Jesse Bosch

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Jesse Bosch

Jesse Bosch is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van FC Twente naar Willem II.

  • Bosch speelt momenteel voor Willem II
  • De middenvelder veroverde in 2024 de Kampioen Kampioen Divisie-titel
  • Hij debuteerde als profvoetballer bij FC Twente

Clubcarrière Jesse Bosch

Bosch werd op 1 februari 2000 geboren in De Lutte. In zijn geboorteplaats zette de rechtspoot de eerste stappen op het voetbalveld van SV De Lutte, waar hij zich in de kijker speelde bij FC Twente. De middenvelder doorliep in Enschede het gehele jeugdtraject.

Debuut voor FC Twente

Op 26 mei 2018 speelde Bosch zijn eerste officiële wedstrijd voor Jong FC Twente, dat in de Derde Divisie een 1-3 overwinning behaalde ten koste van ODIN ’59. Na die wedstrijd verliet het beloftenteam de voetbalpiramide. De middenvelder bleef zijn minuten maken voor het tweede team, maar dan wel in de Beloften Eredivisie. Zijn debuut in de A-selectie maakte hij op 30 oktober 2019 in de met 0-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen De Treffers. Na 63 minuten mocht Bosch invallen voor Lindon Selahi.

Op 18 januari 2020 maakte Bosch zijn debuut in de Eredivisie. Trainer Gonzalo García liet het FC Twente-talent meteen negentig minuten aantreden in de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Hij speelde dat seizoen in totaal een handvol wedstrijden in de A-selectie, waar hij nadien deel van bleef uitmaken. De rechtspoot produceerde op de negende dag van 2021 zijn eerste doelpunt als prof tijdens het bezoek aan FC Emmen (1-4 zege). Met twee doelpunten in 32 wedstrijden groeide Bosch uit tot een gewaardeerde schakel.

In het seizoen 2021-2022 was Bosch niet langer verzekerd van een basisplaats bij FC Twente. In zijn tweede volledige seizoen op het hoogste niveau mocht de middenvelder nog wel 29 keer opdraven, met één doelpunt als beloning. Hij vestigde zich dat seizoen in Oldenzaal, maar liep medio 2022 uit zijn contract in Enschede. Bosch koos vervolgens voor een tweejarig contract bij Willem II.

Jesse Bosch (Willem II)
Juichend voor Willem II (Pro Shots)

Promotie met Willem II

Met Willem II kwam Bosch terecht in de Keuken Kampioen Divisie. Op 5 augustus 2022 debuteerde de middenvelder in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (1-1) voor de Tilburgers. Zijn eerste doelpunt maakte hij twee maanden en twee dagen later in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Een succesnummer werd dat niet, aangezien de Bosschenaren met een 1-2 zege van het veld stapten. Met 34 wedstrijden (vier doelpunten) groeide de rechtspoot uit tot een gevestigde kracht, maar VVV-Venlo dwarsboomde de promotiedroom in de eerste ronde van de play-offs.

Bosch bleef in het seizoen 2023-2024 een sterkhouder bij Willem II door 38 keer in actie te komen (zes doelpunten). De Tricolores beleefden een topseizoen door als nummer één van de Keuken Kampioen Divisie te promoveren.

Laatste update: 22 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie