Marc Bernal

Leeftijd: 17

Het laatste nieuws over Marc Bernal

Marc Bernal is een Spaanse verdedigende middenvelder. Hij is een jeugdexponent van FC Barcelona, dat ook zijn huidige werkgever is.

  • Bernal speelt momenteel voor FC Barcelona
  • De middenvelder liep in 2024 een zware kruisbandblessure op
  • Hij is jeugdinternational van Spanje

Clubcarrière Marc Bernal

Marc Bernal Casas werd op 26 mei 2007 geboren in het Spaanse Berga. De Catalonische linkspoot begon zijn voetbalcarrière in de eigen regio bij CE Berga en Gimnàstic Manresa, waarna hij overstapte naar de jeugdopleiding van FC Barcelona. In de zomer van 2023 ondertekende de zestienjarige middenvelder zijn eerste professionele contract voor de duur van drie seizoenen.

Debuut voor FC Barcelona

In het seizoen 2023-2024 maakte Bernal deel uit van FC Barcelona Atlètic (tweede elftal). Op 27 augustus 2023 maakte de middenvelder zijn professionele debuut in de Primera Federación-wedstrijd tegen SD Logroñes (1-0 nederlaag). Zijn eerste doelpunten op dit niveau maakte hij op 22 oktober van datzelfde jaar in de uitwedstrijd tegen Sestao River (1-3 overwinning). Gaandeweg het seizoen liep zijn teller op naar een respectabel aantal van 31 officiële wedstrijden. Bernal produceerde naast zijn twee doelpunten ook een vijftal assists.

Marc Bernal (FC Barcelona)

FC Barcelona promoveerde Bernal in de zomer van 2024 naar de A-selectie. Door personele problemen zat trainer Hansi Flick niet al te ruim in zijn middenvelders. De Catalaan maakte op 17 augustus 2024 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Valencia (1-2 zege). Na 71 minuten werd de zeventienjarige middenvelder afgelost door Eric García. Tien dagen na zijn debuut liep Bernal een zware knieblessure op tegen Rayo Vallecano (1-2 zege). FC Barcelona kondigde op 9 september een hersteltraject van zo’n twaalf maanden aan.


Interlandcarrière Marc Bernal

Bernal maakte op 10 november 2023 zijn debuut voor de Onder-17 van Spanje, dat op dat moment op het jeugd-WK actief was. De Spaanse talentenploeg wist op dit eindtoernooi de kwartfinale te bereiken. In mei 2024 mocht de middenvelder zich eveneens bewijzen op het jeugd-EK, maar dat avontuur sneuvelde al in de groepsfase.

Laatste update: 10 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie