Fabelachtig Oranje-record lonkt voor Depay

Foto: Fabelachtig Oranje-record lonkt voor Depay

Memhpis Depay kan zich dit jaar definitief in de geschiedenisboeken van het Nederlands elftal schrijven. De aanvaller van Atlético Madrid hijgt topscorer aller tijden Robin van Persie in de nek en het is niet ondenkbaar dat de spits de oud-Feyenoorder deze jaargang voorbij gaat streven. Nog zeven doelpunten heeft Depay nodig om bovenaan het lijstje te komen.

Topscorerstitel Oranje lonkt voor Memphis Depay

Nu Brian Brobbey en Joshua Zirkzee door blessures afwezig zijn bij Oranje, kan het zo zijn dat Depay in beide wedstrijden tegen Schotland en Duitsland méér gaat spelen dan vooraf gepland. Mogelijk start de goalgetter beide wedstrijden in de basis en dat ziet Depay, geciteerd door het Algemeen Dagblad ook niet als probleem. “En dat kan ook. Ik kan ook prima 90 minuten spelen nu, al mijn tests zijn goed, dus er zijn geen belemmeringen. Ik heb veel kracht en ritme opgedaan.”

De teller van Depay staat bij Oranje al op 44 doelpunten in 88 interland. Daardoor heeft de oud-speler van PSV nog maar zeven doelpunten nodig om Van Persie voorbij te gaan. “En qua assists sta ik volgens mij net achter Arjen Robben”, stelt Depay, die alle statistieken goed op een rijtje heeft. “Dat zijn mooie doelen. Ja, ik heb mijn facts op een rijtje.”

Veelzijdige Depay

Als spits zijnde zal het mogelijk makkelijker zijn voor Depay om aan zijn doelpunten te komen, maar de aanvaller ziet mogelijk zelf ook een andere rol voor zichzelf weggelegd. “Ik denk dat ik in dit team nog steeds prima als spits zou kunnen spelen, maar ook in andere aanvallende rollen. Wat dat betreft denk ik wel dat ik me ontwikkeld heb. Bij Atlético worden ook weer heel andere dingen van een spits verwacht dan bij bijvoorbeeld Barcelona en het Nederlands elftal. Ik ben nog steeds dezelfde Memphis, maar ik denk dat ik de laatste jaren alleen maar veelzijdiger ben geworden.”

Gaat Depay Van Persie deze jaargang voorbij?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie