Marco Rente

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Marco Rente

Marco Rente is een Duitse centrale verdediger. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Heracles Almelo naar FC Groningen.

  • Rente speelt momenteel voor FC Groningen
  • De verdediger promoveerde hier in 2024 naar de Eredivisie
  • In 2023 won hij de Keuken Kampioen Divisie-titel met Heracles Almelo
  • Rente speelde eerder voor Sportfreunde Siegen, TuS Erndtebrück en Borussia Dortmund II

Clubcarrière Marco Rente

Rente werd op 25 februari 1997 geboren in het Duitse Siegen, een stad ten noordoosten van Keulen. De rechtsbenige verdediger begon zijn voetballoopbaan in het shirt van JSG Kirchen. Via SG 06 Betzdorf kwam hij in 2011 terecht in de jeugdopleiding van Sportfreunde Siegen, waar hij het volledige traject wist te doorlopen.

Debuut in Siegen

Op 28 februari 2016 maakte Rente zijn debuut voor Sportfreunde Siegen, dat een 2-1 overwinning boekte op TSG Sprockhövel. Als linksback mocht hij 76 minuten aantreden. In zijn eerste halfjaar speelde hij in totaal achttien officiële wedstrijden voor de club uit zijn geboortestad, dat de wedstrijden afwerkte in de Oberliga Westfalen (vijfde niveau van Duitsland). Rente veroverde met zijn team het kampioenschap.

In het seizoen 2016-2017 mocht Rente zich meten met clubs uit de Regionalliga West, het laagste profniveau van Duitsland. Op 30 juli 2016 maakte de verdediger zijn professionele debuut in de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Alemannia Aachen. Zijn eerste doelpunt op profniveau maakte hij op 1 oktober van datzelfde jaar ten koste van Wuppertaller SV (4-1 nederlaag). Zijn teller liep op naar twee doelpunten in 29 officiële wedstrijden, maar zijn bijdrage volstond niet voor lijfsbehoud.

Via Erndtebrück naar Dortmund

Rente bleef in de zomer van 2017 desondanks actief in de Regionalliga West. De verdediger besloot in te gaan op een aanbod van TuS Erndtebrück, dat juist promoveerde. Op 29 juli 2017 liet zijn nieuwe werkgever hem debuteren in de thuiswedstrijd tegen SG Wattenscheid 09 (2-2). Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 2 september in de uitwedstrijd tegen Viktoria Köln, dat eveneens in 2-2 eindigde. Met vijf doelpunten in 38 wedstrijden groeide Rente uit tot een waardevolle schakel, maar ook hier moest hij een degradatie incasseren.

Al na één seizoen trok Rente de deur achter zich dicht bij TuS Erndtebrück. Hij ondertekende een tweejarig contract bij Borussia Dortmund, dat hem onderbracht in het tweede team. Door een blessure debuteerde de verdediger pas op 8 september 2018 in de uitwedstrijd tegen SV Rödinghausen (3-4 zege) voor BVB. Met een doelpunt wist hij 21 dagen later bij te dragen aan de 1-3 zege op TV Herkenrath 09. Tot en met de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 speelde de rechtspoot 46 officiële wedstrijden voor Dortmund II (drie doelpunten).

KKD-kampioen met Heracles

Rente verliet de Duitse velden in de zomer van 2020 om zijn geluk te beproeven in Nederland. Landgenoot Frank Wormuth liet de verdediger op 27 september aantreden in de Eredivisie-wedstrijd van Heracles Almelo tegen PSV (1-1). In zijn eerste contractjaar mocht hij in totaal 27 keer opdraven voor de Almeloërs, waarvan 25 keer in de Eredivisie. Zijn eerste doelpunt voor Heracles maakte hij op 16 oktober 2021 tijdens het bezoek aan Go Ahead Eagles, dat wel met een 4-2 zege van het veld stapte.

In het seizoen 2021-2022 speelde Rente 28 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo. Zijn team dacht zich veilig te spelen, maar werd door een slechte eindspurt alsnog veroordeeld tot de play-offs om promotie/degradatie en werd daarin verslagen door Excelsior (3-0 uit, 1-3 thuis). Heracles wist zich snel te herpakken van deze klap en draaide in het seizoen 2022-2023 meteen bovenin mee in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeloërs wisten promotie veilig te stellen én de titel te pakken.

Rente produceerde drie doelpunten in zijn derde seizoen voor Heracles Almelo (32 wedstrijden). Eén van die doelpunten maakte de verdediger thuis tegen Jong PSV (3-0), de wedstrijd waarin promotie een feit werd. Desondanks besloot de Duitser niet met de Heraclieden terug te keren naar de Eredivisie. Rente tekende medio 2023 een vierjarig contract bij FC Groningen, dat juist degradeerde uit de hoogste divisie.

Marco Rente (FC Groningen)
Rente (derde van links) viert zijn eerste FC Groningen-treffer (Pro Shots)

Promotie met FC Groningen

Op 11 augustus 2023 vierde Rente zijn FC Groningen-debuut met een treffer tegen Jong Ajax (4-1 zege). De Trots van het Noorden schoot daarmee goed uit de startblokken, maar draaide tot eind november uiterst moeizaam. Langzaamaan wist trainer Dick Lukkien een hecht collectief te smeden. Dit leidde niet alleen tot plaatsing voor de halve finale van de KNVB Beker (2-1 voor Feyenoord), maar ook tot directe promotie. Een 2-0 zege op Roda JC Kerkrade volstond op de slotdag van het seizoen 2023-2024.

Met 38 duels (twee doelpunten) fungeerde Rente als sterkhouder bij FC Groningen. De verdediger maakte op 12 augustus 2024 zijn Eredivisie-rentree tegen NAC Breda, dat mede dankzij diens rake kopbal met 4-1 klop kreeg.

Laatste update: 16 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie