Oussama El Azzouzi

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Oussama El Azzouzi

Oussama El Azzouzi is een Marokkaanse middenvelder van Nederlandse komaf. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van Union Sint-Gillis naar Bologna.

  • El Azzouzi speelt momenteel voor Bologna
  • De middenvelder kwam eerder uit voor FC Emmen en Union Sint-Gillis
  • Hij debuteerde in 2023 als A-international van Marokko
  • El Azzouzi won datzelfde jaar de Afrika Cup -23
  • Ook zijn tweelingbroer Anouar is profvoetballer

Clubcarrière Oussama El Azzouzi

El Azzouzi werd op 29 mei 2001 geboren in Veenendaal. De rechtsbenige middenvelder is de tweelingbroer van Anouar El Azzouzi, die het eveneens tot profvoetballer heeft geschopt. Zijn eigen loopbaan ging van start bij amateurclub VV VRC. Zijn jeugdopleiding leidde hem achtereenvolgens langs Vitesse, VV DOVO en FC Groningen.

Doorbraak in Emmen

Na drie seizoenen in Groningen vertrok El Azzouzi in de zomer van 2021 naar FC Emmen. In Drenthe vonden beide partijen elkaar middels een eenjarig contract met optiejaar. De middenvelder maakte op 6 augustus zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de uitwedstrijd tegen Telstar (1-1). Op 4 februari 2022 maakte hij zijn eerste doelpunt als professional in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Zijn teller steeg in de loop van het seizoen naar 36 officiële wedstrijden.

FC Emmen begon stroef aan het seizoen 2021-2022. Onder leiding van trainer Dick Lukkien begon de eerstedivisionist gaandeweg beter te draaien en steeg daarmee naar de top van de ranglijst. De Drentenaren wisten FC Volendam in te halen en daarmee de Keuken Kampioen Divisie-titel binnen te slepen. Zijn optiejaar werd logischerwijs gelicht, maar een Eredivisie-debuut bleef uit. Op 30 juli 2022 maakte Emmen melding van een akkoord met Union Sint-Gillis.

Eén seizoen in België

El Azzouzi maakte op 6 augustus 2022 zijn debuut voor Union Sint-Gillis, dat een 3-0 nederlaag incasseerde bij KV Mechelen. Zijn eerste twee doelpunten voor de Brusselse formatie maakte de middenvelder op 9 november in de bekerwedstrijd tegen Royal Cappellen FC (1-7 zege). In totaal speelde de rechtspoot 34 officiële wedstrijden in het seizoen 2022-2023, waaronder zestien competitieduels (inclusief de play-offs) en zeven in de Europa League. Union greep op de slotdag net naast het kampioenschap.

De relatie tussen El Azzouzi en Union Sint-Gillis bleef eveneens beperkt tot één seizoen. Op 20 juli 2023 ondertekende de middenvelder een vierjarig contract bij het Italiaanse Bologna. Naar verluidt betaalde de Serie A-club zo’n twee miljoen euro voor diens handtekening.

Oussama El Azzouzi (Bologna)
In het shirt van Bologna (Pro Shots)

Transfer naar Bologna

Op 21 augustus 2023 maakte El Azzouzi zijn officiële debuut voor Bologna, dat een 0-2 nederlaag incasseerde tegen AC Milan. Op 18 februari 2023 maakte de middenvelder zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst tegen SS Lazio (1-2 zege). In het seizoen 2023-2024 steeg zijn aandeel naar twee doelpunten en twee assists in twintig officiële wedstrijden. Een vaste basisplaats wist de geboren Nederlander niet af te dwingen, maar hij had wel een aandeel in het veroveren van een Champions League-ticket.


Interlandcarrière Oussama El Azzouzi

In juli 2023 veroverde El Azzouzi met de Onder 23-selectie van Marokko de Afrika Cup. In de finale tegen de leeftijdsgenoten van Egypte (2-1 zege na verlenging) speelde hij 97 minuten. Bondscoach Walid Regragui van Marokko liet de middenvelder op 17 oktober 2023 debuteren in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Liberia (3-0 zege). Begin 2024 behoorde hij tot de selectie van de Atlas Lions voor de Afrikaanse eindronde, maar speeltijd bleef uit. De Marokkaanse ploeg sneuvelde in de achtste finale tegen Zuid-Afrika (0-2).

Laatste update: 16 juli 2024

Meer nieuws over Oussama El Azzouzi

21:00
24+
Zirkzee blinkt uit in Rome: CL-ticket lonkt
21:14
58+
Antwerp wint ook oranje getinte topper van Union
18:52
162+
‘Emmen shopt bij Go Ahead en Groningen door leegloop’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie