Matisse Didden

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Matisse Didden

Matisse Didden is een Belgische centrale verdediger. In de zomer van 2024 stapte hij over van Roda JC Kerkrade naar FC Utrecht.

  • Didden speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De verdediger liep in 2024 promotie mis met Roda JC Kerkrade
  • Hij speelde eerder voor Patro Eisden Maasmechelen en KRC Genk

Clubcarrière Matisse Didden

Didden zag op 8 oktober 2001 het levenslicht in het Belgische Bree. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Niel SK, waar hij in 2012 afscheid nam om zijn geluk te beproeven bi Bocholter VV. Drie jaar later stapte de verdediger over naar de jeugdopleiding van Patro Eisden Maasmechelen.

Debuut voor Patro Maasmechelen

In februari 2018 zat Didden voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Patro Eisden Maasmechelen. Zijn daadwerkelijke debuut maakte hij op zestienjarige leeftijd in de thuiswedstrijd tegen FCV Dender EH (2-1 overwinning). De verdediger werd na 83 minuten afgelost door Diyar Açik. Voor de club uit de Eerste Klasse Amateurs speelde hij in het seizoen 2017-2018 in totaal vijf wedstrijden.

Eén duel voor KRC Genk

Met zijn prestaties bij Patro Eisden Maasmechelen maakte Didden indruk op KRC Genk. De provinciegenoot besloot de tiener in de zomer van 2018 binnen te halen. De verdediger tekende in november 2019 zijn eerste profcontract (drie seizoenen) en doorliep hier de hoogste jeugdelftallen. Vanwege zijn positieve ontwikkeling besloten De Mijnjongens zijn contract open te breken tot de zomer van 2024 (met optiejaar).

Op 27 augustus 2022 maakte Didden zijn debuut in de hoofdmacht van KRC Genk. In de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen RFC Seraing mocht de verdediger na 87 minuten invallen voor Carlos Cuesta. Het zou zijn enige optreden blijken te zijn in de A-selectie. In de zomer van 2023 nam de Belg afscheid in Genk door een tweejarig contract te ondertekenen bij Roda JC Kerkrade.

Matisse Didden (Roda JC Kerkrade)
In actie voor Roda JC Kerkrade (Pro Shots)

Net geen promotie met Roda

Didden maakte op 11 augustus 2023 zijn debuut voor Roda JC Kerkrade, dat een 4-1 zege behaalde op Helmond Sport. Scoren voor de Limburgers deed de rechtspoot op 2 november voor het eerst in de bekerwedstrijd tegen eredivisionist NEC (5-3 nederlaag). Zijn eerste treffer in de Keuken Kampioen Divisie volgde op 22 januari 2024 tegen FC Eindhoven (3-0 zege). Roda leek dat jaar af te stevenen op directe promotie, maar na de voorlaatste speelronde maakte de euforie plaats voor teleurstelling. Een te voorbarig promotiefeest werd een week later afgestraft door FC Groningen (2-0).

In de play-offs om promotie/degradatie speelde Didden zijn 34ste en 35ste wedstrijd van het seizoen voor Roda JC Kerkrade. Het mislopen van een toptwee-klassering kwam hard aan. In het tweeluik met NAC Breda maakte men een machteloze indruk (3-1 uit, 0-5 thuis). Op dat moment had de Belg zich al wel verzekerd van een Eredivisie-verblijf door zich in april 2024 voor vier jaar aan FC Utrecht te verbinden.

Transfer naar FC Utrecht

Op 11 augustus 2024 maakte Didden zijn debuut voor FC Utrecht. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (1-0 overwinning) viel de nieuwkomer na 79 minuten in voor Zidane Iqbal.

Laatste update: 11 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie