Michael Olise

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Michael Olise

Michael Olise is een Franse aanvaller van Engelse komaf. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Crystal Palace naar Bayern München.

  • Olise speelt momenteel voor Bayern München
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Reading en Crystal Palace
  • Hij speelde in de jeugd van Arsenal, Chelsea en Manchester City
  • Olise is jeugdinternational voor Frankrijk

Clubcarrière Michael Olise

Michael Akpovie Olise werd op 21 december 2001 geboren in het Engelse Hammersmith. Ook zijn jongere broer Richard Olise is voetballer van beroep. De linksbenige aanvaller trapte zijn eigen voetbalcarrière af in het tenue van Hayes and Yeading. Zijn loopbaan leidde hem op jonge leeftijd langs achtereenvolgens Arsenal, Chelsea, Manchester City en Reading.

Doorbraak bij Reading

Op 12 maart 2019 maakte Olise zijn debuut in de hoofdmacht van Reading, dat een 0-3 nederlaag incasseerde tegen Reading. Manager José Gomes liet de aanvaller na 69 minuten invallen voor Modou Barrow. In het restant van het seizoen 2018-2019 mocht hij nog eens drie keer opdraven voor The Royals. De clubleiding bekroonde zijn ontwikkeling in de zomer van dat jaar middels een driejarig contract.

In de tweede helft van het seizoen 2019-2020 groeide Olise uit tot een vaste waarde bij Reading. Zijn eerste volledige contractjaar leverde 23 officiële optredens op, waarin hij tweemaal als aangever fungeerde. Op 19 september 2020 brak de linkspoot de ban in het Championship-duel met Barnsley (2-0 zege) middels zijn eerste treffer als prof. Met zeven doelpunten en twaalf assists in 46 officiële wedstrijden groeide Olise in het seizoen 2020-2021 uit tot een ware smaakmaker.

Crystal Palace-smaakmaker

Als EFL Young Player of the Season maakte Olise in de zomer van 2021 de overstap naar Crystal Palace. De Premier League-club activeerde de clausule in zijn contract van ongeveer negen miljoen euro. Op 11 september debuteerde de vleugelspeler op het hoogste niveau tijdens de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-0). Zijn eerste Premier League-treffer maakte hij op 3 oktober voor eigen publiek tegen Leicester City (2-2). Olise beleefde een prima debuutseizoen op Selhurst Park met vier doelpunten en acht assists in 31 officiële duels.

Michael Olise (Crystal Palace)
Met Crystal Palace in actie tegen Newcastle United (Pro Shots)

In het seizoen 2022-2023 maakte Olise één van zijn twee doelpunten in de Premier League-wedstrijd tegen Manchester United (1-1). De aanvaller fungeerde vooral als aangever: elfmaal. Dat merkte ook Leeds United, dat in april 2023 maar liefst drie assists van zijn voet moest slikken met een 1-5 eindstand als resultaat. De linkspoot scoorde in het seizoen 2023-2024 zelfs tweemaal tegen Manchester United (4-0). Een hamstringblessure hield Olise enige tijd buitenspel, maar alsnog behaalde hij een ongekend moyenne: tien doelpunten en zes assists in negentien wedstrijden.

Transfer naar Bayern München

Als smaakmaker van Crystal Palace wekte Olise de belangstelling van een aantal clubs. In de zomer van 2024 bekroonde de aanvaller zijn topvorm met een transfer naar Bayern München, dat naar verluidt zestig miljoen euro voor hem neertelde (inclusief bonussen). Beide partijen kwamen een vijfjarig contract overeen. Zijn debuut voor Der Rekordmeister maakte hij op 16 augustus 2024 in de met 0-4 gewonnen bekerwedstrijd tegen SSV Ulm 1846.


Interlandcarrière Michael Olise

Olise werd geboren en getogen in Engeland, maar koos voor een interlandcarrière namens Frankrijk. De aanvaller speelde voor een aantal vertegenwoordigende jeugdelftallen.

Laatste update: 21 augustus 2024

Meer nieuws over Michael Olise

14:29
619+
‘Ten Hag verwelkomt nieuwe aanvaller’
22:28
0+
Crisisclub Chelsea kan eindelijk lachen dankzij Madueke
23:03
509+
Desastreuze slotfase bittere pil voor United en Ten Hag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie