Juho Talvitie is een Finse vleugelaanvaller. De international van Finland verruilde Lommel SK in de zomer van 2024 op huurbasis voor Heracles Almelo.

• De aanvaller is gehuurd van Lommel SK
  • Hij speelde in de jeugd van FC Ilves
  • Talvitie debuteerde in 2024 als Fins international

Clubcarrière Juho Talvitie

Juho Jaakko Talvitie werd op 25 maart 2005 op de wereld gezet in Tampere. In zijn geboortestad voetbalde de linksbenige aanvaller in de jeugdopleiding van FC Ilves. Hij maakte op zestienjarige leftijd de overstap naar het Belgische Lommel SK, dat hem in zijn eerste seizoen al meteen liet meedraaien in de A-selectie.

Debuut voor Lommel SK

Talvitie maakte op 15 september 2021 zijn debuut als profvoetballer. In de bekerwedstrijd tegen Diegem Sport (2-4 zege) mocht de Fin meteen starten bij Lommel SK om na zestig minuten te worden afgelost door Agustín Anello. Zijn competitiedebuut maakte de buitenspeler enkele weken later, op 1 oktober, tijdens de uitwedstrijd tegen KVC Westerlo (2-0 nederlaag). In die wedstrijd mocht hij juist invallen voor diezelfde Anello.

Op 14 april 2023 maakte Talvitie zijn eerste doelpunt in het profvoetbal. In de play-offwedstrijd tegen KMSK Deinze (4-1 overwinning) eiste de aanvaller het slotakkoord op in de 87ste minuut. Dit succes smaakte naar meer, aangezien hij vervolgens ook doelpunten produceerde tegen de tweede elftallen van KRC Genk en Standard Luik. De linkspoot voegde daar vier treffers aan toe in het seizoen 2023-2024.

Juho Talvitie (Heracles Almelo)
Als speler van Heracles Almelo (Pro Shots)

Huurling in Almelo

Na 59 wedstrijden voor Lommel SK vertrok Talvitie medio 2024 naar Heracles Almelo. Beide clubs bereikten een akkoord over een huurdeal zonder optie tot koop. De rechtsbuiten debuteerde op 11 augustus 2024 op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-0) in de Eredivisie. Twee weken later maakte de Fin voor eigen publiek zijn eerste doelpunt ten koste van Willem II (1-1).

Interlandcarrière Juho Talvitie

Talvitie doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Finland. De aanvaller werd op 4 juni 2024 beloond met een debuutwedstrijd voor de Finse nationale ploeg. In de oefeninterland tegen Portugal (4-2 nederlaag) mocht hij meteen de volle negentig minuten aantreden.

Laatste update: 13 september 2024