Farioli haalt bezem door Ajax-selectie: deze vier spelers mogen vertrekken

Foto: Farioli haalt bezem door Ajax-selectie: deze vier spelers mogen vertrekken

Francesco Farioli wil afscheid nemen van een viertal Ajacieden. Naar verluidt mogen Borna Sosa, Benjamin Tahirovic, Owen Wijndal en Silvano Vos uit Amsterdam vertrekken. Zo trainen momenteel mee met Jong Ajax en reizen niet mee naar Servië voor het uitduel met Vojvodina.

Viertal mag niet meer mee trainen bij Ajax 1 en gaat niet mee naar Vojvodina

Dat meldt Mike Verweij van De Telegraaf maandag in de namiddag. Farioli haalt de bezem door de selectie, die zeker na de terugkeer van Brian Brobbey en Steven Bergwijn te groot is. Veel selectiespelers gaan voor hun kans na bijvoorbeeld een uitleenbeurt vorig seizoen. Voor de ‘Mislintat-miskopen’ was de voorbereiding een moment om beterschap te tonen aan de nieuwe trainer. Voor het partijspel elf-tegen-elf staan er al meerdere spelers reserve, nu hakt Farioli de knoop door wat betreft de Ajacieden die sowieso mogen vertrekken.

Daarnaast is duidelijk dat Ajax eerst moet verkopen voordat het spelers kan aantrekken. Er staan simpelweg teveel spelers op de loonlijst, daar moet iets aan gedaan worden. “Het is de verwachting dat een aantal Ajacieden nu eieren voor zijn geld zal kiezen en zijn zaakwaarnemer de opdracht zal geven naar een andere club uit te kijken. Met een (klein) deel van het geld dat binnenkomt, kan Ajax proberen de selectie te versterken”, aldus clubwatcher Verweij.

Sosa, Tahirovic, Wijndal en Vos mogen weg

Rond het eerste treffen met Vojvodina werd al duidelijk dat Sosa en Tahirovic er niet goed opstonden bij Farioli. De Kroatische linksback hoorde zelfs niet bij de wedstrijdselectie. De Bosnisch-Zweedse middenvelder zat wel op de bank, maar maakte in het voorronde duel van de Europa League geen minuten. Dat hij een dag later bij de reserves als verdediger moest opdraven beloofde weinig goeds. Wijndal ontbrak vanwege een blessure, maar mag ook vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA. Voor de 19-jarige Vos zou een verhuurperiode ook een optie zijn, maar vanwege de situatie heeft een verkoop de voorkeur.

Had Ajax een of meerdere van deze spelers nog een kans moeten geven?

  • Vind ik wel
  • Nee hoor
439+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie