Ibrahim Osman is een Ghanese vleugelaanvaller. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van FC Nordsjaelland naar Brighton & Hove Albion, dat hem vervolgens aan Feyenoord verhuurde.

• De aanvaller is gehuurd van Brighton & Hove Albion
  • Hij kwam eerder uit voor de Right to Dream Academy en FC Nordsjaelland
  • Osman debuteerde in 2024 als Ghanees international

Clubcarrière Ibrahim Osman

Osman werd op 29 november 2004 geboren in het Ghanese Accra. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn eigen voetbalcarrière af in de Right to Dream Academy, dat hij in januari 2023 inruilde voor FC Nordsjaelland. Hij had trad daarmee in de voetsporen van landgenoot Mohammed Kudus.

Debuut voor Nordsjaelland

Op 24 februari 2023 maakte Osman zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Nordsjaelland mocht de linksbuiten na 87 minuten invallen tegen Odense BK (4-2 overwinning). Na tien officiële wedstrijden ondertekende de Ghanees medio 2023 zijn eerste professionele contract bij de Superligaen-club. Op 31 juli 2023 toonde hij zich voor het eerst trefzekerin de uitwedstrijd tegen Aarhus GF (1-3 zege).

Ibrahim Osman (FC Nordsjaelland)
In het shirt van FC Nordsjaelland (Pro Shots)

Het seizoen 2023-2024 betekende de definitieve doorbraak van Osman. In het tenue van FC Nordsjaelland produceerde de vleugelflitser tien doelpunten en acht assists in 44 officiële wedstrijden. Met zijn prestaties speelde hij zich in de kijker bij Premier League-club Brighton & Hove Albion. The Seagulls betaalden bijna twintig miljoen euro voor de handtekening van Osman, die een contract voor vijf seizoenen ondertekende.

Verhuurd aan Feyenoord

Brighton & Hove Albion besloot Osman in zijn eerste contractjaar elders onder te brengen. Op 15 augustus werd een huurtransfer naar Feyenoord aangekondigd. Zijn debuut voor de Rotterdammers maakte de buitenspeler bijna een maand later, op 14 september, uit bij FC Groningen (2-2). Na 62 minuten viel hij in voor Bart Nieuwkoop.

Interlandcarrière Ibrahim Osman

Op 22 maart 2024 maakte Osman zijn debuut als A-international van Ghana. In de oefeninterland tegen Nigeria (2-1 nederlaag) verscheen de aanvaller in de 95ste minuut binnen de lijnen voor Jordan Ayew. Laatstgenoemde had kort daarvoor de eindstand op het bord geschoten vanaf elf meter. Vier dagen na zijn debuut mocht Osman tegen Oeganda (2-2) opnieuw in blessuretijd invallen.

Laatste update: 14 september 2024