Rober González

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Rober González

Rober González is een Spaanse aanvaller, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Sinds de zomer van 2023 is hij actief voor NEC.

  • González speelt momenteel voor NEC
  • De aanvaller promoveerde met Deportivo Alavés naar LaLiga
  • Hij kwam daarnaast uit voor Real Betis en UD Las Palmas
  • González was jeugdinternational voor Spanje

Clubcarrière Rober González

Roberto (Rober) González Bayón werd op 8 januari 2001 geboren in het Spaanse Mérida. In zijn geboorteplaats zette de tweebenige aanvaller zijn eerste stappen op het voetbalveld namens Mérida AD. Hij maakte in 2013 de overstap naar de jeugdopleiding van Real Betis.

Debuut voor Real Betis

González maakte op 20 augustus 2017 zijn debuut voor Betis Deportivo, de B-ploeg van Real Betis. In zijn debuutwedstrijd tegen CF Lorca Deportiva (4-1 zege) wist de aanvaller meteen te scoren. Tijdens het seizoen 2017-2018 speelde hij in totaal dertig wedstrijden (zeven doelpunten) voor het team uit de Segunda División B. Dat bleek niet voldoende om degradatie naar de Tercera División te voorkomen.

In de volgende seizoenen speelde González opnieuw veelvuldig voor Betis Deportivo. Zijn debuut voor de A-selectie van Real Betis maakte hij op 1 november 2018 in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Racing Santander (0-1). Door een uitleenperiode mocht de aanvaller pas op 14 augustus 2021 zijn competitiedebuut maken tegen Real Mallorca (1-1). Tot en met de zomer van 2022 liep zijn aandeel op naar elf wedstrijden, waaronder drie Europa League-ontmoetingen.

Verhuurd aan Las Palmas

In het seizoen 2020-2021 maakte González op huurbasis de overstap naar UD Las Palmas. Voor de eilandbewoners maakte de rechtsbuiten op 12 september 2020 zijn debuut tegen Leganés (1-0 nederlaag). Een kleine maand later, op 3 oktober 2020, maakte hij zijn eerste doelpunt ten koste van UD Logroñés (2-1 zege). Zijn teller liep gaandeweg het seizoen op naar acht doelpunten in 31 gespeelde wedstrijden.

González maakte in januari 2022 zijn comeback bij UD Las Palmas. Met twee doelpunten in twintig wedstrijden wist de aanvaller zijn eerdere rendement niet te herhalen. Zijn team maakte nochtans kans op promotie naar La Liga, maar sneuvelde in de halve finale van de play-offs tegen CD Tenerife. In totaal mocht hij 51 keer in actie komen voor Pío-píos.

Huurling in Alavés

In de zomer van 2022 vertrok González opnieuw op huurbasis bij Real Betis. Ditmaal werd de aanvaller ondergebracht bij Deportivo Alavés, dat eveneens in de Segunda División wactief was. Uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen UD Las Palmas (1-1) maakte hij zijn debuut voor diens nieuwe team. Zijn enige doelpunten voor de club produceerde hij op 23 april 2023 in de thuiswedstrijd tegen Leganés, dat daardoor door de knieën ging (2-1). In totaal speelde González 28 competitieduels voor Los Babazorros.

González mocht in 2023 opnieuw aantreden in de play-offs om promotie/degradatie. De vleugelspeler kreeg alleen speeltijd in de eerste halve finale tegen UD Levante (0-0). Ook de return eindigde doelpuntloos, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen om de winnaar te bepalen. Teamgenoot Asier Villalibre voorkwam diep in blessuretijd een strafschoppenserie door een toegekende strafschop te benutten: 0-1. Alavés promoveerde hierdoor naar LaLiga.

Rober González (NEC)
Na een doelpunt voor NEC (Pro Shots)

Transfer naar NEC

Medio 2023 vertrok González voor het eerst naar het buitenland door zich als huurling bij NEC te voegen. De Spanjaard maakte op 13 augustus 2023 zijn debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior (3-4 nederlaag). Dertien dagen later bepaalde hij de eindstand tegen RKC Waalwijk op 3-0. Met tien doelpunten en zes assists in 36 officiële wedstrijden beleefde de aanvaller, die ook meermaals op het middenveld gepositioneerd stond, een prima indruk in Nijmegen. In de bekerfinale tegen Feyenoord (0-1 nederlaag) viel González in.

De samenwerking tussen Real Betis en González eindigde in de zomer van 2024 definitief. NEC contracteerde de buitenspeler voor drie seizoenen door de optie tot koop te lichten.


Interlandcarrière Rober González

González doorliep verschillende jeugdelftallen van Spanje. De aanvaller bleef steken bij de Onder-20 (twee wedstrijden, twee doelpunten).

Laatste update: 23 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie