Kyan Vaesen

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Kyan Vaesen

Kyan Vaesen is een Belgische aanvaller. In de zomer van 2024 verruilde hij KVC Westerlo op huurbasis voor Willem II.

  • Vaesen speelt momenteel voor Willem II
  • De spits is voor een seizoen gehuurd van KVC Westerlo
  • Hij kwam eerder uit voor KVV Thes Sport Tessenderlo
  • Vaesen is een voormalig jeugdinternational van België
  • Ook vader Nico en broer Gillian schopten het tot prof

Clubcarrière Kyan Vaesen

Vaesen werd op 13 april 2001 geboren in het Engelse Huddersfield. In zijn geboorteplaats was zijn vader Nico Vaesen op dat moment doelman van Huddersfield Town. Het voetbalvirus ging eveneens over naar zijn oudere broer Gillian, die het eveneens tot profvoetballer schopte. Zijn eigen voetbalcarrière ging van start bij KVC Westerlo, waar de rechtsbenige spits de volledige jeugdopleiding wist te doorlopen. In 2019 ondertekende hij diens eerste profcontract.

Debuut voor Westerlo

Op 24 augustus 2019 maakte Vaesen zijn professionele debuut voor KVC Westerlo, dat in de Belgische beker een 1-2 zege behaalde op UR La Louvière. Zijn competitiedebuut maakte de aanvaller op 7 september van datzelfde jaar in de thuiswedstrijd tegen Koninklijke Beerschot VA (2-0 zege). Tot en met het uitbreken van de coronapandemie, waardoor het seizoen 2019-2020 voortijdig ten einde kwam, liep zijn aandeel op naar negen officiële wedstrijden.

Medio 2020 vertrok Vaesen op huurbasis naar KVV Thes Sport Tessenderlo. Hier maakte hij op 10 oktober 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer, in de bekerwedstrijd tegen KMSK Deinze (winst na strafschoppen). De coronacrisis bleef België evenwel parten spelen, waardoor het amateurvoetbal opnieuw plat werd gelegd. Met slechts vier wedstrijden in de benen nam de huurling alweer afscheid.

Vaesen keerde in februari 2021 terug naar KVC Westerlo, waar hij nog vijfmaal mocht opdraven (twee doelpunten). In het seizoen 2021-2022 bewees de spits zijn waarde voor de club door zes doelpunten en acht assists te produceren in 29 officiële wedstrijden. Met zijn team promoveerde hij naar de Jupiler Pro League. Ook op het hoogste niveau bleef Vaesen waardevol met zes doelpunten in 34 wedstrijden. Daarentegen stagneerde zijn ontwikkeling in het seizoen 2023-2024 met maar één treffer in 21 wedstrijden.

Kyan Vaesen (Willem II)
Juichend voor Willem II (Pro Shots)

Huurling bij Willem II

In de zomer van 2024 vertrok Vaesen op huurbasis van KVC Westerlo naar Willem II. De rechtspoot wist zijn Eredivisie-debuut op 11 augustus te vieren met een doelpunt tegen Feyenoord, dat daardoor op 1-1 werd gehouden in De Kuip. Een week later scoorde hij vanaf de strafschopstip eveneens tegen Go Ahead Eagles (2-0 zege).


Interlandcarrière Kyan Vaesen

Vaesen heeft een bescheiden carrière als jeugdinternational achter de rug. De spits speelde enkele interlands voor zowel de Onder-19 als de Onder-21.

Laatste update: 19 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie