‘Bliksemsnelle Feyenoord-wending aanstaande’

Foto: ‘Bliksemsnelle Feyenoord-wending aanstaande’

Feyenoord kreeg zondagavond een ongenadig pak slaag van Benfica. De Portugese topclub was maar liefst met 5-0 te sterk en dus rijzen er vragen of Feyenoord-trainer Brian Priske wel op de goede weg is. De Deen heeft met een 3-4-3-formatie voor een nieuw systeem gekozen, maar Voetbal International-journalist Pieter Zwart vraagt zich af of Priske zijn keuze niet moet herzien.

Twijfels over Feyenoord-systeem Priske

Zwart trekt in een video-item van Voetbal International de conclusie dat Feyenoord minder ver is dan gedacht. “Priske was tot nu toe best positief en daar waren ook redenen voor. Maar het was altijd in fases. In die wedstrijd tegen Cercle Brugge bijvoorbeeld; in het eerste kwartier zag je echt dingen terug die hij erin probeert te krijgen.”

Volgens de voetbaljournalist was het een aderlating dat Stengs ontbrak tegen de Portugezen. “Alles begon toen bij hem. Nu hij en ook Timber er niet waren, zag je dat er weinig creativiteit overblijft in dit systeem. Je speelt met vijf verdedigers en twee verdedigende middenvelders. Gimenez is niet een spits die zichzelf in stelling brengt. Dus dan moet alles komen van Hadj-Moussa en Paixão. We hebben nu gezien dat dat teveel gevraagd is.”

Buitenspelers komen niet tot hun recht in 3-4-3-systeem

Zwart vraagt zich daarnaast af of Priske er wel verstandig aan doet om in een 3-4-3-systeem te spelen. “Het is lekker voor bepaalde types, zoals de wingbacks als Nieuwkoop. Maar als je kijkt naar de spelers aan de zijkant, is er voor bijvoorbeeld Leo Sauer eigenlijk niet echt een logische plek meer in dit team. Paixão vind ik vanaf de buitenkant ook beter dan aan de binnenkant. Priske zegt dat deze plek beter is, omdat de speler dichter bij het doel staat. Maar dan moet hij ook de kwaliteiten daarvoor hebben.”

Ook Anis Hadj-Moussa komt volgens Zwart beter tot zijn recht aan de zijkant. “Hij had een paar leuke acties, maar hij is ook op z’n best als hij aan de zijkant de bal heeft en vanaf daar z’n acties kan inzetten. Voor veel technische buitenspelers, waarvan Feyenoord er toch een aantal heeft, is dit systeem niet gunstig. Dat is het wel voor de lopers als Nieuwkoop, maar de vraag is of je die switch daarvoor wil maken.”

Moet Priske terug naar 4-3-3?

  • Ja, zo snel mogelijk
  • Nee, gewoon vasthouden aan 3-4-3
3610+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie