‘Dirigent Bosz stuurt aan op PSV-hegemonie in Eredivisie’

Foto: ‘Dirigent Bosz stuurt aan op PSV-hegemonie in Eredivisie’

PSV kroonde zich zondagmiddag voor de 25e keer tot landskampioen van Nederland. Dat deden de Eindhovenaren dit seizoen met overmacht. De Nederlandse ochtendkranten spreken de verwachting uit dat PSV ook de komende jaren kan domineren in de Eredivisie.

Ochtendkranten lyrisch over Bosz en PSV-kampioenschap

Het Algemeen Dagblad kopt ‘Groots met een zachte G’. “Na zes jaar is de schaal weer voor PSV. In een zeldzaam dominant seizoen stond er geen maat op de kampioensploeg van Peter Bosz. PSV moest er zes jaar op wachten. En dat was terug te zien in hoe het eerste kampioenschap sinds 2018 werd gevierd. Spelers, trainers, publiek; het dak ging eraf gisteren in Eindhoven.”

‘PSV staat weer definitief op de voetbalkaart’, schrijft het Eindhovens Dagblad. “Zondag volbracht trainer Peter Bosz met zijn ploeg de titelmissie van dit seizoen. Hij dirigeerde de hoofdrolspelers in een nieuwe voetballente in het Philips Stadion tot een niveau dat in geen jaren te zien was.” Volgens de Brabantse krant moet PSV nu zien door te pakken. “PSV heeft nu de potentie om door te pakken in Nederland en de concurrentie een tijdje op achterstand te zetten. Bosz blijft, financieel staan de zaken er goed voor en in de spelersgroep zit enorm veel sportieve en financiële potentie.”

Voetbalmachine PSV schier onverslaanbaar

De Telegraaf heeft lovende woorden over voor Bosz. “Waar Mark van Bommel, Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooy de tanden op stuk beten, is Peter Bosz met vlag en wimpel geslaagd. De keuze voor de ervaren trainer bleek een schot in de roos. Bosz wist zijn attractieve offensieve speelwijze snel in te slijpen en dat leverde een schier onverslaanbare voetbalmachine op, die de records aaneen heeft geregen.”

De Volkskrant steekt naast de loftrompet over Bosz deze ook over een aantal PSV-smaakmakers. “PSV, de kampioen van trainer Peter Bosz en spits Luuk de Jong, van veel doelpunten, tomeloos aanvallen, loopvermogen en uitstekend verdedigen. Van druk zetten en dribbels van vooral Johan Bakayoko, saamhorigheid en opkomende backs. Van een middenveld in evenwicht, met de stuurmannen Jerdy Schouten en Joey Veerman. Van een ruime bank, met tal van keuzes voor de trainer, van Guus Til tot Ismael Saibari op positie 10. Van een doelman in vorm, en van veel meer. PSV is, kortom, een van de betere kampioenen van de laatste decennia, zeker in esthetisch opzicht. Het is voetbal om te zoenen, soms.”

Verwacht jij dat PSV de komende jaren de Eredivisie gaat domineren?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie