Mobiel wedden: de beste apps in 2024

Mobiel wedden is tegenwoordig veel populairder dan wedden via een laptop of pc. Met je smartphone of tablet kun je altijd en overal wedden op de spannendste wedstrijden. Het is ook niet zo gek dat de mobiele website van online bookmakers er tiptop uitzien, en tegenwoordig zijn de functionaliteiten ook niet minder dan de desktopsite.

Online wedden op de bank, met je telefoon. Dat is natuurlijk wat de meeste mensen doen. Hoe fijn is het dan dat je ook daadwerkelijk weddenschappen kunt afsluiten via je mobiel? De meeste bookmakers hebben dan ook een goedwerkende app. In dit artikel lees je alles over hoe je via je telefoon kunt wedden en lichten we de beste wedden apps voor je uit!

Overal en altijd mobiel wedden

Stel je voor dat je buiten staat te wachten op je vrienden, om dadelijk samen naar het stadion te gaan. Om de tijd te doden kijk je via je telefoon even op Soccernews.nl om het laatste voetbalnieuws te checken. Tot je grote verbazing lees je dat de halve selectie van de aankomende tegenstander ziek op bed ligt en daarom vandaag niet kan spelen. Je twijfelt geen moment en plaatst direct een weddenschap op een overwinning voor jouw favoriete club!

Met de opkomst van mobiel wedden is vooral het gebruiksgemak ontzettend toegenomen. Vroeger had je in bovenstaand voorbeeld dezelfde weddenschap pas kunnen plaatsen zodra je thuis achter de computer zat, of misschien bij de sigarenboer langs was geweest. Dat hoeft nu niet meer, want met onze mobieltjes hebben we de bookmakers tegenwoordig altijd binnen handbereik.

Hoe werkt mobiel wedden?

Wedden via je smartphone of tablet kan op twee manieren: via een app of via een mobiele browser.

Wedden via een app

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het kleine beeldscherm hebben de meeste bookmakers hun eigen app ontwikkeld. Zowel Apple als Android-gebruikers komen volop aan hun trekken. Het wedaanbod via de app is net zo uitgebreid als dat van de website en ook de odds zijn hetzelfde. Wel willen we je op het hart drukken om de app altijd alleen via de website van de bookmaker te downloaden. Dan weet je namelijk altijd zeker dat je de officiële app te pakken hebt en dat je niet ten prooi valt aan internetoplichters.

Wedden via een mobiele browser

Wil je liever geen nieuwe app installeren of heeft jouw favoriete bookmaker nog geen app? Ook dan kun je nog steeds moeiteloos wedden met je smartphone of tablet. Via de mobiele browser kun je inloggen en spelen bij al je online bookmakers. Google Chrome is verreweg de meest gebruikte mobiele browser onder Android-gebruikers. Heb je een iPhone of iPad, dan gebruik je wellicht Safari. Beide mobiele browsers zijn zeer geschikt voor mobiel wedden.

Wedden via de Unibet app

Unibet heeft zich gevestigd als een van de populairste bookmakers in Nederland, dankzij een combinatie van diverse wedopties, live weddenschappen en aantrekkelijke promoties. De Unibet app biedt een naadloze gokervaring en staat bekend om de gebruiksvriendelijkheid. Het downloaden van de app is eenvoudig en toegankelijk via de officiële website van Unibet. Met een overzichtelijke interface stelt de app je in staat om gemakkelijk te navigeren door het uitgebreide aanbod van sportweddenschappen en casinospellen.

Unibet

92/100

Wedden via de bet365 app

Bet365 staat wereldwijd bekend als een van de beste bookmakers. Ze bieden dan ook een een gebruiksvriendelijke app voor iedereen die via de telefoon wilt wedden. Het downloaden van de bet365 app is moeiteloos en kan eenvoudig worden gedaan via de officiële website. Ook bij deze app verlies je geen funcitonaliteiten in vergelijking met de desktop website. Wel is het handig om te weten dat je alleen de link kan vinden als je ingelogd bent op bet365 op je telefoon.

  1. Ga naar de website van bet365 en log in via je mobiel
  2. Scroll naar beneden en klik op ” Beklijk all bet365 apps”
  3. Kies voor de sport app of poker app
  4. Klik op downloaden
  5. Na het downloaden kan je de app uitpakken en installeren.

bet365

95/100

Wedden via de Livescore Bet app

Livescore Bet in een minder prominente naam in de wedwereld en is een opkomende speler. Het biedt echter nu al een verfrissende en overzichtelijke app die eenvoudig te downloaden is via hun officiële website. Hoewel nog in opkomst, geniet Livescore Bet snel groeiende populariteit, vooral vanwege de focus op real-time informatie en gepersonaliseerde aanbiedingen.

Livescore Bet

80/100

Voordelen van mobiel wedden

Ondanks dat de mobiele versies van een site goed geoptimaliseerd zijn, heeft het downloaden van de wed app vaak toch nog een aantal extra voordelen.

✅ Meer gebruiksgemak

Een smartphone of tablet en een internetverbinding zijn alles wat je nodig hebt om een weddenschap te kunnen plaatsen. Het toegenomen gebruiksgemak is de voornaamste reden waarom mobiel wedden tegenwoordig zo populair is.

✅ Makkelijk storten

Een storting maken naar je bookmaker account gaat ontzettend makkelijk. Als je je de app van je bank al hebt geïnstalleerd op je telefoon of tablet, dan stuurt de bookmaker je bij een storting automatisch door naar je bankapp.

✅ Meer bonussen en betere odds

Sommige bookmakers zetten hun apps in het zonnetje door af en toe bonussen aan te bieden die je alleen via de app kunt claimen. Die wil je natuurlijk niet mislopen, dus alleen al daarom is het een goed idee om de bookmakerapps te installeren op je smartphone of tablet.

Daarnaast pakken bookmakers rondom grote wedstrijden vaak uit met tijdelijke promoties of extra hoge odds. Denk bijvoorbeeld aan de Uniboosts van Unibet, de Lekker Man-specials bij Toto en de Superboosts van Betcity. Deze acties kun je weliswaar ook via je laptop of computer meepakken, maar wat nu als je op dat moment toevallig niet thuis bent? Dan komt je smartphone goed van pas. Dankzij mobiel wedden hoef jij geen enkele promotie meer te missen!

Nadelen van mobiel wedden

Bij voordelen komen ook nadelen. Houd deze altijd in het achterhoofd voordat je besluit een app te downloaden.

❗️ App kost opslagruimte

Wij zijn groot fan van bookmaker apps, maar elke geïnstalleerde app kost natuurlijk wel altijd wat opslagruimte op je telefoon. Daarnaast dienen apps telkens geüpdatet worden zodra de bookmaker weer een nieuwe versie uitbrengt. Wij hebben hier persoonlijk geen moeite mee, want de huidige telefoons hebben volop opslagruimte. Daarnaast betekent een nieuwe versie meestal ook weer een betere mobiele speelervaring.

❗️ Mobiele browser kan soms traag zijn

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te wedden via een mobiele browser. Wedden via Google Chrome of Safari gaat echter meestal wat langzamer, omdat elke pagina ingeladen moet worden. Zeker als je een trage internetverbinding hebt, kan dit soms vervelend zijn. Overigens is dit met het razendsnelle mobiele internet van tegenwoordig nog maar zelden een probleem en is wedden via een mobiele browser bijna net zo snel als via een app.

❗️ Word geen actiejunkie

Overal en altijd kunnen wedden op sport is natuurlijk verleidelijk, maar mobiel wedden brengt ook gevaren met zich mee. Het wedden wordt ons nu immers zo gemakkelijk gemaakt, dat we het risico lopen om in een “actiejunkie” te veranderen die wedt op alles wat los en vast zit. Het is daarom aan te raden om goede afspraken te maken met jezelf en alleen weddenschappen te plaatsen waar je volledig achter staat. Mocht je een weddenschap verliezen, blijf dan rustig en probeer niet direct je verlies goed te maken.

Gelukkig helpen de bookmakers ons een handje mee om ons gokgedrag onder controle te houden. Bij alle legale Nederlandse bookmakers dien je namelijk persoonlijke speellimieten in te stellen. Dankzij deze limieten kun je nooit meer tijd en geld aan gokken verkwisten dan je vooraf had ingesteld. Daarnaast hebben alle Nederlandse bookmakers een zorgplicht, wat betekent dat zij moeten ingrijpen als een speler mogelijk kampt met een gokverslaving.

Conclusie

Smartphones en tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het is dus volkomen logisch dat ook bookmakers hun best doen om de grote groep mobiele wedders tegemoet te komen.. Ook wij zijn erg enthousiast over mobiel wedden en het feit dat wij onze bookmakers nu letterlijk in onze broekzak hebben zitten. Daarnaast zijn wij fervente bonusjagers. Dankzij ons mobieltje hoeven we nu geen enkele promotie of odds boost meer te missen. Het kleinere beeldscherm is in het begin even wennen, maar daarna gaat alles net zo makkelijk als op een laptop of pc. Wedden via de app of mobiele browser is een fluitje van een cent.

Toch is het belangrijk om je te beseffen dat mobiel wedden ook gevaren met zich meebrengt. Juist omdat je je bookmaker tegenwoordig vrijwel altijd binnen handbereik hebt, kan het lastig zijn om op tijd te stoppen met wedden. Wees je bewust van de gevaren en leg je mobieltje op tijd aan de kant.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie