Stije Resink

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Stije Resink

Stije Resink is een Nederlandse middenvelder. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Almere City FC naar FC Groningen.

  • Resink speelt momenteel voor FC Groningen
  • De middenvelder promoveerde in 2023 met Almere City FC
  • Hij debuteerde in 2021 als profvoetballer

Clubcarrière Stije Resink

Resink werd op 28 mei 2003 geboren in Amsterdam. In zijn geboorteplaats voetbalde de rechtsbenige middenvelder voor amateurclub AFC IJburg, waar zijn vader Mathijs Resink medeoprichter van was. Hij maakte in 2014 de overstap naar de jeugdopleiding van Almere City FC, waar hij het volledige traject tot profvoetballer wist te doorlopen.

Doorbraak in Almere

Op 15 januari 2021 maakte Resink zijn debuut als profvoetballer. Met Almere City FC mocht de middenvelder aantreden in de uitwedstrijd tegen Jong AZ, dat met 2-5 klop kreeg. Na 66 minuten gunde trainer Ole Tobiasen hem een invalbeurt door Faris Hammouti naar de kant te halen. In zijn eerste halfjaar mocht hij een handvol wedstrijden afwerken in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2021-2022 steeg het aandeel van Resink naar twintig gespeelde wedstrijden. Zijn definitieve doorbraak beleefde de Amsterdammer in het seizoen 2022-2023 door maar liefst 42 keer in actie te komen voor Almere City FC. Op 28 oktober 2022 maakte hij zijn eerste doelpunt als profvoetballer tijdens de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Op dat moment stond hij welgeteld één minuut binnen de lijnen. Later dat seizoen scoorde hij nog driemaal.

Stije Resink (Almere City FC)
Als speler van Almere City FC (Pro Shots)

Debuut in de Eredivisie

Met Almere City FC promoveerde Resink in 2023 voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. De historische thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-4 nederlaag) moest hij vanaf de bank toekijken, maar op 19 augustus debuteerde de middenvelder dan toch op het hoogste niveau. Trainer Alex Pastoor gunde hem tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag) een invalbeurt van acht minuten. Resink wist zich gaandeweg op te werpen tot een basisspeler en scoorde op 2 februari 2024 zelfs tegen Excelsior (2-1 zege).

In het seizoen 2023-2024 mocht Resink in totaliteit 35 keer opdraven voor Almere City FC. Zijn team wist lijfsbehoud af te dwingen door als dertiende te eindigen. De middenvelder begon in de zomer van 2024 opnieuw op vertrouwd terrein, maar maakte op 30 augustus de overstap naar competitiegenoot FC Groningen. In Stadion Euroborg tekende hij een vierjarig contract.

Transfer naar FC Groningen

Resink werd op 14 september 2024 op de valreep toegevoegd aan de basisploeg voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Na 78 minuten werd de moegestreden middenvelder afgelost door Joey Pelupessy. Op dat moment leidde de Rotterdamse formatie met 0-2, maar zijn team sleepte alsnog een gelijkspel uit het vuur (2-2).

Laatste update: 14 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie