Nick Doodeman

Leeftijd: 27

Het laatste nieuws over Nick Doodeman

Nick Doodeman is een Nederlandse vleugelaanvaller. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van SC Cambuur naar Willem II.

  • Doodeman speelt momenteel voor Willem II
  • De aanvaller won hier in 2024 zijn tweede Eerste Divisie-titel
  • Hij kwam eerder uit voor AZ, FC Volendam en SC Cambuur

Clubcarrière Nick Doodeman

Doodeman werd op 22 oktober 1996 geboren in Venhuizen. In zijn geboorteplaats zette de rechtsbenige aanvaller de eerste stappen op het voetbalveld namens ASV ’55. Via De Zouaven verscheen hij op de radar van AZ, waar hij in 2015 zijn allereerste profcontract ondertekende. Met Jong AZ promoveerde Doodeman in 2017 naar de Eerste Divisie door het kampioenschap in de Tweede Divisie te bemachtigen.

Doorbraak bij FC Volendam

Ondanks het succes met Jong AZ besloot Doodeman medio 2017 te vertrekken bij AZ. De buitenspeler besloot zijn loopbaan te vervolgen bij eerstedivisionist FC Volendam. Op 3 september 2017 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal met een 0-1 nederlaag tegen SC Cambuur. Zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte hij op 29 oktober in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. FC Dordrecht moest in februari 2018 maar liefst vier assists slikken in de onderlinge wedstrijd (4-1).

Met zes doelpunten en achttien assists in 37 wedstrijden liet Doodeman een verpletterende indruk achter in het seizoen 2017-2018. Zijn tweede seizoen bij FC Volendam verliep met zeven doelpunten en negen assists in 38 wedstrijden statistisch moeizamer, maar desondanks werd hij door supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Zijn rendement zakte in het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 naar vijf doelpunten en zes assists in dertig wedstrijden.

Doodeman wist zijn topvorm in het seizoen 2020-2021 te hervinden bij FC Volendam. Voor zijn acht doelpunten en tien assists had de Volendam-smaakmaker welgeteld 21 officiële wedstrijden nodig. De helft van zijn assists produceerde de aanvaller op 19 oktober 2020 in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (2-6 overwinning). Ondanks zijn waanzinnige statistieken bleef een Eredivisie-transfer uit. Doodeman koos in januari 2021 voor een transfer naar SC Cambuur, dat bovenin meedraaide in de Keuken Kampioen Divisie.

KKD-titel met SC Cambuur

Op 16 februari 2021 maakte Doodeman zijn debuut voor SC Cambuur, dat een 3-0 zege behaalde op TOP Oss. Zijn eerste doelpunt voor de Leeuwarders maakte de aanvaller op 9 april in de met 3-5 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Onder leiding van Henk de Jong had hij moeite om zich vast in het basiselftal te knokken. Met één doelpunt en twee assists in dertien wedstrijden bleven zijn statistieken dan ook bescheiden. Doodeman had daarmee wel een aandeel in de Keuken Kampioen Divisie-titel en de bijbehorende promotie.

Op 15 augustus 2021 maakte Doodeman zijn Eredivisie-debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-2 nederlaag). SC Cambuur zette de beste prestatie ooit neer door als negende te eindigen, maar met één doelpunt en drie assists in zeventien wedstrijden had de vleugelaanvaller een gering aandeel. Na anderhalf jaar besloot hij dan ook afscheid te nemen in Leeuwarden om zijn geluk te beproeven bij Willem II. Met die club keerde Doodeman terug naar de Keuken Kampioen Divisie.

Eredivisie-rentree met Willem II

Op 5 augustus 2022 mocht Doodeman debuteren voor Willem II, dat tegen Jong PSV bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Zijn eerste doelpunt voor de Tricolores produceerde de rechtspoot op 30 september in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht (3-2 nederlaag). Een vervelende blessure kostte hem een groot deel van zijn eerste contractjaar in Tilburg, waardoor de teller bleef steken op vijftien wedstrijden (twee doelpunten, twee assists). Door toedoen van VVV-Venlo sneuvelde Willem II in de play-offs om promotie/degradatie.

Nick Doodeman (Willem II)
In het shirt van Willem II (Pro Shots)

In september 2023 maakte Doodeman zijn rentree namens Willem II. Gaandeweg het seizoen 2023-2024 wist de aanvaller zijn glans te hervinden door drie doelpunten en dertien assists te produceren in 32 officiële wedstrijden. Met de Tilburgers wist hij voor de tweede keer in zijn carrière te promoveren met de Keuken Kampioen Divisie-schaal op zak.


Interlandcarrière Nick Doodeman

Doodeman is een voormalig jeugdinternational van Nederland. Voor zowel de Onder-17 als Onder-18 bleef zijn aandeel minimaal (één wedstrijd).

Laatste update: 15 augustus 2024

Meer nieuws over Nick Doodeman

18:37
70+
Cambuur boekt ruime overwinning op Ajax Amateurs
19:55
59+
Cambuur wint na spektakelstuk, Volendam haalt uit
19:50
74+
Cambuur haalt smaakmaker Volendam nu al in huis
10:00
53+
Cambuur neemt Doodeman over van Volendam
19:37
72+
FC Volendam noteert nieuwe uitschieter in KKD
15:24
100+
Volendam blijft er op los scoren: De Graafschap het nieuwste slachtoffer
20:55
116+
Volendam kleineert na PSV-talenten ook Jong AZ
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie