Victor Boniface

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Victor Boniface

ictor Boniface is een Nigeriaanse aanvaller. De international van Nigeria maakte in de zomer van 2023 de overstap van Union Sint-Gillis naar Bayer Leverkusen.

  • Boniface speelt momenteel voor Bayer Leverkusen
  • De aanvaller won in 2024 zowel de Duitse titel als de DFB-Pokal
  • Hij won eerder twee Noorse titels met FK Bodø/Glimt
  • Tussendoor speelde Boniface één seizoen voor Union Sint-Gillis
  • In 2023 debuteerde hij als Nigeriaans international

Clubcarrière Victor Boniface

Victor Okoh Boniface werd op 23 december 2000 geboren in het Nigeriaanse Akure. De rechtsbenige aanvaller speelde in zijn geboorteland voor Real Sapphire, dat hem in 2018 een halfjaar uitleende aan het Cypriotische Lefke TSK. In het volgende kalenderjaar maakte hij de overstap naar het Noorse FK Bodø/Glimt.

Debuut voor Bodø/Glimt

Door een gescheurde kruisband beleefde Boniface een valse start in Noorwegen. De spits debuteerde daardoor pas op 22 september 2019 in het shirt van FK Bodø/Glimt, dat bij Ranheim IL bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Zijn eerste doelpunt voor de Eliteserien-formatie maakte hij op 1 december van datzelfde jaar in de uitwedstrijd tegen Molde FK (4-2 nederlaag). In totaal speelde hij dat jaar acht officiële wedstrijden in de hoogste divisie.

Met zes doelpunten in 24 wedstrijden beleefde Boniface een beter tweede seizoen bij FK Bodø/Glimt. Zijn broodheer schreef geschiedenis door de eerste landstitel binnen te slepen. Voor de aanvaller bleef de euforie echter beperkt, aangezien hij in november 2020 opnieuw een zware kruisbandblessure opliep. Met zeven wedstrijden en drie doelpunten bleef zijn aandeel in de titelprolongatie van 2021 dan ook bescheiden.

In april 2022 maakte Boniface voor de tweede keer zijn comeback na kruisbandletsel. Een derde opeenvolgende landstitel bleef uit, maar met acht doelpunten in 23 wedstrijden liet de Nigeriaan wel degelijk een positieve indruk achter. In de zomer van dat jaar maakte hij dan ook de overstap naar het Belgische Union Sint-Gillis. De Jupiler Pro League-club betaalde een recordbedrag voor diens handtekening (circa twee miljoen euro).

Eén seizoen in België

Boniface debuteerde op 13 augustus 2022 voor Union Sint-Gillis, dat een 2-1 zege behaalde op KV Kortrijk. Na 68 minuten werd de recordaankoop afgelost door Simon Adingra. Vijftien dagen later produceerde de aanvaller zijn eerste doelpunt op Belgische bodem tijdens de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (2-1 zege). Met zeven doelpunten en zeven assists in 31 reguliere competitiewedstrijden loodste hij de Brusselse formatie naar Play-off 1.

In de play-offs speelde Union Sint-Gillis tot het einde mee om de landstitel. Een late thuisnederlaag tegen Club Brugge (1-3) bleek echter fataal voor de titelkansen. In de Europa League stuitte zijn nieuwe club daarentegen op Bayer Leverkusen, dat zich daarmee plaatste voor de halve finale. Zijn teller liep in het seizoen 2022-2023 op naar 51 officiële wedstrijden, waarin hij zeventien doelpunten en twaalf assists liet aantekenen.

Victor Boniface (Bayer Leverkusen)
Na weer een doelpunt voor Bayer Leverkusen (Pro Shots)

Kampioen met Leverkusen

Al na één seizoen nam Union Sint-Gillis afscheid van Boniface, die voor zo’n twintig miljoen euro naar Bayer Leverkusen transfereerde. In zijn debuutwedstrijd tegen FC Teutonia 05 Ottensen (0-8 overwinning) pikte de nieuwkomer meteen zijn eerste doelpunt mee. De achtklapper bleek een opmars naar een formidabel seizoen. Niet alleen bemachtigden Die Werkself de DFB-Pokal, maar men schreef ook Bundesliga-geschiedenis door het kampioenschap binnen te slepen. Ongeslagen welteverstaan.

In het seizoen 2023-2024 verloor Bayer Leverkusen welgeteld één wedstrijd. Het betrof wel meteen een peperdure nederlaag, aangezien Atalanta Bergamo daardoor de Europa League veroverde (0-3). Boniface mocht desondanks terugkijken op een sterk jaar. Niet alleen mocht hij de Duitse dubbel aan zijn erelijst toevoegen, maar ook noteerde hij prachtige statistieken: 21 doelpunten en tien assists in 34 officiële wedstrijden. Wel moest hij tussendoor een aantal maanden missen door een blessure.


Interlandcarrière Victor Boniface

Boniface debuteerde op 10 september 2023 als A-international van Nigeria, dat in de kwalificatiefase van de Afrika Cup met 6-0 triomfeerde tegen Sao Tomé en Principe. In een tijdsbestek van 26 minuten produceerde de aanvaller één assist. Scoren deed hij niet bij diens debuut, maar ruim een maand later wist hij wel te scoren in de oefeninterland tegen Saudi-Arabië (2-2). Begin 2024 moest de Leverkusen-smaakmaker noodgedwongen de Afrika Cup aan zich voorbij laten gaan.

Laatste update: 8 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie