Milan Smit

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Milan Smit

Milan Smit is een Nederlandse aanvaller. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van SC Cambuur naar Go Ahead Eagles.

  • Smit speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De spits brak door in het shirt van SC Cambuur
  • Hij speelde in de jeugd van FC Emmen, sc Heerenveen en FC Twente

Clubcarrière Milan Smit

Smit werd op 13 februari 2003 geboren in Hollandscheveld. De rechtspoot trapte zijn voetbalcarrière af bij de lokale amateurclub SV HODO, waar hij op de radar verscheen bij FC Emmen. Na zijn periode in Drenthe speelde hij eveneens in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, FC Twente en SC Cambuur. In Leeuwarden wist de spits de laatste stap naar een professionele carrière te zetten.

Doorbraak bij SC Cambuur

Op 3 april 2022 maakte Smit zijn debuut voor de hoofdmacht van SC Cambuur. In de thuiswedstrijd tegen NEC (1-2) mocht de aanvaller na 59 minuten invallen voor Roberts Uldrikis. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 6 mei van datzelfde jaar, waardoor de Leeuwarders een punt overhielden aan het thuisduel met RKC Waalwijk (1-1). Smit werd daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit van Cambuur in de Eredivisie. Nog diezelfde maand ondertekende hij zijn eerste profcontract tot medio 2024, met een optiejaar.

Smit speelde vier wedstrijden (één doelpunt) in het seizoen 2021-2022. In het volgende seizoen liep zijn aandeel op naar twee doelpunten in vijftien wedstrijden, maar hij kon degradatie uit de Eredivisie niet voorkomen. In de Keuken Kampioen Divisie wist de spits zich vervolgens te ontpoppen tot een vaste waarde. Met negentien doelpunten in 36 competitieduels sloot hij het seizoen 2023-2024 af met een derde plaats op de topscorersranglijst, achter Henk Veerman (ADO Den Haag) en Martijn Kaars (Helmond Sport).

Henk de Jong en Milan Smit
In Cambuur-shirt met Henk de Jong aan zijn zijde (Pro Shots)

In de KNVB Beker toonde Smit zich eveneens productief met vijf doelpunten in vijf wedstrijden. Dankzij diens dubbelslag tegen Vitesse (3-1) bereikte SC Cambuur de halve finale, maar daarin bleek NEC te sterk (1-2 na verlenging). In augustus 2024 maakte de spits het winnende doelpunt tegen MVV Maastricht (0-1). Een week later opende zijn club het gloednieuwe Kooi Stadion. Bij een 0-1 achterstand mocht de spits tweemaal aanleggen vanaf elf meter, maar doelman Wouter van der Steen onderscheidde zich met Helmond Sport.

Transfer naar Go Ahead Eagles

Smit maakte in de zomer van 2024 geen geheim van zijn toekomstplannen. De Cambuur-spits wilde graag een volgende stap maken in zijn carrière. Op 26 augustus verzilverde de rechtspoot zijn productieve seizoen met een transfer naar Go Ahead Eagles, waar hij een vierjarig contract ondertekende. Volgens Omrop Fryslân werden beide clubs het eens over een transfersom van zo’n negen ton, exclusief bonussen. Voor Cambuur betekende dat een transferrecord.

Laatste update: 27 augustus 2024

Meer nieuws over Milan Smit

21:58
78+
KKD-kraker onbeslist, Roda wint niet
22:07
441+
Groningen bijna periodekampioen, KKD-topper onbeslist
22:00
76+
Willem II slaat enorme slag in KKD
22:51
149+
Cambuur toont branie: ‘Kunnen van iedereen winnen’
20:54
53+
Cambuur werkt geplaagd Vitesse uit het bekertoernooi
22:18
35+
Grieperig Cambuur pakt punt bij Willem II
22:50
151+
Cambuur beëindigt bekersprookje Hercules na zinderende verlenging
21:59
27+
Willem II steviger aan kop na zege bij NAC
22:08
36+
Willem II steviger aan kop na vijfklapper
16:25
60+
Roda laat gat na remise in Leeuwarden
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie