De nieuwe strijd van Dani de Wit

Foto: De nieuwe strijd van Dani de Wit

Groot geworden bij Ajax en nóg groter gegroeid als voetballer bij AZ: Dani de Wit. Daar waar hij meestal om de hoogste plaatsen meespeelde, om Europees voetbal. Nu is de 26-jarige aanvallende middenvelder in een nieuwe uitdaging terechtgekomen, bij het Duitse VfL Bochum waar alleen de Abstiegskampf telt.

Inside: oud-Ajacied Dani de Wit moet in Bundesliga vechten tegen degradatie

Het is tijd om zijn reis te vervolgen, Dani de Wit doorliep een groot deel van de jeugdopleiding, stootte door naar Jong Ajax en mocht ook ruiken aan de hoofdmacht in Amsterdam. AZ, dat bekend staat om een sterk oog voor talent, was er als de kippen bij om de in Hoorn geboren voetballer naar Alkmaar te lokken.

In Noord-Holland ontwikkelde De Wit zich tot een dragende speler. Een bepalend lid van de selectie zelfs, dat hier en daar doelpuntjes meepikte en assists gaf. Zijn spel viel op, ook tot over de landsgrenzen. Het aflopende contract bij AZ verlengde hij niet meer, waarna Bundesligaclub vfL Bochum aan de deur klopte.

Voetballen op het hoogste niveau van Duitsland, in het walhalla. In één van de sterkste competities van Europa. In het Vonovia Ruhrstadion tekende Dani de Wit afgelopen voorjaar een contract tot medio 2028. Bijkomend voordeel: vanuit Nederland is de rijafstand naar zijn nieuwe sportieve werkgever niet al te ver.

Dromen én bewijzen op topniveau

Handig voor de hoofdrolspeler in kwestie zelf, maar ook voor nieuwsgierige en meelevende familieleden en vrienden die een kijkje willen komen nemen. “De club, de fans, het stadion, dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik voor VfL heb gekozen. De Bundesliga is altijd een droom geweest, een van de topcompetities voor mij. Dat is het niveau waarop ik mezelf in de toekomst wil bewijzen. Ik zal alles geven, zodat we zo hoog mogelijk eindigen.”

Deze mooie en vooruitstrevende woorden liet De Wit optekenen door werknemers van Bochum toen hij zijn krabbel onder zijn lucratieve contract bij onze oosterburen had gezet. De twintiger vertrok vanuit Alkmaar waar hij 188 officiële wedstrijden speelde. Daarin scoorde hij 46 keer en gaf hij 21 assists.

Afgelopen seizoen tekende hij voor tien treffers in 32 competitiewedstrijden in de Eredivisie. Maar dit waren statistieken. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen moest De Wit een tandje opschakelen, want in Duitsland wordt meestal op een andere manier getraind dan in Nederland. Dat betekent vooral ook veel lopen, werken aan kracht.

Moordende concurrentie

Daarnaast is hij terechtgekomen bij een club die maar één doel heeft dit seizoen: handhaven in de Bundesliga. En dát zal nog moeilijk genoeg gaan worden, gezien het feit dat de concurrentie aldaar moordend is. Dani de Wit voert een nieuwe strijd tijdens het vervolg van zijn mooie carrière. Veel punten heeft dat, vooralsnog in ieder geval, nog niet opgeleverd.

VfL Bochum bungelt tot op heden namelijk bijna onderaan. In vier competitiewedstrijden mocht nieuweling De Wit in twee duels opdraven, wat inhoudt dat de technische staf potentie in hem ziet. Tot doelpunten kwam hij in het tenue van de club uit de Ruhrpott tot op heden echter nog niet. Intern verwacht én hoopt men echter dat dit snel zal gaan gebeuren.

Om zo aan het einde van een loodzware competitie in het voorjaar van 2025 wederom als een soort van Houdini te kunnen gaan ontsnappen aan degradatie, zoals Bochum dat in het verleden vaker heeft klaargespeeld. Dani de Wit wil maar al te graag hierin bepalend gaan zijn, zoals men zich hem in AZ nog maar al te goed herinnert.

Dani de Wit kan nog stapje hoger in Bundesliga?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
9+
Mulder tipt Koeman bij Oranje: “Doet het hartstikke goed”
23:27
52+
Smaakmaker Fitz-Jim eerlijk: “Het zou niet moeten”
23:09
88+
Henderson ziet Ajax grote stap maken
23:05
0+
Voorbeschouwing Bayern München – Bayer Leverkusen: absolute topper in Bundesliga
23:02
63+
Onverwacht Ajax-drietal leidt de dans tijdens Europees feestje
22:52
42+
Godts en Fitz-Jim bezorgen Ajax overtuigende zege op Besiktas
22:22
56+
Sneijder enthousiast: “In balbezit is hij top”
22:08
41+
De Boer kritisch: “Hij kwam geen pepernoot voorbij”
21:48
110+
‘Ajax-flop moet snel uit de basis’
21:23
45+
Pasveer steekt loftrompet over Ajax
21:08
24+
Farioli verklaart basisplaats voor Baas
21:01
28+
“Weghorst is een fenomeen, maar in de eindfase”
20:45
47+
Mogelijke Ten Hag-opvolger staat klaar: “Zeg altijd ja”
20:24
47+
Gaaei blijft kans maken op rechtsbuitenpositie Ajax
20:15
46+
Oud-Ajax-spelers over Johan Cruijff en zijn invloed: Zonder Cruijff geen Messi?
20:03
60+
Farioli geeft met Ajax-opstelling helder signaal af
19:46
151+
Groeiende zorgen: “Ajax leeft boven zijn stand”
19:29
30+
Ten Hag baalt van Manchester United-probleem
19:13
63+
Farioli met Ajax op de goede weg: “Volop in proces”
18:53
63+
‘Besiktas lichte favoriet bij aftrap ten opzichte van Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie