Tommy St. Jago

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Tommy St. Jago

Tommy St. Jago is een Nederlandse verdediger met Curaçaose roots. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Utrecht naar Willem II.

  • St. Jago speelt momenteel voor Willem II
  • De verdediger won in 2024 de Keuken Kampioen Divisie-titel
  • Hij debuteerde voor FC Utrecht in het betaald voetbal
  • St. Jago liep hier meerdere zware knieblessures op
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière Tommy St. Jago

Tommy Luciano St. Jago werd op 3 januari 2000 geboren in Utrecht. De rechtsbenige verdediger begon zijn voetbalcarrière in het shirt van amateurclub DVSU. In 2008 koos hij voor een overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in 2011 terugkeerde naar zijn geboorteplaats. Bij FC Utrecht doorliep hij vervolgens het resterende traject tot profvoetballer.

Doorbraak bij FC Utrecht

St. Jago maakte op 1 april 2019 zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong FC Utrecht mocht de verdediger al na minuten invallen voor Redouan El Yaakoubi tijdens de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (2-1 nederlaag). Op 22 november van datzelfde jaar maakte hij tegen Jong AZ (2-1 zege) diens eerste doelpunt als profvoetballer. In totaal speelde de Utrechter 41 competitiewedstrijden voor het tweede team, waarin hij tweemaal wist te scoren.

Op 24 januari 2020 mocht St. Jago ook debuteren in de A-selectie van FC Utrecht, dat een 4-0 zege op ADO Den Haag behaalde. Na 86 minuten viel de rechtspoot in voor Urby Emanuelson. In het seizoen 2019-2020 bleef zijn aandeel beperkt tot twee optredens, maar in het volgende seizoen groeide hij uit tot een vaste waarde. Met 26 officiële optredens verliep zijn eerste volledige jaargang op het hoogste niveau naar wens.

Blessureleed in Utrecht

St. Jago liep in de zomer van 2021 een zware knieblessure op tijdens een oefenduel met Fortuna Sittard. Pas in maart 2022 maakte de verdediger zijn rentree voor FC Utrecht, in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-1 nederlaag). Op 24 april van datzelfde jaar begon hij in de basis voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord, maar al in de openingsfase sloeg het noodlot opnieuw toe. Al na twaalf minuten moest St. Jago naar de kant met opnieuw een zware knieblessure.

In februari 2023 maakte St. Jago zijn comeback in de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Na twee zware knieblessures besloot trainer Michael Silberbauer echter geen grote risico’s te nemen, waardoor hij in de praktijk slechts als reservespeler fungeerde. Voor speeltijd werd de verdediger teruggeworpen tot Jong FC Utrecht. Medio 2023 werd zijn contract in Stadion Galgenwaard dan ook niet verlengd.

Promotie met Willem II

Tijdens de voorbereiding van 2023 draaide St. Jago mee bij Willem II. Een blessure dreigde wéér roet in het eten te gooien, maar de diagnose bleek gunstig en dus durfde de clubleiding het alsnog met hem aan. Beide partijen werden het eens over een contract voor twee seizoenen. De Utrechter maakte op 29 oktober 2023 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Jong AZ (0-2 overwinning). Voor de Tricolores maakte St. Jago zijn eerste treffer op 8 maart 2024 in het Brabantse onderonsje met FC Eindhoven (3-0).

Tommy St. Jago (Willem II)
In het shirt van Willem II (Pro Shots)

Met 26 officiële wedstrijden (drie doelpunten) groeide St. Jago uit tot een vaste waarde bij Willem II. Mede dankzij diens arbeid wist de Tilburgse formatie de Keuken Kampioen Divisie-titel te bemachtigen en promotie af te dwingen. In augustus 2024 vierde de verdediger zijn Eredivisie-rentree uitgerekend met een uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1). Een weerzien met De Kuip, waar zijn Utrecht-periode min of meer werd beëindigd.


Interlandcarrière Tommy St. Jago

St. Jago is een voormalig jeugdinternational van Nederland. De geboren Utrechter speelde wedstrijden voor zowel de Onder-17 als Onder-18.

Laatste update: 13 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie