in 35 wedstrijden groeide de Aziaat in no-time uit tot een gewaardeerde selectiespeler.

Eén van zijn doelpunten maakte In-Beom in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City (2-3 nederlaag). Zijn team behaalde in de groepsfase van het miljoenenbal maar één schamel punt. Als beloning voor zijn vorm werd de middenvelder uitgeroepen tot beste speler van de Servische SuperLiga. Dit leidde in de zomer van 2024 bovendien tot concrete belangstelling van Feyenoord. Op 2 september tekende hij een contract voor vier seizoenen in De Kuip.


Interlandcarrière Hwang In-Beom

In-Beom doorliep verschillende jeugdelftallen van Zuid-Korea. De middenvelder debuteerde op 7 september 2018 in de nationale ploeg van Zuid-Korea, dat in een oefeninterland Costa Rica de baas bleef (2-0). Zijn eerste doelpunt maakte hij op 16 oktober van datzelfde jaar tijdens het vriendschappelijke onderonsje met Panama (2-2). Hij groeide uit tot een waardevolle kracht en behoorde in 2019 tot het team dat zich mocht meten op de AFC Asian Games. Door toedoen van Qatar (0-1) bleek de kwartfinale het eindstation.

Met Zuid-Korea mocht In-Beom viermaal opdraven tijdens het WK van 2022. Op Qatarese bodem mocht de middenvelder telkens starten, waaronder in de achtste finale tegen Brazilië (1-4 nederlaag). Hij mocht in 2024 zijn kunsten vertonen op de Azië Cup, waar de Koreanen tot de halve finale reikten. Een 0-2 nederlaag tegen Jordanië dwarsboomde zijn eerste grote succes als A-international.

Laatste update: 2 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie