Rav van den Berg

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Rav van den Berg

Rav van den Berg is een Nederlandse centrale verdediger. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van PEC Zwolle naar Middlesbrough.

  • Van den Berg speelt momenteel voor Middlesbrough
  • In 2023 promoveerde de verdediger met PEC Zwolle naar de Eredivisie
  • Hij is een Nederlands jeugdinternational
  • Profvoetballer Sepp van den Berg is zijn broer

Clubcarrière Rav van den Berg

Van den Berg zag op 7 juli 2004 het levenslicht in Zwolle. Hij is het broertje van Sepp van den Berg, die het eveneens tot profvoetballer heeft geschopt. De rechtsbenige verdediger begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub CSV ’28 en maakte als jeugdspeler de overstap naar PEC Zwolle.

Doorbraak bij PEC Zwolle

Op 1 mei 2021 debuteerde Van den Berg in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-1 nederlaag) mocht de verdediger meteen de volle negentig minuten aantreden van trainer Bert Konterman. De Blauwvingers hielden hem in het seizoen 2021-2022 definitief bij de groep. Dit leidde tot twaalf officiële wedstrijden, waarin hij één doelpunt makate. Op 14 december 2021 beleefde Van den Berg deze primeur in de bekerwedstrijd tegen MVV Maastricht (4-0 zege).

PEC Zwolle degradeerde in 2022 uit de Eredivisie. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de verdediger in de eerste seizoenshelft regelmatig aan spelen toe, maar dat veranderde vanaf januari 2023. Zijn teller liep desondanks op naar negentien officiële wedstrijden. De club wist als runner-up binnen een jaar promotie af te dwingen naar de hoogste afdeling van Nederland. Van den Berg besloot na dat succes in te gaan op een aanbod van het Engelse Middlesbrough.

Rav van den Berg (PEC Zwolle)
Als speler van PEC Zwolle (Pro Shots)

Gewaardeerd bij Middlesbrough

In het League Cup-toernooi mocht Van den Berg op 8 augustus 2023 zijn debuut maken voor Middlesbrough, dat een 2-3 zege behaalde op Huddersfield Town. Zijn nieuwe werkgever wist in zijn debuutseizoen meteen de halve finale te bereiken (exit tegen Chelsea). Vier dagen na zijn debuut maakte de verdediger zijn Championship-debuut tegen Coventry City (3-0 nederlaag). Op 28 november van datzelfde jaar pikte hij diens eerste doelpunt mee ten koste van Preston North End (4-0 zege).

Van den Berg speelde 39 officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen voor Middlesbrough. Supporters bekroonden hem dat jaargang meteen tot Talent én Speler van het Jaar.


Interlandcarrière Sepp van den Berg

Van den Berg doorliep alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Op 8 september 2023 debuteerde de rechtspoot in Jong Oranje, dat in de EK-kwalificatiefase een 3-0 zege behaalde op de leeftijdsgenoten van Moldavië.

Laatste update: 12 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie