Mohamed Nassoh

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Mohamed Nassoh

Mohamed Nassoh is een Marokkaanse middenvelder van Nederlandse komaf. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van PSV naar Sparta Rotterdam.

  • Nassoh speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van PSV
  • Met Jong PSV veroverde hij de Premier League International Cup
  • Nassoh is jeugdinternational voor Marokko

Clubcarrière Mohamed Nassoh

Nassoh werd op 26 januari 2003 geboren in Eindhoven. In 2007 sloot de rechtspoot zich aan bij amateurclub WVVZ, maar niet op het voetbalveld was hij bezig met de bal. “In mijn wijk heb ik op elk pleintje of veld wel gevoetbald. Vooral op de Cruyff Courts ben ik veel geweest”, onthulde de Brabander in 2021 tegenover het Eindhovens Dagblad. De creatieve middenvelder wist daarmee een fundament te leggen voor het doorlopen van de jeugdopleiding van PSV (vanaf 2010).

Debuut voor Jong PSV

Op 19 april 2021 maakte Nassoh zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong PSV mocht de middenvelder aantreden in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen De Graafschap (0-2 nederlaag). Na 83 minuten verscheen hij binnen de lijnen voor Emmanuel Matuta. In het restant van het seizoen mocht hij nog driemaal invallen voor het Eindhovense beloftenteam. De creatieveling maakte op 6 augustus van datzelfde jaar zijn basisdebuut op bezoek bij FC Dordrecht (1-1).

Nassoh maakte op 10 december 2021 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. Op bezoek bij FC Volendam pikte hij een doelpunt mee, hoewel Het Andere Oranje wel aan het langste eind trok (3-2). De rechtspoot mocht in het seizoen 2021-2022 in totaal dertig keer in actie komen voor Jong PSV (drie doelpunten en drie assists). Dat aantal liep in het seizoen 2022-2023 op naar zes doelpunten en acht assists in 35 officiële wedstrijden. Daarnaast won hij de Premier League International Cup met de Eindhovense talentenploeg.

Mohamed Nassoh (Jong PSV)
Als speler van Jong PSV (Pro Shots)

Tijdens het seizoen 2023-2024 haalde Nassoh voor het eerst dubbele cijfers: tien doelpunten. In 37 wedstrijden eiste de middenvelder daarnaast drie assists op, maar ook mocht hij regelmatig de aanvoerdersband dragen. De Eindhovenaar slaagde er daarentegen niet in om te debuteren bij PSV 1. In 2023 zat hij wel driemaal bij de wedstrijdselectie, maar in 2024 kwam de samenwerking ten einde.

Transfervrij naar Sparta

Nassoh koos medio 2024 voor een transfervrije overstap naar Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel ondertekende de middenvelder een vierjarig contract. Op 11 augustus 2024 debuteerde hij in de Eredivisie tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0). Trainer Jeroen Rijsdijk liet hem negentig minuten staan.


Interlandcarrière Mohamed Nassoh

Nassoh speelde een tweetal jeugdinterlands voor Nederland Onder-19. De middenvelder besloot later te switchen naar Marokko, dat hem op 16 november 2023 liet debuteren in de Onder-23.

Laatste update: 11 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie