Nikolai Hopland

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Nikolai Hopland

Nikolai Hopland is een Noorse centrale verdediger. Hij staat momenteel onder contract bij Aalesunds FK, dat hem in september 2024 verhuurde aan sc Heerenveen.

  • Hopland speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De verdediger is met optie tot koop gehuurd van Aalesunds FK
  • Hij speelde kortstondig voor Kristiansund BK
  • Hopland is een Noors jeugdinternational

Clubcarrière Nikolai Hopland

Nikolai Søyset Hopland werd op 24 juli 2004 op de wereld gezet in Noorwegen. De rechtsbenige verdediger trapte zijn voetbalcarrière af bij Aalesunds FK, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Tussendoor speelde hij nog enige tijd voor SK Rollon (2016-2018).

Doorbraak bij Aalesunds

In de voorbereiding van 2021 promoveerde Hopland naar de A-selectie van Alesunds FK. Op 15 mei van dat jaar debuteerde de verdediger als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen Bryne FK (2-1 overwinning). Gaandeweg het jaar deed de technische staf in totaal 21 keer een beroep op hem in alle competities. Hij had daarmee een waardevol aandeel in de promotie naar de Eliteserien.

Hopland debuteerde op 23 april 2022 in de hoogste divisie van Noorwegen, als invaller tegen Odds BK (2-3 overwinning). De verdediger beleefde op 6 november van datzelfde jaar een primeur. In de thuiswedstrijd tegen Lillestrøm SK maakte hij in de 68ste minuut het winnende doelpunt (2-1). Met negentien officiële optredens kwam hij iets vaker in actie voor Alesunds FK. Tussendoor voetbalde Hopland nog een kleine maand voor Kristiansund BK (drie wedstrijden).

In 2023 en 2024 bleef Hopland een waardevolle kracht voor Alesunds FK. Zijn teller liep in die jaren op naar 74 officiële wedstrijden voor de Noorse club. Met zijn prestaties viel de verdediger in de smaak bij sc Heerenveen, dat op 2 september 2024 een huurdeal wereldkundig maakte. Beide clubs werden het bovendien eens over een optie tot koop.


Interlandcarrière Nikolai Hopland

Hopland doorliep verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen van Noorwegen. Op 12 oktober 2023 debuteerde de verdediger voor de Onder-21, dat mede dankzij diens assist een 1-2 zege behaalde op de leeftijdsgenoten van Oostenrijk.

Nikolai Hopland en Noah Ohio
Hopland met Noorwegen -19 in duel met Noah Ohio (Pro Shots)

Laatste update: 3 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie