Mats Deijl

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Mats Deijl

Mats Deijl is een Nederlandse rechtsback. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap van FC Den Bosch naar Go Ahead Eagles.

  • Deijl speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De verdediger won in 2024 de play-offs om Europees voetbal
  • Hij werd dat jaar bovendien uitverkozen tot aanvoerder
  • Deijl voetbalde eerder voor FC Den Bosch

Clubcarrière Mats Deijl

Deijl werd op 15 juli 1997 geboren in Vlaardingen. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in 2003 bij MVV ’27 Maasland, waarna hij via WSC Waalwijk overstapte naar de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk. Later ging de Waalwijkse formatie onder de naam Brabant United een samenwerking aan met FC Den Bosch. De laatste fase van zijn jeugdopleiding zette de vleugelverdediger voort bij de club uit ‘s-Hertogenbosch.

Doorbraak bij FC Den Bosch

In april 2015 zat Deijl voor het eerst bij de wedstrijdselectie van FC Den Bosch. Zijn daadwerkelijke debuut voor de eerstedivisionist maakte de rechtsback op 16 december 2016 in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Trainer Wiljan Vloet liet hem in de 81ste minuut invallen voor Luuk Brouwers. Later dat seizoen mocht hij nog driemaal aantreden voor de Bosschenaren.

Met 35 gespeelde wedstrijden beleefde Deijl in het seizoen 2017-2018 zijn definitieve doorbraak bij FC Den Bosch. Op 8 oktober 2017 maakte de middenvelder in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zelfs zijn eerste doelpunt. Dat aantal wedstrijden wist hij in het seizoen 2018-2019 niet aan te tikken. Niet alleen bracht hij een aantal wedstrijden door op de reservebank, maar ook liep Deijl een scheenbeenbreuk op. Hierdoor bleef de teller steken op negentien duels.

In augustus 2019 maakte Deijl zijn officiële rentree bij FC Den Bosch. Door de coronapandemie speelde de club dat seizoen maar dertig officiële wedstrijden, maar de middenvelder hoefde ditmaal niets te missen. Hij maakte dat jaargang zelfs doelpunten tegen MVV Maastricht (4-0 zege) en Excelsior (3-3). Door een gebroken middenvoetsbeentje bleef zijn aandeel in het seizoen 2020-2021 beperkt tot 23 gespeelde wedstrijden.

Europees voetbal met Go Ahead Eagles

Deijl verdiende in de zomer van 2021 een transfervrije overstap naar Go Ahead Eagles. Op 13 augustus 2021 maakte de rechtsback zijn Eredivisie-debuut tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1 nederlaag). Ruim twee maanden later, op 16 oktober, maakte hij thuis tegen Heracles Almelo (4-2 zege) zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau. Met 37 gespeelde wedstrijden en twee doelpunten hield hij zich goed staande in zijn eerste contractjaar. Deijl bereikte met de Deventenaren zelfs de halve finale van de KNVB Beker.

Met 35 gespeelde wedstrijden en twee doelpunten noteerde Deijl in het seizoen 2022-2023 bijna vergelijkbare statistieken. Een deel van het seizoen mocht de vleugelverdediger zelfs aantreden als aanvoerder. Die band was in het seizoen 2023-2024 voor Bas Kuipers, maar met 37 wedstrijden (één doelpunt) bleef de Vlaardinger een vaste waarde bij Go Ahead Eagles. Zijn team zorgde voor een stunt door de play-offs om Europees voetbal te bereiken én te winnen. FC Utrecht kreeg in de finaleronde met 1-2 klop (na verlenging).

Kuipers vertrok medio 2024 naar FC Twente, waardoor Deijl werd aangewezen als vaste aanvoerder. In die hoedanigheid mocht hij aantreden in de voorronde Conference League-duels met SK Brann Bergen (0-0 thuis, 2-1 uit).

Mats Deijl (Go Ahead Eagles)
Als aanvoerder van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Laatste update: 29 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie