Jordy Bruijn

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Jordy Bruijn

Jordy Bruijn is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Safa SC naar Heracles Almelo.

  • Bruijn speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De middenvelder speelde in Nederland tevens voor Ajax (jeugd), sc Heerenveen en NEC
  • Met de Nijmeegse club promoveerde hij naar de Eredivisie
  • Bruijn kwam tevens een halfjaar uit voor Al Safa in Libanon
  • Hij is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière Jordy Bruijn

Bruijn werd op 23 juli 1996 geboren in Amsterdam. De rechtsbenige middenvelder begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub RKVV NAS, maar viel al snel in de smaak bij talentscouts van Ajax. In 2003 mocht hij na een succesvolle stage toetreden tot de jeugdopleiding in de hoofdstad. In maart 2013 beloonde de clubleiding zijn ontwikkeling met een eerste profcontract (tot medio 2016).

Op 6 november 2015 maakte Bruijn zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht de aanvallende middenvelder na 75 minuten invallen voor Milan Vissie in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Op dat moment stond het nog 0-0, maar vlak voor tijd wist Thomas Verheydt zijn manschappen de zege te bezorgen op De Toekomst. Het bleek ook meteen zijn enige optreden voor de Amsterdamse beloften.

Doorbraak in Heerenveen blijft uit

Bruijn maakte in de zomer van 2016 de overstap van Ajax naar sc Heerenveen. In Friesland ondertekende de Amsterdammer een contract voor één seizoen plus optieseizoen. Gedurende zijn eerste profcontract draaide de middenvelder mee met Jong sc Heerenveen, maar in het seizoen 2017-2018 mocht hij dan toch debuteren op Eredivisie-niveau. Op 20 januari 2018 mocht hij zes minuten voor tijd invallen voor Stijn Schaars tijdens de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-1).

Jeremiah St. Juste (Feyenoord) en Jordy Bruijn (sc Heerenveen)
In duel met Feyenoorder Jeremiah St. Juste (Pro Shots)

Op 6 mei 2018 maakte Bruijn zijn eerste Eredivisie-doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-3 nederlaag). Tot en met de zomer van 2020 liep zijn aandeel op naar 34 officiële wedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren. De middenvelder werd gewaardeerd omwille van zijn inzet, maar wist niet definitief door te braken. Na een eerdere uitleenperiode maakte hij medio 2020 definitief de overstap naar NEC.

Waardevol voor NEC

In de winter van 2019 maakte Bruijn op huurbasis de overstap naar NEC. De rechtspoot maakte op 1 februari zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht (4-1 overwinning). Op 22 februari wist de middenvelder een doelpunt mee te pikken in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC (5-0). Zijn derde seizoenstreffer voor de Nijmeegse formatie maakte hij op 10 mei 2019 in de play-offwedstrijd tegen RKC Waalwijk. NEC won met 2-0, maar verspeelde de kans om promotie door in de return met 3-0 te verliezen.

Na achttien wedstrijden in NEC-shirt keerde Bruijn medio 2019 terug naar Friesland. Een jaar later keerde de middenvelder alweer terug in Nijmegen, waar hij zich ditmaal permanent vestigde. Met dertien doelpunten en acht assists in 39 officiële wedstrijden beleefde hij een topseizoen. Zo was Bruijn in de play-offs om promotie/degradatie van grote waarde middels één doelpunt en twee assists. Ten koste van NAC Breda (1-2 zege) promoveerde NEC naar de Eredivisie.

Bruijn bleef op Eredivisie-niveau een vaste waarde bij NEC. Met dertig gespeelde wedstrijden en vijf doelpunten bleef hij waardevol voor de Nijmeegse club, dat een elfde plaats noteerde op de ranglijst. In februari 2023 scoorde hij tweemaal in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord (4-4), maar in de strafschoppenserie ging zijn team alsnog onderuit. Door blessures was Bruijn in het seizoen 2022-2023 niet langer onomstreden voor Meijer, die hem in totaal nog wel twintig duels speeltijd gaf (vier doelpunten).

Jordy Bruijn (NEC)
In het shirt van NEC (Pro Shots)

Avontuur in Libanon

Na 107 wedstrijden (25 doelpunten) liep Bruijn medio 2023 uit zijn contract bij NEC. De middenvelder besloot in te gaan op een aanbod van Safa SC. Trainer Jan de Jonge liet hem op 5 augustus debuteren in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Nejmeh SC. Een week later maakte de Amsterdammer zijn eerste doelpunt tijdens het bezoek aan Al-Ahli Nabatieh (1-1), waarna Sagesse SC zelfs een hattrick moest incasseren. Hij besliste daarmee hoogstpersoonlijk zijn derde competitiewedstrijd in Libanon (1-3).

Met zes doelpunten in tien wedstrijden toonde Bruijn zich productief bij Safa SC. “Omdat we vijfde waren geworden, kunnen we in de tweede seizoenshelft niet meer degraderen. Dus ineens wilde de club van alle buitenlandse spelers af”, verklaarde hij later tegenover ESPN. Daarnaast werd het steeds onrustiger in de regio door het conflict tussen Israël en Hamas, waardoor zijn contract in Libanon werd ontbonden. Dankzij Heracles Almelo keerde hij na een halfjaar terug naar Nederland.

Transfer naar Heracles

Bruijn maakte op 20 januari 2024 zijn debuut voor Heracles Almelo, dat zich niet wist te ontdoen van FC Volendam (1-1). Als rechtsbuiten maakte hij op 10 februari zijn eerste treffer voor de club in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse. In zijn eerste halfjaar als Heraclied mocht hij in totaal veertien keer opdraven onder leiding van trainer Erwin van de Looi. Zijn team beleefde een teleurstellende slotfase van het seizoen, maar beschikte over voldoende punten om te ontsnappen aan degradatie.


Interlandcarrière Jordy Bruijn

Bruijn is een voormalig jeugdinternational van Nederland. De middenvelder kwam uit voor zowel de Onder-17 als Onder-18.

Laatste update: 16 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie