Ilias Sebaoui

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Ilias Sebaoui

Ilias Sebaoui is een Marokkaanse aanvallende middenvelder van Belgische komaf. In het seizoen 2023-2024 werd hij door Feyenoord uitgeleend aan FC Dordrecht.

  • Sebaoui speelt momenteel voor Feyenoord
  • In het seizoen 2023-2024 werd hij uitgeleend aan FC Dordrecht
  • De aanvallende middenvelder brak door bij Beerschot VA
  • Sebaoui is jeugdinternational namens Marokko

Clubcarrière Ilias Sebaoui

Sebaoui werd op 4 oktober 2001 geboren in de Belgische stad Antwerpen. De rechtspoot werd op achtjarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Beerschot AC, dat sindsdien verschillende naamsveranderingen heeft doorgemaakt. “Het hart van de familie Sebaoui is paars”, vertelde vader Fariss jaren later aan de Gazet van Antwerpen. “Ilias moest en zou bij Beerschot doorbreken.”

Debuut voor Beerschot

Op 27 oktober 2021 maakte Sebaoui zijn debuut voor de hoofdmacht van Beerschot VA door in te vallen tijdens de bekerwedstrijd tegen Francs Borains (0-4 zege). In de blessuretijd gaf hij de assist op Ramiro Vaca, die daarmee de eindstand op het scorebord zette. Zijn competitiedebuut volgde op 18 december 2021 tijdens de thuiswedstrijd tegen KV Oostende (0-2 nederlaag).

Sebaoui maakte zijn eerste doelpunt als profvoetballer op 29 januari 2022 tijdens de thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem (3-3). Scoren deed hij eveneens in de duels met KV Kortrijk (de beslissende 2-1) en Sporting Charleroi (2-3 nederlaag). Ondanks zijn doelpunten degradeerde Beerschot VA uit de Jupiler Pro League. De aanvallende middenvelder bleef nog één seizoen actief voor de club.

Ilias Sebaoui (FC Dordrecht)
Als speler van FC Dordrecht (Pro Shots)

Via Feyenoord naar Dordrecht

Na 41 officiële wedstrijden (vier doelpunten) maakte Sebaoui in de zomer van 2023 de overstap van Beerschot VA naar Feyenoord. In De Kuip ondertekende de nieuwkomer een contract voor twee seizoenen met een optiejaar. De clubleiding besloot hem meteen onder te brengen bij eerstedivisionist FC Dordrecht. Hij maakte op 11 augustus 2023 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-2). Met zijn eerste doelpunt in Nederlandse dienst besliste Sebaoui op 18 september de uitwedstrijd tegen TOP Oss (0-1).

Met elf doelpunten en zeven assists in 42 officiële wedstrijden groeide Sebaoui uit tot een smaakmaker bij FC Dordrecht. Zijn team bereikte de play-offs om promotie/degradatie, maar sneuvelde al in de eerste ronde door toedoen van FC Emmen. Op 28 juni 2024 beloonde Feyenoord zijn sterke ontwikkeling met een contract tot medio 2026 met een optiejaar.


Interlandcarrière Ilias Sebaoui

Sebaoui kreeg op jonge leeftijd een naar eigen zeggen ‘hartverscheurend’ dilemma: kiezen tussen België en Marokko. Uiteindelijk besloot de middenvelder te kiezen voor het Afrikaanse land, dat hem liet aansluiten bij de Onder 23-selectie.

Laatste update: 28 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie