Wedden op voetbal met de 79e minuut strategie

79e minuut wedstrategie

Live wedden op wedstrijden is al enige tijd populair en zelfs nu met het live wedden worden nieuwe strategiën gebruikt om succesvolle weddenschappen af te sluiten. De 79e minuut strategie is een populaire manier van live wedden op voetbal van dit moment.

Wat houdt deze strategie in en waarom is het zo populair? In dit artikel leggen we je alles uit over de 79e minuut strategie en hoe jij dit kan inzetten voor jouw voetbalweddenschappen.

Hoe werkt de 79e minuut strategie?

Bij deze strategie draait het om live weddenschappen op voetbalwedstrijden. Hierbij plaats je je weddenschap dus als de wedstrijd al bezig is. Deze wedstrategie is beschikbaar voor alle voetbalcompetities, zoals de Bundesliga, de Premier League, de Champions League en natuurlijk ook onze eigen Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Bij het toepassen van deze strategie kijk je naar de wedstrijd, maar sluit je je weddenschap pas af vanaf de 79e minuut. Er zijn dan weliswaar nog maar tien minuten plus wat blessuretijd te spelen, maar bij voetbalwedstrijden zit het venijn meestal in de staart. Bovendien zijn de odds dan vaak erg aantrekkelijk, dus met een beetje geluk levert de 79e minuut strategie je een winnende weddenschap op!

Waarom wachten tot de 79e minuut?

Veel spelers die voor het eerst van deze wedstrategie horen, vragen zich af waarom je specifiek zou wachten tot de 79e minuut is aangebroken. Er zijn immers nog maar tien minuten te spelen. Plus waarom je zou je dan niet gewoon inzetten op de eerste tien minuten van de wedstrijd, in plaats van wachten totdat de wedstrijd bijna is afgelopen?

Meeste goals vallen in de slotfase

De voornaamste reden om te wachten tot de 79e minuut is omdat verreweg de meeste goals gescoord worden in het laatste tien minuten van de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd kijken teams vaak nog even de kat uit de boom, maar naarmate de tijd verstrijkt moeten zij meer risico’s nemen om een goed resultaat uit het vuur te slepen. Ook vermoeidheid speelt in de slotfase van de wedstrijd vaak een grote rol.

Tien minuten plus blessuretijd

Daarnaast heb je bij het toepassen van de 79e minuut strategie niet alleen tien minuten reguliere speeltijd, maar komt er ook nog wat blessuretijd bij kijken. Zeker sinds de invoering van de VAR levert dat regelmatig flink wat extra speeltijd op. Verder heb je in de zomer vaak extra drinkpauzes en ook die tijd wordt later als blessuretijd weer ingehaald. Je hebt dus vaak wel wat langer dan de 11 minuten.

Aantrekkelijke odds

De voornaamste reden waarom de 79e minuut strategie steeds populairder wordt, zijn de aantrekkelijke odds. Omdat er nog maar kort te spelen is, kun je vaak profiteren van hoge odds. Het hangt natuurlijk wel af van hoe de wedstrijd zich tot dan toe heeft ontpopt. Staat het in de slotfase al 4-0? Dan is het juist aannemelijk dat er niet veel meer gebeurt. Juist bij een gelijke stand of een score met één doelpunt verschil kan er juist nog wat gebeuren.

Factoren om te overwegen bij de 79e minuut strategie

Natuurlijk moet je ook bij deze wedstrategie altijd goed je huiswerk doen. Diverse factoren zullen bepalend zijn of jij op de lange termijn winst kunt maken met live weddenschappen in de 79e minuut.

Volg het spelbeeld

Het is een beetje een no-brainer, maar uiteraard is het belangrijk dat je de wedstrijd op de voet volgt. Wat is de tussenstand en wat zijn de belangen? Welk team is aan het drukken en welke ploeg staat er met zijn rug tegen de muur?

Een ploeg die op achterstand staat, zal alles in de strijd gooien om de gelijkmaker te forceren. Bij de return in de knockout-fase van bijvoorbeeld de Champions League of de Europa League, dien je echter ook rekening te houden met het eerdere resultaat uit de heenwedstrijd. Als Paris Saint-Germain tegen Liverpool een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd moet verdedigen, zullen de Fransen op Anfield Road zelfs bij een 2-0 achterstand waarschijnlijk veel spelers achter de bal houden.

Daarnaast is het raadzaam om te kijken naar de wissels en tactiek van beide teams. Teams die moeten scoren, zullen immers eerder geneigd zijn om een verdediger te wisselen voor een aanvaller of creatieve speler. Of zij sturen een grote centrumverdediger als stormram mee naar voren. Zodra dat gebeurt ontstaat er echter ook meer ruimte voor de tegenpartij om vanuit een snelle counter toe te slaan, dus de kansen op een late goal nemen in dergelijke situaties enorm toe.

Ken de teams

Ook is het van groot belang dat je beide teams goed kent en dat je precies weet wat hun sterke en zwakke punten zijn. Sommige teams weten in de slotfase vaak het verschil te maken, terwijl andere clubs dan juist hun concentratie verliezen en als een kaartenhuis in elkaar zakken.

Een goed voorbeeld van een club die juist in de laatste minuten van de wedstrijd boven zichzelf uit wist te stijgen, was Bayer Leverkusen in het seizoen 2023-2024. De formatie van Xabi Alonso brak diverse records, met name dankzij zijn vele late doelpunten. Als je in dat seizoen de 79e minuut strategie had toegepast op wedstrijden van deze Duitse ploeg, dan had je dat een heel mooie winst opgeleverd!

Wedmarkten 79e minuut strategie

Aanbod wedmarkten

Het aanbod aan live weddenschappen hangt vooral af van de reputatie van de competitie. Zo zul je tijdens grote wedstrijden in de Champions League of op EK’s of WK’s een groter aanbod hebben dan bij wedstrijden in kleinere competities.

Ook de tussenstand speelt een belangrijke rol. Als het bijvoorbeeld 1-1 staat, kun je logischerwijs niet meer live inzetten op wedmarkten als Beide teams scoren of Over 1,5 goals.

Blijf weg van te lage odds

Net zoals bij de reguliere pre-play weddenschappen kun je bij live weddenschappen kiezen tussen hoge of lage odds. Des te hoger de odd, des te meer risico je neemt.

Met name beginnende spelers kiezen daarom vaak voor lage odds, omdat daarbij de kans op een winnende weddenschap groter is. Toch is dat lang niet altijd de beste keuze.

Odds zijn in feite niets meer dan veredelde slagingspercentages. Zo staat een odd van 1.05 in feite gelijk aan een slagingspercentage van ruim 95 procent (1 / 1.05 X 100). Dat betekent dat je bij het spelen van een dergelijke lage odd op de lange termijn minstens 95 van de 100 weddenschappen juist moet hebben om winst te maken. Spelers die al een poosje meelopen in het gokwereldje, weten dat dat niet eenvoudig is.

Ons advies is daarom om de extreem lage odds links te liggen en alleen live weddenschappen te spelen van minimaal 1.70 of hoger. Deze weddenschappen zijn weliswaar wat moeilijker te winnen, maar je hoeft er natuurlijk ook een stuk minder goed van te hebben om winst te maken. Als je bijvoorbeeld enkel live weddenschappen van 2.00 zou spelen, dan hoef je maar de helft van je weddenschappen te winnen om quitte te spelen. Alles daarboven is pure winst.

Beste bookmaker voor deze wedstrategie: bet365

De 79e minuut wedstrategie kan je in principe bij elke bookmaker hanteren. Echter is het zo dat je hier wedt op live weddenschappen en juist daar zit nog wel eens wat verschil in tussen bookies. De bookmaker die bij uitstek de meeste opties aanbiedt in het live wedden is bet365. Je kan tot in de late minuten vaak nog op veel weddenschappen inzetten, zoals eindresultaat, doelpuntentotaal, laatste team dat scoort, handicaps en nog veel meer!

  1. bet365

    Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten
    Meld je aan en stort tussen de €5 en €10 om vijf keer dat bedrag aan wedkredieten te ontvangen. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen ter waarde van je in aanmerking komende storting. Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder. Registratie vereist. Min. storting vereist. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieteninzet. Algemene voorwaarden, tijdslimieten en uitzonderingen gelden. Registratie vereist. Volledige voorwaarden

Conclusie

De 79e minuut strategie kan een interessante manier zijn om je speelsaldo te spekken. Het vergt wat geduld, want bij deze strategie sluit je pas in de 79e minuut van de wedstrijd je weddenschap af. 

Bij deze wedstrategie neem je behoorlijk wat risico, want er zijn dan nog maar tien minuten plus wat blessuretijd te spelen. Verreweg de meeste doelpunten vallen echter in de slotfase van de wedstrijd, omdat teams dan extra risico’s moeten nemen om een goed resultaat te behalen. Daarnaast kun je vaak profiteren van mooie odds, juist omdat er nog maar zo weinig speeltijd over is.

Wel dien je goed je huiswerk te doen voordat je de 79e minuut strategie gaat toepassen. Niet alleen dien je het spelbeeld goed in kaart te brengen, maar zorg ook dat je beide teams door en door kent. Laat je ook niet verleiden tot het spelen van extreem lage odds. Zekerheidjes bestaan niet in de gokwereld en met name weddenschappen met heel lage odds kunnen je op de lange termijn duur komen te staan.

Wij raden je daarom aan om je bij het toepassen van de 79e minuut strategie enkel te richten op weddenschappen met odds van minimaal 1.70. Door te kiezen voor hogere odds mag je over de lange termijn namelijk ook een paar keer verliezen voordat je winstmarge in het geding komt.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie