Sayfallah Ltaief

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Sayfallah Ltaief

Sayfallah Ltaief is een Tunesische vleugelaanvaller. De international van Tunesië maakte in de zomer van 2024 de overstap van FC Basel naar FC Twente.

  • Ltaief speelt momenteel voor FC Twente
  • De aanvaller kwam eerder uit voor FC Winterthur en FC Basel
  • In 2022 debuteerde hij als A-international van Tunesië
  • Ltaief is geboren in Zwitserland

Clubcarrière Sayfallah Ltaief

Ltaief werd op 22 april 2000 op de wereld gezet in Zürich. De rechtspoot groeide ondanks zijn Tunesische achtergrond eveneens op in Zwitserland, waar hij zijn voetbalcarrière aftrapte in de jeugd van FC Zürich. Als talent droeg de vleugelaanvaller daarnaast de shirts van FC Kosova en FC Winterthur.

Doorbraak bij FC Winterthur

Op 23 juni 2020 maakte Ltaief zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Winterthur mocht de buitenspeler aantreden in de thuiswedstrijd tegen Grasshoppers (1-1). Zijn eerste doelpunt als prof maakte hij op 11 juli in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Aarau. Tijdens het seizoen 2019-2020 liep zijn aandeel op naar twee doelpunten en drie assists in veertien officiële wedstrijden. FC Basel blokkeerde een finaleplaats in het Zwitserse bekertoernooi door met 6-1 te zegevieren.

Ltaief mocht in het seizoen 2020-2021 in totaal 22 keer opdraven (één doelpunt). In het seizoen 2021-2022 wist de aanvaller zijn ontwikkeling door te trekken door vijf doelpunten en één assists te produceren in 36 officiële wedstrijden. Met FC Winterthur veroverde hij het kampioenschap en promotie naar de Super League, de hoogste divisie van Zwitserland. Met zijn prestaties verdiende Ltaief een transfer naar topclub FC Basel.

Weinig speeltijd in Bazel

Op 16 juli 2022 mocht Ltaief zijn eerste competitieve wedstrijd afwerken voor FC Basel. In de uitwedstrijd tegen uitgerekend FC Winterthur (1-1) mocht de aanvaller 24 minuten voor tijd invallen. Vijf dagen later maakte hij zijn Europese debuut in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen Crusaders FC (2-0 zege). Tijdens zijn eerste halfjaar in Bazel bleef zijn aandeel beperkt tot welgeteld tien wedstrijden en 291 speelminuten.

Terugkeer naar Winterthur

Ltaief keerde begin 2023 alweer terug naar FC Winterthur. Als huurling speelde de aanvaller in het restant van het seizoen 2022-2023 vijftien officiële wedstrijden (één doelpunt). Vanwege een gebrek aan perspectief besloot FC Basel de verhuurperiode met een jaar te verlengen. De rechtspoot beleefde zijn definitieve doorbraak door negen doelpunten en zes assists af te leveren in veertig officiële wedstrijden.

Met FC Winterthur greep Ltaief in 2024 net naast een Europees ticket. Zijn goede prestaties voor FC Winterthur leverde hem wel een transfer binnen Europa op. FC Twente contracteerde de vleugelspeler voor de duur van drie seizoenen, met een optiejaar.

Sayfallah Ltaief (FC Twebte)
In het shirt van FC Twente (Pro Shots)

Transfer naar FC Twente

Op 6 augustus 2024 maakte Ltaief zijn debuut voor FC Twente. In de voorronde Champions League-wedstrijd tegen RB Salzburg (2-1 nederlaag) viel de Tunesiër na 66 minuten in voor Mitchell van Bergen.


Interlandcarrière Sayfallah Ltaief

Ltatef debuteerde op 22 september 2022 als A-international van Tunesië. In de oefeninterland tegen de Comoren (1-0 zege) verscheen hij 21 minuten voor tijd binnen de lijnen als rechtsbuiten. Zijn debuut op een grote eindronde maakte hij in 2024 gedurende de Afrika Cup. In een groep met Zuid-Afrika, Mali en Namibië stelde men teleur door welgeteld twee punten bijeen te sprokkelen.

Laatste update: 6 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie