Ringo Meerveld

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Ringo Meerveld

Ringo Meerveld is een Nederlandse aanvallende middenvelder. In de zomer van 2021 maakte hij de overstap van FC Den Bosch naar Willem II.

  • Meerveld speelt momenteel voor Willem II
  • In 2024 won de middenvelder de Eerste Divisie-titel
  • Hij speelde eerder voor FC Den Bosch

Clubcarrière Ringo Meerveld

Meerveld werd op 21 december 2002 geboren in ‘s-Hertogenbosch. De rechtspoot groeide op in de wijk De Hambaken, waar hij samen met zijn broers Diego en Djordi veel op pleintjes voetbalde. “In Hambaken gelden de wetten van de straat, je moet er voor jezelf opkomen”, vertelde hij jaren later in een presentatiegids. “Ik kan me nog herinneren dat je tijdens partijtjes tegen vrienden alleen mocht blijven staan wanneer je zo’n partijtje won. Nou, geloof me, ik mocht heel vaak blijven staan… Die eigenschap, dat per se willen winnen, komt me als prof nu heel goed van pas.”

Doorbraak in Den Bosch

In 2013 werd Meerveld opgenomen in de jeugdopleiding van FC Den Bosch. De middenvelder ondertekende in 2019 zijn eerste profcontract voor de duur van drie seizoenen. Op 12 augustus van datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong PSV (2-2) door Ryan Trotman na 68 minuten af te lossen. In het voortijd beëindigde seizoen 2019-2020 mocht hij in totaal elf keer opdraven voor de Bosschenaren, waarvan tienmaal in competitieverband.

Meerveld maakte op 6 december 2020 zijn eerste doelpunt als profvoetballer. In de thuiswedstrijd tegen NEC (2-2) nam de aanvallende middenvelder de 1-1 voor zijn rekening. Op 16 april 2021 maakte de rechtspoot zijn eerste hattrick in het betaald voetbal tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-6 zege). In totaal produceerde de Bosschenaar dat seizoen vijf doelpunten en vijf assists in 35 officiële wedstrijden. Dit leidde tot interesse van meerdere Eredivisie-clubs, waaronder sc Heerenveen en Willem II.

Transfer naar Willem II

Op 21 september 2021 maakte Meerveld zijn debuut in de Eredivisie. Met zijn nieuwe werkgever Willem II mocht de middenvelder negen minuten voor tijd invallen tijdens de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk (1-2 overwinning). Zijn debuutseizoen verliep tegenvallend. Meerveld slaagde er niet in om een vaste basisplaats af te dwingen en moest ook nog eens een aantal maanden toekijken door een blessure, waardoor zijn aandeel bleef steken op veertien wedstrijden (drie assists). De Tilburgers degradeerden tot overmaat van ramp uit de Eredivisie.

Ringo Meerveld (Willem II)
In actie voor Willem II tegen FC Dordrecht (Pro Shots)

Door zijn knieproblemen maakte Meerveld pas in oktober 2022 zijn rentree voor Willem II. In het seizoen 2022-2023 deed de technische staf in totaal 23 keer een beroep op de middenvelder, waaronder in de play-offwedstrijden tegen VVV-Venlo. Al in de eerste ronde werden de Tricolores uitgeschakeld. Meerveld maakte op 13 augustus 2023 zijn eerste doelpunt voor Willem II, dat bij FC Eindhoven een 1-1 gelijkspel behaalde. Zijn teller liep dat seizoen op naar negen doelpunten en zeven assists. Hij had daarmee een groot aandeel in het kampioenschap en de promotie.

Laatste update: 9 augustus 2024

Meer nieuws over Ringo Meerveld

22:02
36+
Willem II vergroot vreugde en pakt KKD-titel
08:20
1323+
‘Grof schandaal rond Willem II – Groningen’
21:56
66+
FC Groningen slaat grote slag in Den Haag
22:00
76+
Willem II slaat enorme slag in KKD
22:07
63+
Willem II slaat grote slag in Doetinchem
21:59
33+
Willem II en Roda JC laten zege liggen
22:20
28+
Koploper Willem II grijpt periodetitel
13:32
27+
Tegenvaller voor Willem II
15:30
34+
Willem ll geeft het uit handen tegen Heerenveen
20:04
78+
Willem II slaat dubbelslag op de transfermarkt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie