Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales van het EK

Foto: Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finales van het EK

Het Nederlands elftal kijkt na de overwinning op Polen (2-1) op het EK stiekem al verder. Want met drie punten sta je al met een half been in de achtste finales. Wat zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje bij de laatste zestien en op welke plek in Groep D moet Nederland dan eindigen? SoccerNews legt het uit.

SN legt uit tegen wie het Nederlands elftal kan spelen in de achtste finales van het EK 2024

Nederland zit in Groep D met Polen, Frankrijk en Oostenrijk. In totaal zijn er zes groepen op het landentoernooi in Duitsland: poules A tot en met F. Bij een WK zijn er vaak meer landen en dus ook poules. Daar is het in de regel duidelijk: de eerste nummers twee gaan door en spelen tegen een nummer twee (groepswinnaar) of nummer één (nummer twee van de poule). Op het EK hebben we 24 landen en hebben we met alleen de nummers één en twee dus 12 landen. De 4 beste nummers drie gaan daarom ook door naar de achtste finales.

Met een overwinning lijk je je dus al te plaatsen voor de volgende ronde. In Groep D van Nederland is dat niet anders. Oranje kan zich als groepswinnaar, nummer twee, en beste nummer drie plaatsen voor de achtste finales. Met 4 punten is het schier onmogelijk om je niet te plaatsen en met 5 punten of meer ben je sowieso zeker van een plekje bij de laatste zestien.

Nederland wordt groepswinnaar van Groep D

Als het Nederlands elftal Frankrijk, Polen en Oostenrijk onder zich weet te houden dan is er feest. Oranje wordt dan groepswinnaar van Groep D, maar is dat ook gunstig? Oranje speelt dan tegen de nummer twee van Groep F, dat staat vast. Groep F bestaat uit Portugal, Turkije, Tsjechië en Georgië. In een zeer ongunstig geval kan Oranje dus Portugal treffen.

Nederland wordt tweede van Groep D

De UEFA heeft het allemaal niet heel overzichtelijk gemaakt, maar daarom hebben we ook SN legt uit. Want als Nederland als nummer twee zich plaatst voor de achtste finales gaan we kijken naar Groep E. Die groep bestaat uit België, Oekraïne, Slowakije en Roemenië. We zouden dan dus tegen onze zuiderburen kunnen spelen.

Nederland wordt de beste nummer 3

Dan heeft Oranje altijd nog de uitweg door zich als een van de vier beste nummers drie zich te plaatsen voor de achtste finales. De kans na een overwinning is levensgroot dat je in ieder geval als beste nummer drie doorgaat. Nederland wordt dan wel lang in onzekerheid gehouden qua mogelijke tegenstanders. Je treft dan sowieso een groepswinnaar en wel uit groep B, C, of E. Groep E van België kennen we nog. Groep B is de groep van Spanje, Italië, Kroatië en Albanië. In Groep C zien we Engeland, Denemarken, Servië en Slovenië. Als beste nummer drie doorgaan zou dus een topland als Spanje, Italië, Engeland of Engeland op kunnen leveren.

Nederland wordt een slechte derde of vierde

Als Nederland niet een van de twee slechtste nummers drie wordt of zelfs laatste van Groep D dan mogen de koffers gepakt worden. Niet voor een verplaatsing in Duitsland, maar voor de terugreis naar Nederland. Oranje is dan namelijk uitgeschakeld en hoeft geen wedstrijd meer te spelen.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Wat is de beste optie voor Oranje nu?

  • Groepswinnaar
  • Nummer twee
  • Beste nummer drie
800+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:10
4+
“Ik droom wel eens van dat Oranje-middenveld”
17:50
78+
Ooijer laakt keiharde Koeman-actie: “Hou ik niet van”
17:30
29+
Driessen fileert Roemeen met ‘vrouwenkapsel’: “Helemaal niks gepresteerd”
17:10
7+
Talentvolle Leipzig-Nederlander komend seizoen te bewonderen in KKD
16:50
19+
Heerenveen heeft nieuwe ‘artiest op de vleugel’ binnen
16:30
196+
Ervaringsdeskundige waarschuwt Oranje: “Dan lig je er uit”
16:11
45+
België niet bang voor Frankrijk: “Je kunt ook van Nederland verliezen”
16:00
268+
Spanje staat in brand, maar loert naar Nederland-Roemenië
15:52
391+
Roemenië juist blij met Oranje als tegenstander? ‘Lekker voor ze’
15:30
652+
‘Oranje-speler misdraagt zich in Wolfsburg’
15:12
10393+
‘Kevin De Bruyne maakt transfer van 100 miljoen’
15:05
179+
‘Nieuw Ajax-shirt is slechte grap’
14:55
81+
Mossou zag ploeterende Oranje-speler: ‘Van kwaad tot erger’
14:38
263+
Zo reageren de Roemeense media op treffen met Nederland
14:23
568+
Dirk Kuijt doet prognose voor Nederland – Roemenië
14:00
684+
Huwelijk Ajax en Jordan Henderson onder druk
13:40
187+
Van der Gijp donderdagavond niet in Vandaag Inside, dit is waarom
13:25
465+
Driessen pleit voor opvallende Veerman-vervanger in Oranje
13:17
118+
‘Ten Hag wil naast Van Nistelrooij ook Eredivisie-hoofdcoach halen’
13:00
11+
Geluk bij een ORANJE-CRASH, politie ziet ze vliegen! | SN Update Oranje
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie