Seiya Maikuma

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Seiya Maikuma

Seiya Maikuma is een Japanse rechtsback. De international van Japan maakte in de zomer van 2024 de overstap van Cerezo Osaka naar AZ.

  • Maikuma speelt momenteel voor AZ
  • De verdediger kwam eerder uit voor V-Varen Nagasaki en Cerezo Osaka
  • In 2023 debuteerde hij als international van Japan

Clubcarrière Seiya Maikuma

Maikuma werd op 16 oktober 1997 geboren in Nagasaki. De rechtsbenige verdediger kwam gedurende zijn opleiding uit voor verschillende clubs. Hij droeg achtereenvolgens het shirt van Kurokami FC Jr, JFC Rainbow Nagasaki, FC Bristol, Higashi Fukuoka HS en Momoyama Gakuin University.

Doorbraak bij V-Varen

In 2020 maakte Maikuma de overstap naar V-Varen Nagasaki. Voor de club uit zijn geboortestad debuteerde de rechtsback op 23 februari in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Tochigi SC. Zijn eerste doelpunt voor de club maakte hij op 15 juli tegen FC Ryukyu (1-1). Met drie doelpunten en vier assists in 36 wedstrijden hield Maikuma zich uitstekend staande in de J2 League, het tweede niveau van Japan.

V-Varen Nagasaki was zeer tevreden over diens ontwikkeling. In 2021 deed de technische staf zelfs in 39 officiële wedstrijden een beroep op Maikuma, met vier doelpunten en negen assists als rendement. Daarmee verdiende de rechtspoot in januari 2022 een transfervrije overstap naar Cerezo Osaka.

Sterkhouder bij Cerezo Osaka

Maikuma maakte op 12 maart 2022 zijn debuut voor Cerezo Osaka, dat een 1-3 zege behaalde op Shimizu S-Pulse. Met zijn eerste doelpunten voor de club besliste de verdediger op 6 mei 2022 de thuiswedstrijd tegen Júbilo Iwata (2-1). In mei van dat jaar scoorde hij eveneens in de thuiswedstrijd tegen Urawa Red Diamonds (2-0). Maikuma noteerde in 2022 in totaal 42 wedstrijden, vier doelpunten en vier assists voor de J1 League-formatie. Zijn team bereikte de finale van de J. League Cup, maar Sanfrecce Hiroshima onthield hem zijn eerste prijs (1-2).

In 2023 mocht Maikuma in totaal 36 keer opdraven voor Verezo Osaka, met drie doelpunten en twee assists als rendement. Daar voegde hij nog eens zeventien wedstrijden en één assists aan toe in de eerste helft van 2024. Met zijn prestaties speelde de rechtsback zich in de kijker buiten Japan. Dit leidde in de zomer van 2024 tot een transfer naar AZ, waar hij een vierjarig contract ondertekende. In Alkmaar werd Maikuma de opvolger van landgenoot Yukinari Sugawara, die een transfer naar Southampton maakte.

Seiya Maikuma (AZ)
In het shirt van AZ (Pro Shots)

Transfer naar AZ

Maikuma maakte op 11 augustus 2024 zijn debuut voor AZ. Op bezoek bij Almere City FC (0-1 zege) maakte de Japanner de negentig minuten vol.


Interlandcarrière Seiya Maikuma

Maikuma maakte op 12 september 2023 zijn debuut als A-international van Japan. In de oefeninterland tegen Turkije (4-2 zege) leverde de rechtsback meteen een assist af op Keito Nakamura. Begin 2024 behoorde hij eveneens tot de selectie voor de Azië Cup. Bondscoach Hajime Moriyasu liet hem opdraven in twee groepswedstrijden, de achtste finale en de kwartfinale. Zijn team sneuvelde in laatstgenoemde ronde door toedoen van Iran (1-2).

Laatste update: 11 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie