Shawn Adewoye

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Shawn Adewoye

Shawn Adewoye is een Belgische centrale verdediger met Nigeriaanse roots. In de zomer van 2024 verruilde hij RKC Waalwijk voor Fortuna Sittard.

  • Adewoye speelt momenteel voor Fortuna Sittard
  • De verdediger kwam eerder uit voor RKC Waalwijk
  • Hij speelde in de jeugd van KRC Genk
  • Adewoye is een voormalig Belgisch jeugdinternational

Clubcarrière Shawn Adewoye

Adewoye werd op 29 juni 2000 geboren in het Belgische Bree, niet ver van de Nederlandse grens. De rechtspoot trapte zijn voetbalcarrière af bij het lokale ESK Leopoldsburg. In 2008 vertrok hij na een driejarig verblijf naar de jeugdopleiding van KRC Genk, waar hij het volledige traject wist te doorlopen. In het shirt van De Smurfen bleef een debuut in de A-selectie evenwel uit.

Debuut voor RKC

In januari 2021 besloot Adewoye afscheid te nemen van KRC Genk. De verdediger vertrok naar RKC Waalwijk, waar hij een contract voor tweeënhalf jaar ondertekende. Op 13 maart van datzelfde jaar debuteerde hij als profvoetballer in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Trainer Fred Grim liet hem na 81 minuten invallen voor Saïd Bakari. Zijn seizoen dreigde als een nachtkaars uit te gaan, maar in de laatste twee Eredivisie-duels mocht de Belg toch weer opdraven. Uit bij Feyenoord (3-0 nederlaag) verscheen Adewoye zelfs in de basisopstelling.

De eerste maanden van het seizoen 2021-2022 leverden Adewoye weinig speeltijd op. Gaandeweg wist de verdediger zich echter in het basisteam te knokken, waardoor hij in totaal 25 keer mocht opdraven. Op 4 september 2022 maakte hij zijn eerste professionele doelpunt in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior. Adewoye mocht zelfs regelmatig de aanvoerdersband dragen bij RKC, dat hem in totaal 33 keer liet aantreden in zijn derde seizoen. Door een povere eindspurt greep de Waalwijkse formatie net naast de play-offs om Europees voetbal.

Shawn Adewoye (RKC Waalwijk)
In het trainingstenue bij RKC Waalwijk (Pro Shots)

Adewoye begon het seizoen 2023-2024 op de reservebank van RKC Waalwijk. Ook nu wist de rechtspoot zich in het elftal te knokken, waardoor hij dat seizoen toch weer dertig keer mocht aantreden. Op bezoek bij Heracles Almelo (0-5 zege) maakte de verdediger zijn tweede doelpunt in het betaald voetbal. Medio 2024 liep Adewoye na 91 officiële wedstrijden uit zijn contract bij de Brabanders.

Transfervrij naar Fortuna Sittard

Op 19 juli 2024 ondertekende Adewoye een tweejarig contract bij Fortuna Sittard. Een kleine maand later, op 11 augustus, debuteerde de verdediger als basisspeler in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-2 zege).


Interlandcarrière Shawn Adewoye

Adewoye is een voormalig jeugdinternational van België. De verdediger doorliep alle teams tot en met de Onder-19.

Laatste update: 20 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie