‘Ajax persoonlijk akkoord met gelouterde verdediger’

Foto: ‘Ajax persoonlijk akkoord met gelouterde verdediger’

Ajax is persoonlijk akkoord met Daniele Rugani over een transfer. Het is nu zaak voor de Amsterdammers om ook met zijn club Juventus tot een akkoord te komen. Mocht dat lukken kan het de 30-jarige Italiaanse verdediger aan de selectie toevoegen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Juventus-verdediger Daniele Rugani

Alfredo Pedullà maakte donderdagmiddag melding van het persoonlijk akkoord tussen Ajax en Rugani. Een maand geleden werd voor het eerst duidelijk dat de hoofdstedelingen in de stopper een gewenste versterking zien. Trainer Francesco Farioli zou erg gecharmeerd zijn van zijn landgenoot. De voorbije weken toonden steeds meer clubs belangstelling in de 7-voudig international. Bologna en Fiorentina toonden eveneens interesse.

Volgens Pedullà, een journalist die gespecialiseerd is in transfers, is de keuze van Rugani nu dus op Ajax gevallen. Het is aan de Nederlandse topclub nu om een akkoord met Juventus te vinden. De verdediger ligt nog tot medio 2024 vast in Turijn, volgens Transfermarkt is hij momenteel zo’n 4 miljoen euro waard. Het zal dus niet gaan om een grote transfersom, maar technisch directeur Alex Kroes heeft aangegeven dat er eerst verkocht moet worden voordat Ajax zich op de transfermarkt kan roeren.

Eerst verkopen

Diverse verdedigers mogen vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, zo hebben Jakov Medic, Gaston Ávila, Owen Wijndal en Borna Sosa geen toekomst meer bij Ajax. Van hen kunnen Medic en Ávila uit de voeten in het centrum van de defensie, maar zij komen niet in aanmerking voor veel speeltijd. Of het mogelijke aantrekken van Rugani invloed heeft op het wel of niet aanblijven van Josip Sutalo zal moeten blijken.

Rugani staat al sinds de winter van 2015 onder contract bij Juventus, maar onomstreden basisspeler kon hij nooit worden. Zijn inbreng afgelopen seizoen bleef beperkt tot 13 basisplaatsen in de Serie A. Hij maakte de gloriejaren van Juve mee en vierde onder meer zes landstitels en vier keer de bekerwinst.

Een echte versterking voor Ajax?

  • 100%
  • Ik heb mijn twijfels
566+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie