Oscar Fraulo

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Oscar Fraulo

Oscar Fraulo is een Deense middenvelder met Italiaanse roots. Hij staat onder contract bij Borussia Mönchengladbach, dat hem in het seizoen 2024-2025 opnieuw verhuurde aan FC Utrecht.

  • Fraulo speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De middenvelder is met optie tot koop verhuurd door Borussia Mönchengladbach
  • Hij maakte in 2021 zijn debuut voor FC Midtjylland
  • Fraulo is een voormalig Deens jeugdinternational

Clubcarrière Oscar Fraulo

Oscar Luigi Fraulo werd op 6 december 2003 geboren in het Deense Odense. Hij is de zoon van een Deense moeder en een Italiaanse vader. De rechtsbenige middenvelder, wiens broer Gustav Graulo eveneens actief is als profvoetballer, trapte zijn eigen carrière af in het tricot van Odense KS alvorens over te stappen naar de jeugdopleiding van FC Midtjylland. In Herning doorliep hij het gehele traject.

Debuut bij FC Midtjylland

Fraulo maakte op 10 augustus 2021 zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Midtjylland mocht de middenvelder na tachtig minuten invallen voor Raphael Onyedika in de voorronde Champions League-wedstrijd tegen PSV (0-1 nederlaag). In de volgende maanden mocht hij eveneens aantreden in de bekerwedstrijden tegen Kjellerup IF (0-5 zege) en Aalborg BK (3-1 zege na verlenging).

Op 20 februari 2022 mocht Fraulo ook debuteren in de Deense Superligaen. Op 20 februari 2022 mocht de middenvelder invallen in de thuiswedstrijd tegen Aalborg BK (0-2 nederlaag). Zijn aandeel in de A-selectie van FC Midtjylland bleef beperkt tot deze vier wedstrijden. In de zomer van 2022 verdiende de Deen desondanks een transfer voor zo’n twee miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach.

Transfer naar Gladbach

Fraulo mocht ook bij Borussia Mönchengladbach niet meteen meedraaien in de A-selectie. Pas op 11 maart 2023 gunden Die Fohlen hem een korte invalbeurt in de uitwedstrijd tegen RB Leipzig (3-0 nederlaag). Anderhalve maand later mocht hij opnieuw invallen tegen VfB Stuttgart, maar die wedstrijd ging ook verloren (2-1). Zijn teller liep daarmee op naar zeven speelminuten in de Bundesliga.

Bij Gladbach speelde Fraulo zijn wedstrijden vooral in het tweede team, waarmee hij zich mocht meten met clubs uit de Regionalliga West. De rechtspoot mocht hier achttien officiële wedstrijden opdraven in het seizoen 2022-2023. Op 22 april 2023 maakte hij zijn eerste doelpunt als profvoetballer tegen 1. FC Köln (2-2). Medio 2023 besloot de Bundesliga-club om hem een seizoen onder te brengen bij FC Utrecht.

Huurling in Utrecht

Fraulo maakte op 27 augustus 2023 zijn debuut voor FC Utrecht, dat een 1-0 nederlaag incasseerde tegen PEC Zwolle. Na 65 minuten mocht de Scandinaviër invallen voor Can Bozdogan. De Domstedelingen beleefden een dramatische start van het Eredivisie-seizoen en boekten pas op 22 oktober, in speelronde negen, de tweede zege. Uitgerekend in de beladen thuiswedstrijd tegen Ajax maakte Fraulo het winnende doelpunt in de allerlaatste minuut (4-3). Met drie doelpunten en vier assists in 35 wedstrijden had hij zijn waarde voor Utrecht.

Scorend in het thuisduel van FC Utrecht met Ajax (Pro Shots)

Het seizoen 2023-2024 eindigde wel in mineur voor Fraulo, die een rode kaart pakte in het allesbeslissende play-offduel met Go Ahead Eagles. De Deventenaren wisten de 1-0 achterstand vervolgens om te zetten in een 1-2 zege. In de zomer van 2024 sloot Fraulo opnieuw aan bij Borussia Mönchengladbach, maar op 22 augustus 2024 keerde hij alweer terug in de Domstad. Ditmaal sloten beide clubs een huurconstructie met optie tot koop.


Interlandcarrière Oscar Fraulo

Fraulo is een voormalig jeugdinternational van Denemarken. Op 17 november 2022 debuteerde de middenvelder in de Onder-21 tegen de leeftijdsgenoten van Zweden (2-2). In totaal mocht hij twaalf keer opdraven voor het hoogste jeugdteam van zijn thuisland.

Laatste update: 22 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie