Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Buitenlandse media gaan helemaal los over Oranje

Foto: Buitenlandse media gaan helemaal los over Oranje

Ook de buitenlandse media hebben met stijgende verbazing naar de EK-wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Oostenrijk (2-3) gekeken. De amusementswaarde van de partij in het Olympiastadion wordt geprezen, maar Oranje wordt tegelijkertijd keihard aangepakt.

Buitenlandse kranten maken gehakt van het Nederlands elftal

De BBC analyseert bijvoorbeeld: “Nederland staat normaal gesproken bekend om zijn aanvallende voetbal, maar het was Oostenrijk dat in Berlijn met tempo en precisie speelde. Met hun loopacties en positiewisselingen speelden ze hun tegenstanders constant uit positie. Nederland verdient de credits dat het zich twee keer terugknokte van een achterstand, maar zal een stuk beter moeten spelen om het succes van 36 jaar geleden op het EK te herhalen.”

“Dat hun spel overwegend ondermaats was, zou je kunnen toeschrijven aan het feit dat ze al zeker waren van een plek in de achtste finale, maar los van het eerste kwartier na rust ontbrak het simpelweg aan de honger en de wil die er bij Oostenrijk wel was”, sluit de Britse omroep af.

The Guardian schrijft op zijn beurt: “Na de slechte openingsfase werd Nederland een stuk beter, maar het lag achterin veel te vaak open.” Het Laatste Nieuws is het daarmee eens: “Oranje wilde tegen Oostenrijk gewoon lekker ballen. Vroeger, steeds langer geleden, had het elftallen die daarmee wegkwamen. Maar dit is niet meer het Nederland van Johan Cruijff, Dennis Bergkamp of Wesley Sneijder, wel dat van Joey Veerman.”

Lauwe cola versus Red Bull

Het Belgische dagblad trekt een parallel met Ajax tegen Red Bull Salzburg in 2014: “Nederland-Oostenrijk was knuffelrock tegen heavy metal. Van die lauwe cola zonder prik versus een halve liter Red Bull. Oranje deed het de voorbije toernooien in 5-3-2, maar schakelde onder Ronald Koeman opnieuw over naar een 4-3-3. De Hollandse School dus. Ze bleek dinsdagavond voorbijgestreefd door de school van Ralf Rangnick. Aan de hand van een ijzersterke Marcel Sabitzer won Oostenrijk verdiend met 2-3.”

Het Nieuwsblad is kritisch: “De eigen goal van Malen na zes minuten was heel ongelukkig, maar ook dom. De derde goal van de Oostenrijkers heeft Virgil van Dijk op z’n geweten. Hoe de verdediger van Liverpool daar het buitenspel ophief, mag nooit gebeuren.” L’Équipe focust zich vooral op Oostenrijk: “Oostenrijk creëerde veel problemen voor zijn tegenstander en strafte de Nederlandse vrijgevigheid in de defensie af. Ook op het middenveld was Oostenrijk superieur. Nederland verdient de credits dat het twee keer terugkwam van een achterstand, maar dat was het dan ook wel.”

Volgens MARCA maakt Oranje geen enkele kans op de EK-titel: “Tegen Oostenrijk werd Nederland geconfronteerd met de harde realiteit dat het niet langer Naranja Mejanica is. Het ontbrak aan een duidelijk idee tegen een superieur Oostenrijk.”

Hebben ze gelijk?

  • Ja
  • Nee
972+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:00
0+
Dit zijn de opstellingen bij Portugal en Slovenië
19:50
6+
Droom België voorbij na lucky treffer Frankrijk
19:45
64+
‘Johan Bakayoko-schandaal op EK’
19:31
51+
Janssen vreest doemscenario: “Zorgen zijn gigantisch”
19:24
153+
‘Giménez bezorgt Feyenoord recorddeal’
19:11
147+
‘Farioli regelt miljoenentransfer Ajax’
19:00
185+
‘Xavi Simons bereikt principeakkoord’
18:48
68+
Bondscoach keihard aangepakt: “Als Koeman een grote jongen is…”
18:30
160+
Einde oefening Quincy Promes bij Spartak Moskou
18:16
232+
Waar is Frenkie de Jong?
18:09
8+
Koeman tevreden over manier hoe de Oranje-spelers elkaar aanspraken na nederlaag
17:49
138+
Gakpo legt uit waarom de nederlaag tegen Oostenrijk geen wake-up call is
17:30
53+
Koeman cynisch richting Driessen: “Heb jullie wel gemist hoor”
17:11
33+
Dit zijn de opstellingen van Frankrijk en België
17:00
156+
Geen woorden maar daden voor donderend Oranje tegen Roemenië
16:49
305+
Igor Paixão reageert op geruchten over Feyenoord-vertrek
16:37
309+
Stanislav Manolev onthult wat hij écht van kritiek Van der Gijp vond
16:25
860+
Koeman licht tipje van sluier over opstelling
16:14
530+
Lot Vitesse lijkt beslecht, Guus Franke trekt zich terug
16:00
104+
Hans Kraaij stoort zich enorm: “Laat dat in hemelsnaam gaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie