Kornelius Hansen

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Kornelius Hansen

Kornelius Hansen is een Noorse aanvaller. In januari 2023 maakte hij de overstap van Stabaek Fotball naar Almere City FC.

  • Hansen speelt momenteel voor Almere City FC
  • De aanvaller promoveerde in 2023 naar de Eredivisie
  • Ook met Stabaek Fotball beleefde hij een promotie
  • Hansen is een voormalig Noors jeugdinternational

Clubcarrière Kornelius Hansen

Kornelius Normann Hansen werd op 6 mei 2001 geboren in het Noorse Larvik. Het broertje van Kristoffer Hansen, die het evenens tot profvoetballer schopte, begon zijn voetbalcarrière bij de lokale club Larvik Turn. Via Strømsgodset IF maakte de rechtsbenige spits in 2017 de overstap naar het Engelse Southampton.

Debuut voor Stabaek

In de zomer van 2020 besloot Hansen afscheid te nemen van Engeland. Na drie jaar Southampton keerde de aanvaller terug naar Noorwegen, waar hij een contract voor tweeënhalf jaar tekende bij Stabaek Fotball. Op 21 juni debuteerde hij met een 2-2 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Valerenga IF. Met zijn eerste twee doelpunten besliste Hansen op 1 juli de thuiswedstrijd tegen Strømsgodset IF (2-0). Hansen was in het kalenderjaar 2020 goed voor zes doelpunten in 27 officiële wedstrijden.

Met vier doelpunten en vier assists in 28 wedstrijden wist Hansen in 2021 niet helemaal los te komen. Die statistieken wist de spits in 2022 te verbeteren door acht doelpunten en vier assists te produceren in 27 wedstrijden. Stabaek Fotball wist echter geen transfersom aan hem te verdienen, aangezien de Noor begin 2023 zijn transfervrije status benutte. Tijdens zijn periode in Bærum, de thuisbasis van De Blauwen, maakte hij zowel een degradatie als promotie mee.

Promotie met Almere City

Hansen maakte begin 2023 als transfervrije speler de overstap van Stabaek Fotball naar Almere City FC. In Flevoland tekende hij een contract voor tweeënhalf jaar. Op 20 januari debuteerde de Noor in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-2) voor de eerstedivisionist. Zijn eerste doelpunt voor de manschappen uit Almere produceerde de aanvaller op 16 april in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (2-3 zege). Een schouderblessure beëindigde zijn seizoen voortijdig, waardoor de succesvolle play-offs om promotie/degradatie aan hem voorbij gingen.

Kornelius Hansen (Almere City FC)
Een balcontrole bij Almere City FC (Pro Shots)

Op 27 augustus 2023 maakte Hansen zijn Eredivisie-debuut in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (6-1 nederlaag). Zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau van Nederland produceerde de spits op 5 november tijdens het bezoek aan Sparta Rotterdam (1-2 zege). In de loop van het seizoen 2023-2024 liep zijn aandeel op naar negen doelpunten in 29 officiële wedstrijden, waarvan vijf in de Eredivisie. De jongste profclub van het land wist lijfsbehoud af te dwingen door als dertiende te eindigen.


Interlandcarrière Kornelius Hansen

Hansen is een voormalig jeugdinternational van Noorwegen. De aanvaller speelde jeugdinterlands tot en met de Onder-18.

Laatste update: 13 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie