Niklas Vesterlund

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Niklas Vesterlund

Niklas Vesterlund is een Deense rechtsback. In januari 2024 maakte hij de overstap van Tromsø IL naar FC Utrecht.

  • Vesterlund speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De verdediger kwam eerder uit voor FC Kopenhagen, Trelleborgs IF en Tromsø IL
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van Denemarken

Clubcarrière Niklas Vesterlund

Niklas Brøndsted Vesterlund Nielsen werd op 6 juni 1999 geboren in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Vanløse IF, waar zijn talent in de smaak viel bij talentscouts van FC Kopenhagen. Bij de Deense topclub doorliep de vleugelverdediger het volledige traject.

Doorbraak in Scandinavië

Op 27 september 2018 maakte Vesterlund zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Kopenhagen mocht de rechtsback starten in de bekerwedstrijd tegen Viby IF (0-3 overwinning). Hij werd na 76 minuten afgelost door Jacob Haahr, maar een definitieve doorbraak bleef uit. Om die reden liet de Superligaen-grootmacht hem begin 2019 overstappen naar het Zweedse Trelleborgs IF. Op 30 maart mocht Vesterlund voor het eerst minuten maken in de thuiswedstrijd tegen GAIS Göteborg (2-2).

Vesterlund maakte op 16 oktober 2020 zijn eerste treffer als prof en besliste daarmee meteen het bezoek aan Umea FC (0-1). Trelleborgs IF had later dat jaar de play-offs nodig om degradatie uit de Superettan, het tweede niveau van Zweden, te voorkomen. Tot en met mei 2021 mocht de Deen in totaal 56 wedstrijden in actie komen voor de club (drie doelpunten). In die maand verdiende de multifunctionle voetballer een transfer naar het Noorse Tromsø IL.

Sterkhouder nabij de Poolcirkel

Met Tromsø IL koos Vesterlund voor een club ten noorden van de Poolcirkel. Op 24 mei 2021 debuteerde de rechtspoot in de thuiswedstrijd tegen Sandefjord Fotball (1-3 overwinning). Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 24 juli in de met 0-11 gewonnen bekerwedstrijd tegen Skånland OIF. De verdediger, die ook regelmatig minuten maakte op het middenveld, produceerde zijn eerste Eliteserien-doelpunt op 19 september in de thuiswedstrijd tegen SK Brann Bergen (1-1).

In 2021 mocht Vesterlund in totaal 26 keer opdraven voor Tromsø IL (drie doelpunten). Zijn teller liep in 2022 op naar 27 gespeelde wedstrijden (twee doelpunten), maar in 2023 liet hij zich echt gelden in Noorwegen. Met vijf doelpunten en zes assists in 33 wedstrijden behaalde hij een fraaie productie. Die prestaties bleven niet onopgemerkt. In januari 2024 koos de geboren Kopenhagenaar voor een transfer naar FC Utrecht, dat hem een contract voor drieënhalf jaar voorschotelde.

Niklas Vesterlund (FC Utrecht)
Als speler van FC Utrecht (Pro Shots)

Transfer naar FC Utrecht

Vesterlund debuteerde op 4 februari 2024 voor FC Utrecht, dat een 4-2 zege boekte op FC Volendam. In zijn eerste halfjaar liep de teller op naar tien officiële wedstrijden. Met de Domstedelingen bereikte de Deen de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie, maar daadwerkelijk succes bleef uit door toedoen van Go Ahead Eagles (1-2 na verlenging).


Interlandcarrière Niklas Vesterlund

Vesterlund is een voormalig jeugdinternational van Denemarken. De rechtspoot speelde wedstrijden voor de Onder-17 tot en met de Onder-20.

Laatste update: 9 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie