Jari De Busser

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Jari De Busser

Jari De Busser is een Belgische doelman. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Lommel SK naar Go Ahead Eagles.

  • De Busser speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De doelman kwam eerder uit voor Lierse SK en Lommel SK
  • Hij stond daarnaast onder contract bij AA Gent

Clubcarrière Jari De Busser

De Busser zag op 21 oktober 1999 het levenslicht in het Belgische Herentals. Zijn voetbalcarrière ging van start bij het lokale K.Noordstar VV, waarna hij overstapte naar KSK Heist. Als rechtsbenige doelman doorliep hij vervolgens de jeugdopleiding van Lierse SK. In juni 2016 ondertekende De Busser hier zijn eerste profcontract voor de duur van twee seizoenen.

Doorbraak bij Lierse SK

Op 9 oktober 2016 behoorde De Busser voor het eerst tot de wedstrijdselectie van Lierse SK. Zijn debuut als profvoetballer maakte de sluitpost op 8 oktober 2017 tijdens de thuiswedstrijd tegen AFC Tubize (1-1). Acht dagen later mocht hij eveneens opdraven tijdens het bezoek aan Union Sint-Gillis (3-2 nederlaag). De blessure van Nathan Goris was daartoe de aanleiding, maar nadien moest hij weer genoegen nemen met een rol op de achtergrond.

In het seizoen 2017-2018 bleef een derde optreden van De Busser namens Lierse SK uit. Tijdens dat seizoen ontstonden er grote financiële problemen. Men verkreeg zelfs geen proflicentie voor het nieuwe seizoen, waardoor het aanvragen van een faillissement onafwendbaar werd. Als Lierse Kempenzonen maakte de club weliswaar een doorstart, maar op dat moment was de doelman al enige tijd verzekerd van een transfervrije overstap naar AA Gent.

Via Gent naar Lommel

De Busser ondertekende in januari 2018 al een driejarig contract bij AA Gent. In de zomer van dat jaar ging deze samenwerking in, maar door de hevige concurrentiestrijd speelde hij er geen enkele officiële wedstrijd. Na twee seizoenen besloot de sluitpost zijn heil elders te zoeken door in te gaan op een aanbieding van Lommel SK. Op 11 oktober 2020 maakte hij zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen KVV Zelzate (3-2 overwinning). Het bleek zijn enige optreden van het seizoen 2020-2021.

Jari De Busser (Lommel SK)
Als aanvoerder van Lommel SK (Pro Shots)

Pas in december 2021 maakte De Busser zijn competitiedebuut in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren (1-1). Vanaf februari 2022 kreeg de doelman een echte kans onder de lat van Lommel SK, waar hij uitgroeide tot de nieuwe nummer één. Tot en met augustus 2024 liep zijn aandeel op naar 64 gespeelde wedstrijden en negentien clean sheets. De Busser groeide zelfs uit tot aanvoerder van het team, maar greep in 2024 naast een beloning in de vorm van promotie. KV Kortrijk bleek in de finaleronde van de play-offs te sterk (na verlenging).

Transfer naar Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles raakte medio 2024 doelman Jeffrey de Lange kwijt aan het Franse Olympique Marseille. Op 21 augustus werd een deel van het vrijgespeelde budget aangewend om De Busser in te lijven. Hij ondertekende een contract voor drie seizoenen in Deventer. Hier begon hij als stand-in voor Luca Plogmann.

Laatste update: 26 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie