Metinho

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Metinho

Metinho is een Braziliaanse middenvelder van Congolese komaf. Hij staat onder contract bij Troyes AC, dat hem in 2024 voor het tweede seizoen op rij verhuurde aan Sparta Rotterdam.

  • Metinho speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De middenvelder is gehuurd van Troyes AC
  • Hij speelde eerder voor Fluminense en Lommel SK
  • De rechtspoot heeft de Braziliaanse en Congolese nationaliteit

Clubcarrière Metinho

Metinho kwam op 23 april 2003 ter wereld als Abemly Meto Silu. Hij zag het levenslicht in Matadi (Congo-Kinshasa), maar verhuisde met zijn familie al op eenjarige leeftijd naar Brazilië. Zij vestigden zich in een favela in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro. Net als veel lotgenoten raakte de rechtspoot besmet met het voetbalvirus. Via Madureira EC verdiende hij een kans in de jeugdopleiding van Fluminense.

Debuut voor Fluminense

Op 7 maart 2021 maakte Metinho zijn debuut in de hoofdmacht van Fluminense. De middenvelder mocht in de Campeonato Carioca-wedstrijd tegen AA Portuguesa (0-3 nederlaag) na 66 minuten invallen voor Rafael Ribeiro. Zijn aandeel bleef beperkt tot deze ene invalbeurt. Tot en met de zomer speelde hij enkel nog wedstrijden voor de B-ploeg van de Tricolor.

Via Troyes naar Lommel

Het Franse Troyes AC telde in de zomer van 2021 vijf miljoen euro neer voor de handtekening van Metinho. In het seizoen 2021-2022 mocht hij enkel opdraven voor de B-ploeg (acht wedstrijden, twee doelpunten). Met het beloftenteam speelde de middenvelder zijn wedstrijden in de Championnat National 3.

In de zomer van 2022 besloot Troyes AC mee te werken aan een verhuurperiode van Metinho. De Braziliaan bleef wel actief binnen de City Football Group, aangezien hij werd ondergebracht bij Lommel SK. Hier maakte hij op 12 augustus 2022 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FCV Dender EH (1-4 zege). Op 15 oktober maakte de rechtspoot zijn eerste treffer in België tegen Club NXT (3-4 nederlaag). In totaliteit speelde hij hier 27 keer (vier doelpunten).

Metinho (Sparta Rotterdam)
In balbezit bij Sparta Rotterdam (Pro Shots)

Verhuurd aan Sparta

Metinho maakte in augustus 2023 op huurbasis een transfer naar Sparta Rotterdam. Trainer Jeroen Rijsdijk liet hem op 1 september debuteren in de thuiswedstrijd tegen NEC (1-1). De Braziliaan maakte zijn eerste doelpunt op 13 januari 2024 in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2 zege). Scoren deed hij ook op 5 mei op bezoek bij PSV, maar de Spartanen wisten het kampioensfeest van de Eindhovenaren niet te verpesten (4-2). Zijn teller liep op naar 27 gespeelde wedstrijden.

Tijdens het seizoen 2023-2024 ontving Metinho veel waardering voor zijn prestaties bij Sparta Rotterdam. De Kasteelheren wisten hem desondanks een tweede seizoen op huurbasis aan de selectie toe te voegen.

Laatste update: 18 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie