Leny Yoro

Leeftijd: 18

Het laatste nieuws over Leny Yoro

Leny Yoro is een Franse centrale verdediger met Ivoriaanse roots. De jeugdinternational van Frankrijk verruilde Lille OSC in de zomer van 2024 voor Manchester United.

  • Yoro speelt momenteel voor Manchester United
  • De verdediger kwam in 2024 over van Lille OSC
  • Hij is jeugdinternational voor Frankrijk

Clubcarrière Leny Yoro

Leny Olivier Yoro werd op 13 november 2005 geboren in het Franse Saint-Maurice. De rechtsbenige verdediger trapte zijn voetbalcarrière op vijfjarige leeftijd af bij UJA Alfortville. In 2012 verhuisde hij met zijn familie naar Noord-Frankrijk, waar hij zijn loopbaan voortzette bij Villeneuve d’Ascq Métropole. Yoro verdiende in 2017 een kans in de jeugdopleiding van Lille OSC. In januari 2022 ondertekende hij een contract voor drieënhalf jaar.

Doorbraak bij Lille

Yoro maakte op 5 februari 2022 zijn debuut als profvoetballer. Met het tweede team van Lille OSC mocht de verdediger aantreden in de Championnat National-wedstrijd tegen AC Amiens (2-0 nederlaag). In totaal speelde hij dertien officiële wedstrijden voor dit team. Zijn debuut voor de A-selectie van Les Dogues maakte Yoro op 14 mei 2022 in de met 1-3 gewonnen Ligue 1-wedstrijd tegen OGC Nice. Trainer Jocelyn Gourvennec liet hem na 78 minuten invallen voor Angel Gomes.

Leny Yoro (Lille OSC)
In het shirt van Lille OSC (Pro Shots)

In het seizoen 2022-2023 zat Yoro steevast bij de wedstrijdselectie van Lille OSC. Doorgaans begon de verdediger op de reservebank, maar desondanks maakte hij dat seizoen ook zijn basisdebuut. Zijn teller liep op naar vijftien officiële wedstrijden. Hiermee wist de rechtspoot een basis te leggen voor zijn definitieve doorbraak in het seizoen 2023-2024 (44 gespeelde wedstrijden, drie treffers). De tienersensatie maakte zijn eerste doelpunt als profvoetballer op 24 augustus 2023 in de voorronde Conference League tegen HNK Rijeka (2-1 zege).

Transfer naar Manchester United

Grote Europese clubs besloten in de zomer van 2024 de jacht op Yoro te openen. Dit leidde op 18 juli tot een transfer naar Manchester United, dat maximaal 62 miljoen euro voor hem neertelde.


Interlandcarrière Leny Yoro

Yoro doorliep verschillende jeugdelftallen van Frankrijk. Op 22 maart 2024 debuteerde de verdediger in de Onder 23-selectie tegen Ivoorkust (3-2 overwinning).

Laatste update: 18 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie